Klapy wirowe-usuwanie

Auto
Alfa 159 1.9 JTDm
Hej,
Wiecie gdzie znajde ogarnietego mechanika najlepiej takiego ktory juz to robil nie raz, aby sprawnie usunal klapy wirowe?

Najlepiej okolice Kamiennej Góry/ Walbrzycha.

Gdzie nie dzwonie to albo tym sie nie zajmuja albo "to nie zdrowe dla silnika"..

Z gory dzieki ;)

Zajedź do Wrocławia do Evodynamics, 608738768. Ogarnie razem z softem, bo to też trzeba zrobić.

Zajedź do Wrocławia do Evodynamics, 608738768. Ogarnie razem z softem, bo to też trzeba zrobić.

A nie wiesz jak u nich z cenami?

Co do softu to chyba chodzi o wersje przedlift bo tam się wyłączało listwe klap wirowych, u mnie w poliftowym kolektorze wystarczy usunąć same klapki a listwa może chodzic "na pusto"
Natomiast zalezy mi tez na wyprogramowaniu EGR i zaślepieniu, zaślepić moge sam, ale wyprogramować już nie :)

Właśnie po to, żeby nie odstawiać druciarstwa i nie zostawiać cięgna od klapek chodzącego w kolektorze. Albo robisz porządnie i zmieniasz na kolektor bez klapek, albo odstawiasz drut i zostawiasz cięgno.

Pitolenie o Chopinie, w poliftowym żadnego cięgna nie ma, co zostaje, nic na zewnątrz nie chodzi, zostaje tylko silniczek i nic się nie dzieje.
Znajdź mechanika co Ci zdemontuje tylko kolektor, a sam jesteś w stanie to zrobić. W jednym z tematów są zdjęcia. Rozkręcasz kolektor, czyścisz (z tym jest największa udręka... najlepiej tenzi truck i kercher z gorącą wodą), jak są jeszcze klapy, to je wyrywasz kombinerkami. U mnie przy stanie 140k sporo się namordowałem aby wyrwać te klapki, wiec nie wiem jak one się urywają same... później gwintujesz otwory i wkręcasz na lcotite śruby na imbus - M6 lub M8 nie pamiętam dokładnie 12mm długie i po problemie. ważne aby kupić później dobrą uszczelkę, metalową nie te papierowe przy zakładaniu.

Potwierdzam, w poliftowym żadnego cięgna nie ma, zostaje tylko silniczek.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Wracajac do tematu, gdzie sami to robiliscie?
Jakies kontakty do mechanikow znajacych sie na rzeczy?

Jakies opinie oj abolkg? Ktos robil u nich we wrocku?

żenada... widzę, że cebula pełną gębą - po co zrobić porządnie, skoro można zrobić byle jak i się cieszyć z "oszczędności".

Nie siej zamętu, jak nie rozumiesz pewnych zasad działania. Poziom otwacia klap nie steruje żadną mieszanką ani niczym. To służy całkiem czemu innemu i soft nic tu nie zmienia poza oszczednosciami na braku zużycia prądu na silniczku. Jabolkg to raczej z Kamiennej Góry jest [emoji12] i kiedyś nie odpowiadał na emaile ani telefony. Ja robiłem w Rep Tune w Jeleniej Górze, ale tak jak opisałem. Oni tylko sciagneli kolektor i zalozyli. Ja w garażu, czyscilem, gwintowalem, wkrecalem śruby i tyle.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

nie ma problemu abym usunął klapy wirowe w każdym 1.9 - współpracuję z Pawłem z Kamiennej Góry od ponad 5 lat - na terenie Wrocławia.
telefon do mnie jest na kolektorycdti.pl

Pozdrawiam
Furman.

żenada... widzę, że cebula pełną gębą - po co zrobić porządnie, skoro można zrobić byle jak i się cieszyć z "oszczędności".

Nie trzeba nic usuwać w sofcie. Miliony 159 tak jeździ i jeżdżą bardzo dobrze.
Choć przy okazji pełne zaślepienie EGR i jegoo wyprogramowanie jest operacją jak najbardziej wskazaną.

kolektorycdti.pl
Ja tylko dodam od siebie, żeby przypadkiem nie kupować regenerowanych kolektorów w tym miejscu, bo po pół roku działają tak:
https://www.youtube.com/watch?v=yd6fPCfAkC4

Nie trzeba nic usuwać w sofcie. Miliony 159 tak jeździ i jeżdżą bardzo dobrze.
Choć przy okazji pełne zaślepienie EGR i jegoo wyprogramowanie jest operacją jak najbardziej wskazaną.

Możesz rozwinąć myśl,że nie trzeba usuwać nic w sofcie?
Z tego co wiem po pełnej zaślepce pod EGR wyskoczy Check i przejdzie w tryb awaryjny przy wiekszych obrotach. No chyba że się myle to mnie proszę popraw.

Czytaj ze zrozumieniem. EGR po zaslepieniu trzeba wyprogramowac

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Tak też myślałem.

Z racji że temat klap wirowych już ogarnełem, może polecicie mi kogoś kto w dobrych pieniądzach jest w stanie wyłączyć EGR w okolicy Wałbrzycha? Niestety wszyscy mechanicy których pytam, chcą diagnozować problem z samochodem, nie pomaga tłumaczenie że problemu nie mam a tylko chce EGR wyłączyć.. :cool:

Amortyzatory
Powrót