Witam, jakie najlepiej audio do AR GT?
Myślę o wymianie standardowych głośników na coś innego plus może dodać jakieś dwa w półkę z tyłu.
Czyli razem 6 głośników i jakiś wzmacniacz do tego.
Dodam ze posiadam radio Sony DSX-S100
Witam, jakie najlepiej audio do AR GT?
Myślę o wymianie standardowych głośników na coś innego plus może dodać jakieś dwa w półkę z tyłu.
Czyli razem 6 głośników i jakiś wzmacniacz do tego.
Dodam ze posiadam radio Sony DSX-S100
Półka z tyłu to marnowanie kasy i czasu a efektu nie będzie.
Lepiej zrobić dobrze przód. Zestaw odseparowany. Wymiana tweeterów i wooferów.
Jaką kasę chcesz zainestować? Czy przeróbki w plastikach i drzwiach wchodza w grę czy tylko chcesz wymienić głośniki?
Raczej nie chce przerabiac nic. Myslalem nad takim zestawem
Alpine PMX-F640
Alpine SPG-17CS
Glosniki przod i tyl.
Sorry za bledy ale odpisuje z telefonu
Jeżeli chcesz naprawdę zrobić audio porządnie to tylko i wyłącznie zestaw odseparowany na przód, wzmaczniach, subwoofer. Przy tym oczywiście nie można zapomnieć przede wszystkim o konkretnej jednostce napędzającej, wygłuszeniu, odpowiednim okablowaniu. Inne opcje mijają się z celem - szkoda na to po prostu pieniędzy![]()
no własnie myślałem nad zestawem odseparowanym na przód i tył a pózniej dokupic kolejny wzmacniacz na subwoofer. radio mam sony DSX-S100 ale będę mieć zamiar wymienić na double din (czerwone podświetlenie).
wiec pytanie brzmi czy jest sens montowac 2 zestawy odseparowane i do tego pózniej subwoofer? mowie o 2 zestawach odseparowanych z tego wzgledu że chciałem pierw zamienić orginalne głośniki i oczywiście wygłuszyć całe auto i nowe oklablowanie
Zacznij od wygłuszenia przednich drzwi matami (polecam STP) i do tego zestaw odseparowany. Jak chcesz suba to sam chyba sobie odpowiedziałeś czy montować głośniki w półkęKupisz do tego wzmacniacz 4 kanałowy, zmostkujesz dwa kanały na suba a dwa pozostałe wykorzystasz na przód do tego kondensator i będzie git
![]()
nie myśle wgl o półce już tylko zestaw odseparowany przód i tył zamiast standardowych a puzniej kolejny wzmacniacz i sub ale czy to ma sens czy wymienic tylko głosniki przód plus sub czy zrobic przód tył i sob. tył mam na myśli boki z tyłu. półka odpada kompletnie po opiniach ludzi
Jak kolega Woda83 mówi lepiej zainwestuj w wygłuszenie drzwi niż tylny komplet. Ja praktycznie nie korzystam z tylnej kanapy w swojej GT. Więc lepiej położyć większy nacisk na scenę w której Ty przebywasz czyli przód. Ja mam w tej chwili przód wygłuszony STP Silver z głośnikami focala i suba narazie z STX-em ale już leży focal i czeka na montaż ;] Do tego wzmak w klasie A/B i radio z 24-bitowym przetwornikiem i można się cieszyć miłym dźwiękiem.
Ostatnio edytowane przez gifwwl ; 23-02-2013 o 15:59
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
no ok ale mowicie ze tył też wygłuszyć?
macie może jakies propozycje na sub z Alpiny? dodam ze wzmacniacz bedzie też Alpiny PMX-F640 4x50rms albo 2x150rms przy 4ohm
aaa i jeszcze jedno czy jak wzmacniacz jest 50rms na kanał to głosniki 75rms będą ok?
Im więcej wytłumisz, tym będzie ciszej z zewnątrz i mniej drgań wszystkich blach przy basie. Więc więcej = lepiej ;]
Lepszy mocniejszy wzmacniacz i słabsze głośniki, ale grać będzie ;] bo wzmacniacz jak odkręcisz na 100% to nie będzie już tak ładnie grał, a myślę że Ty chyba i tak nie będziesz tak głośno słuchał żeby go na max odkręcić, ale suba to też poszukaj bez przegięcia do wzmacniacza.
Może to http://allegro.pl/glosnik-niskotonow...005970736.html
Ostatnio edytowane przez gifwwl ; 24-02-2013 o 13:05
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/