Które ASO polecacie?

piotruś1

Użytkownik
Auto
Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6
Szanowni.

Kupiłem Giuliettę Veloce, która jeszcze jest na gwarancji do września 2020. Żeby gwarancję utrzymać muszę ją serwisować w ASO.
Z mapy ASO na alfaromeo.pl wynika, że z Kępna mam 100km na południe Opole (Janeczko) i 70km na zachód Wrocław, a nawet bliżej Długołękę (55km).
Poradźcie, proszę, które ASO wybrać? Najwygodniej byłoby mi dojeżdżać do Długołęki (GAM) lub Wrocławia (ADF).
Czy wszystkie ASO obsługują wersje Veloce, bo widzę, że osobno jest wyszczególniona "obsługa QV", a Veloce jeszcze niedawno to była właśnie QV? .

Pozdrawiam

ADF na pewno odpada. Na pewno najgorszy z tej trójki.

GAM miał lepsze opinie zdecydowanie.
Choć Janeczko też ktoś z Opola polecał.

Problem z Giulią jest taki, że jest ich kilka w mieście, może kilkanaście. GAM to świeży serwis, boje się, że nie mają żadnej praktyki z obsługą tego samochodu. Na ADF można narzekać, ale wydaje się, że przewinęło się przez ich salon więcej aut. Byłem przypadkiem w ASO w Poznaniu to mówili mi, że kilka osób przyjeżdża do nich na serwis z Wrocławia. I z tej trójki wygląda najbardziej profesjonalnie. Chociaż też różne historie słyszałem.

W sobotę byłem w ASO Opole u Janeczki i widziałem jak wjeżdżała biała Giulia z rejestracją DW.
Z zachowania kierowcy widziałem że nie bardzo wiedział jak do nich wjechać czyli jakby był tam pierwszy raz.
Jak wychodziłem to już była na podnośniku obsługiwana.
Z tego wychodzi że Wrocław przyjechał do Opola.

Żeby gwarancję utrzymać muszę ją serwisować w ASO.

A kto Ci drogi kolego takich bzdur naopowiadał?? Od bodajże +/- 5 lat UE zniosła nakaz serwisowania aut w ASO. I brak serwisu auta w ASO nie może być podstawą do odmowy naprawy gwarancyjnej. Grunt to znać swoje prawa.

Amortyzatory
Powrót