• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] audio - sugestie modernizacji

murek

Nowy
Auto
AR 156 1.9 JTD 2001 115KM cosmo blue
moj obecny zestaw audio wyglada tak:

radio: Clarion DXZ858RMP
glosniki przod: hertz dsk 165
wzmacniacz: blaupunkt gta 470
sub: jbl cs-1204b 1000W

z zestawu jestem zadowolony, tylko mam pytanie czy, którys z elementow w danym zestawieniu znaczaco obniza jakosc tego zestawu?

Jeśli jesteś zadowolony to nie kombinuj i zostaw jak jest :)
Pytanie podstawowe: masz odpowiednio przygotowane drzwi?

Z klocków to chyba blaupunkt najbardziej ogranicza zestaw...

Zależy również jakim budżetem dysponujesz, można się też pokusić o przedni zestaw z wyższej półki :)
Oraz wiadomo, odpowiednie wygłuszenie i okablowanie...

drzwi planuje wygłuszyć mata bitumiczna.

co do funduszu to nie mam jakiegoś konkretnego, chodzi mi tylko o to czy któryś z elementów zaniża mi ogólną jakość :)

Zainwestuj w dobre materialy do gluszenia.
Jesli chcesz sie bardziej bawic, to polecam poczytac forum strefacaraudio.pl tam sa wszystkie potrzebne informacje.

W skrocie polecam maty GMSa dobry stosunek ceny do jakosci, jak masz wiecej kasy to dynamat albo stp.
pzdr

jeśli chcesz się bardzo dobrze bawić to trzeba radyjko wywalić i dać jakieś bez wbudowanego wzmacniacza :)

w sumie w tym radyjku wylacza sie ten wbudowany wzmacniacz. narazie wyglusze na wiosne drzwi i zobaczymy co bedzie dalej

Wzmacniacz znacząco obniża jakość zestawu. Kup dobry wzmacniacz - od razu usłyszysz różnice. Miałem kiedyś Blaupunkta GTA i jest mizerny jeżeli chodzi o jakość dźwięku.

Właśnie jakoś brzdęka, a w szczególności w aktywce - do tego to już w ogóle się nie nadaje. I dlatego uważam, że to jest najsłabsze ogniwo w/w systemie.

Amortyzatory
Powrót