• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Radio Android etc.

Teddy84

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16
Jak w temacie myślę o wywaleniu nawigacji wieszanej na szybie i aktualnego radia na rzecz http://allegro.pl/android-4-0-4-nowosc-1din-wifi-3g-gps-dvd-divx-i3485102560.html Co powiedziecie o tym. Melomanem nie jestem muzyka raczej się u mnie cicho sączy z głośników i wymagam jako takiej jakości bez szumu trzasków itd ale nic ponad to. Wygluszyłem co prawda drzwi i wstawiłem lepsze głośniki niż fabryka ale też oczywiście bez przerostu formy nad treścią. Radio mnie zainteresowało z powodu możliwości odpalenia Win CE na tym urządzeniu bo jak wiadomo aktualna wersja automapy na Androida to mocna porażka ;) więc nie ocenionym jest fakt że wersja na Win będzie działać a przy okazji sporo możliwości samego androida można wykorzystać w aucie.

Wygląda fajnie ale podejrzewam, że jakość dźwięku z tego urządzenia nie zbyt zadowalająca.. Nawet dla kogoś kto nie jest melomanem ;) Ja tam jestem zwolennikiem dobrego radia + osobnej navi ;)

co do jakosci samego radyjka to nie wiem ale do 156 srednio pasuje tego typu radyjko ( monitor zakrywa środkowe zegary) lepiej przerobic panel i 2 din wstawic jak na moje ;)

Nie przeróbka na 2 DIN zabierze mi miejsce po popielniczce które to teraz jest zajęte dodatkowymi zegarami :).Pozatym już na ten moment mam dosć tak głębokich ingerencji w cokolwiek w alfie :D. Lubie eksperymentować samemu więc może sie przed nowym rokiem skusze. Najwyżej stało by się zródłem dzwięku a o poprawne generowanie dzwięku będzię dbał jakiś zewnętrzny wzmacniacz. Narazie sobei poszukam jakiś opinii itd.

Ostatnia edycja:
Taka zasada z audio - jak źródło dźwięku jest beznadziejne, to już nic nie pomoże :)
Przekonałem się o tym robiąc Car Audio na seryjnym radiu.

Ponadto użyteczność Androida przy tak tragicznej specyfikacji tego urządzenia będzie lekko mówiąc niska... 7-calowe tablety za 300 zł mają lepsze parametry.

Amortyzatory
Powrót