Alfaholicy Lubin i okolice

Tak jak mówiłam, szału nie ma

Załączniki

• DSC09263.jpg
    DSC09263.jpg
    60.6 KB · Wyświetleń: 80
  • DSC09267.jpg
    DSC09267.jpg
    71.4 KB · Wyświetleń: 90
  • DSC09270.jpg
    DSC09270.jpg
    66.2 KB · Wyświetleń: 80
  • DSC09271.jpg
    DSC09271.jpg
    79.8 KB · Wyświetleń: 98
  • DSC09280.jpg
    DSC09280.jpg
    54.8 KB · Wyświetleń: 103
  • DSC09284.jpg
    DSC09284.jpg
    48.8 KB · Wyświetleń: 77
  • DSC092651.jpg
    DSC092651.jpg
    76.4 KB · Wyświetleń: 92
  • DSC092701.jpg
    DSC092701.jpg
    73.3 KB · Wyświetleń: 86
  • DSC092721.jpg
    DSC092721.jpg
    58.7 KB · Wyświetleń: 85
  • DSC092731.jpg
    DSC092731.jpg
    61.2 KB · Wyświetleń: 71
  • DSC092741.jpg
    DSC092741.jpg
    63.6 KB · Wyświetleń: 80
  • DSC092791.jpg
    DSC092791.jpg
    62.1 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:
właśnie twój automat mnie zaskoczył, płynnie rozpędzał auto i na to wygląda, że szybko i sprawnie zmienia biegi....
a którym momencie mówiłeś jeśli chodzi o rozpędzanie auta?? jeśli mówisz o standardowej jeździe to lece na automacie w innych przypadkach raczej na sporcie znaczy się ręcznie wybieram biegi.

mxsiwek może zamiast Lubin poprawić na LGOM, tak jak proponowałeś.
monika, mi się fotki podobają, myślałem że gorzej wyjdą jak na tą porę i oświetlenie o której były robione, chcę kopie 1:1 :)

Ostatnia edycja:
Konkretnie widziałem podczas startu spod świateł koło PKS a potem na Jana Pawła jak depnełeś za skrzyżowaniem.

Niektóre szarpią autem i konkretnie to widać np volvo s80 lub skrzynie z nowej cromy albo lancii musy (japońskie) w przypadku tych włochów naprawa jest ponoć niemożliwa, nikt się tym nie chce zająć i brak jest podzespołów. Jednak z tego co widziałem o twojej skrzynii mogę wypowiedzieć się b. pozytywnie, szedł gładko i wyglądało, że równo przekładał moc na koła :)

U mnie mrygała kontrolka wtrysków tzw. Marchewa, sonda już zaczyna się wykańczać i trzeba myśleć o nowej.
Mam nadzieję, że zniknie problem białego, śmierdzącego bogatą mieszanką dymu którym chyba przypadkowo potraktowałem klubowiczów na parkingu podczas wyjazdu na miasto za co z góry przepraszam ;)

Ostatnia edycja:
ja także pokazałem trochę dymu ale to akurat domena diesla :P ta skrzynia ma ponoć jakiś program adaptacyjny, znaczy się dostosowuje się do sposobu jazdy kierowcy, lecz niestety czasami zmiana (redukcja) jest wprost niepotrzebna (wg mnie), trochę to dziwne gdy przyhamuję on (automat) redukuje bieg a wg mnie mógł spokojnie jechać na tym samym co był.

Niektóre szarpią autem i konkretnie to widać np volvo s80 lub skrzynie z nowej cromy albo lancii musy (japońskie) w przypadku tych włochów naprawa jest ponoć niemożliwa, nikt się tym nie chce zająć i brak jest podzespołów. Jednak z tego co widziałem o twojej skrzynii mogę wypowiedzieć się b. pozytywnie, szedł gładko i wyglądało, że równo przekładał moc na koła :)

U mnie mrygała kontrolka wtrysków tzw. Marchewa, sonda już zaczyna się wykańczać i trzeba myśleć o nowej.
Mam nadzieję, że zniknie problem białego, śmierdzącego bogatą mieszanką dymu którym chyba przypadkowo potraktowałem klubowiczów na parkingu podczas wyjazdu na miasto za co z góry przepraszam ;)

Jak chcesz to mam na warsztacie nie sprawdzoną sonde lambda z obciętymi kablami jak się okaże być sprawna to masz ją u mnie za 4pak dobrego piwa. Jak masz gdzie to ogarniać to Ci nanastepny czwartek ją przywioze i nie sluchaj się ludzi że kabli od lambdy się nie lutuje. (pierdoły)
edit: Dawid_Zielu - wiadomo, tylko wokół elektroniki w autach różne dziwne mity wyrosły więc odrazu wspominam że to kompletne głupoty.

Ostatnia edycja:
oczywiście że się lutuje, obwód elekt. to obwód.

Witam,

Zamieszczam swoje zdjecia ze spotkania, niestety ale strasznie słabe światło było...

Dawid, zdjęcia jak zwykle bardzo fajne. W poniedziałek chyba po statyw polecę :)

Bez statywu są nikłe szanse by zrobić jakiekolwiek fajne zdjęcie późną porą...dlatego warto jest mieć statyw;) Leć i to prędko:)

Monika, Dawidku11 - zdjęcia świetne, fototapeta z nich pierwszorzędna, mąż, aż pozazdrościł spotu :D
Monika - służę pomocą, w czwartek przywiozę statyw, ostatnio nie mam okazji z niego korzystać :)

patrizia, zabieraj męża o ile kręci go AR, mój kumpel nie alfaholik jest zdania iż zanudziliśmy go rozmowami o naszych perełkach, ale on nie nie wie co to znaczy mieć AR (póki co :P), już nie wspomnę o tym że Teddy84 zraził go do AR 156 ;P swoimi wymianami zawiechy raz w roku.

patrizia, zabieraj męża o ile kręci go AR, mój kumpel nie alfaholik jest zdania iż zanudziliśmy go rozmowami o naszych perełkach, ale on nie nie wie co to znaczy mieć AR (póki co :P), już nie wspomnę o tym że Teddy84 zraził go do AR 156 ;P swoimi wymianami zawiechy raz w roku.

Ale taka prawda - chociaż ja bym to tak robił pewnie i w niezniszczalnym Mietku W123 zaraz by mi coś trzeszczało pukało i zaraz by wisiał na podnośniku :D. U mnie ma być perfect tip top :) (to nie dotyczy halogenów :D)

Wspaniałe spotkanie i atmosfera :cool: tylko na drugi raz zwolnijcie tempo bo nie nadążam za wami. Mam pytanko do PATRIZIA byli u ciebie panowie z golfa:crazy_pilot:

I jak wam sie podoba facebookowa strona ? :) myślę że wyszło w miare spoko jak na 30 min roboty :P bedzie jeszcze kilka propozycji naszego logo ale nie wiem kiidy wszystko zalezy od mojego kumpla kiedy bedzie mial czas a jezeli chodzi o LGOM to nie pamietam zebym cos takiego proponowal :)

Wspaniałe spotkanie i atmosfera :cool: tylko na drugi raz zwolnijcie tempo bo nie nadążam za wami. Mam pytanko do PATRIZIA byli u ciebie panowie z golfa:crazy_pilot:
ha ! na szczęście brak poscigu jak wracałam :D oj byłoby małe bumm, coś światła w Lubinie za krótkie :) i Panowie z golfa tacy nerwowi, jakby nie rozumieli, ze Bella znaczy piekna i ma pierwszeństwo jak to dama :P;)

a cóż to za historia z tym golfem??

Amortyzatory
Powrót