Dzięki,
Dzwoniłem tam i jako, że to dział gdzie polecamy serwisy - po moich dzisiejszych wrażeniach również mogę polecić. Głównie na podstawie kontaktu z klientem ponieważ z żadnej usługi jeszcze nie skorzystałem.
Ale dowiedziałem się co i jak oraz za ile i stwierdzam, że jak na dużą liczbę czynności do wykonania przy sprawdzeniu auta i wiele cennych informacji, które mogą mi przekazać cena jest śmieszna.. max 150pln.
Dla porównania, w Stando BMW ( analogicznie dla BMW najczęściej polecany serwis ) taka sama usługa 800,-.
Ale najbardziej mi się spodobało to, że dostałem szczere, zupełnie na zimno recenzje silnika JTS bardzo, BARDZO szczegółowo.. Jak wygląda jego konstrukcja, serwisowanie i co mnie może czekać (czego może nie być teraz - a na pewno się stanie.). Nie starano się mnie przekonać, że to wspaniałe silniki i że chętnie będą mi je naprawiać później

Generalnie nie mam wątpliwości, że rozmawiałem z kimś, kto się potężnie na tym zna.
Rezygnuję na razie z Alfy

chyba, że najdzie mnie na Diesla jednak...
To wymagające auto, które na pewno potrafi się odwdzięczyć, ale wolę kupić mniej zobowiązujące auto niż mieć wyrzuty sumienia, że nie dbam w mocno absorbujący dla mnie sposób o Alfe.
Pozdrawiam, Łukasz.