Alfaholicy Lubin i okolice

widziałem wczoraj nowego członka, czy raczej tylko zaciekawionego użytkownika Alfy?? nie pytałem z racji zajechania tylko na chwilkę.

widziałem wczoraj nowego członka, czy raczej tylko zaciekawionego użytkownika Alfy?? nie pytałem z racji zajechania tylko na chwilkę.

Zapewne chodzi o mnie, gdyż byłem pierwszy raz na tego typu spotkaniu. Ja swoją bellę posiadam już lub dopiero od roku, jednak nigdy nie mogłem przyjechać na żaden zlot/spotkanie, zawsze coś wypadało, nawet wczoraj do końca mi nie pasowało. Miło było spotkać parę osób ;)

Zapewne chodzi o mnie, gdyż byłem pierwszy raz na tego typu spotkaniu. Ja swoją bellę posiadam już lub dopiero od roku, jednak nigdy nie mogłem przyjechać na żaden zlot/spotkanie, zawsze coś wypadało, nawet wczoraj do końca mi nie pasowało. Miło było spotkać parę osób ;)

Kolega czasem nie ma czarnej alfy ? Jeśli tak to powinniśmy pamiętać się z shella :) pozdrawiam!

Grzesiek, zapraszamy! :) Też jestem ciekaw co tam sobie sprawiłeś.

Teddy - dzięki za poradę z wydechem, faktycznie brak kata (pusta puszka) była przyczyną wypalenia się końcowego tłumika :)

Ostatnia edycja:
Napisał lenior
Zapewne chodzi o mnie, gdyż byłem pierwszy raz na tego typu spotkaniu. Ja swoją bellę posiadam już lub dopiero od roku, jednak nigdy nie mogłem przyjechać na żaden zlot/spotkanie, zawsze coś wypadało, nawet wczoraj do końca mi nie pasowało. Miło było spotkać parę osób
Kolega czasem nie ma czarnej alfy ? Jeśli tak to powinniśmy pamiętać się z shella pozdrawiam!

Ano mam czarną, ostatnio kapryśną kochankę ;d Pozdro :)

przecież to żony kapryszą, dlatego mamy kochanki, a kochanki lubią być dopieszczane :P
a propo żony i kochanki przypomniał mi się dowcip:
Żona myśli że mąż u kochanki,
Kochanka myśli iż kochanek u żony,
A on tup tup do Biblioteki.

No kochanka to odpowiednie określenie, używane przez moją dziewczynę :D (tylko czemu "kochanka" ma trójkąt na przodzie a nie kółko? :D )
A co do kaprysów, tak ma każde auto, a w szczególności gdy przeszło kilka rąk i ma już trochę lat.

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o ten trójkąt (scudetto), to mój kumpel stwierdził kiedyś że jeżdżę samochodem z c... (żeńskim narządem płciowym) na masce :D
Więc może symbole tu nie grają roli :D

To jak ustalamy nasze spoty? bo co tygodniowy spot to moim zdaniem za czesto...ja bym zrobil raz w miesiacu i zrobic z gory ustalony termin, najlepiej na koniec miesiaca...

my w Jeleniej mamy taki spot raz w miesiącu-całkiem nowy pomysł i myślę,ze sie sprawdzi,bo co tydzień to chyba zbyt częste i uciązliwe a poza tym i frekwencja takze była by marna.może kiedyś zorganizujemy coś razem albo raz Wy wpadniecie do nas a raz my do Was :)

Moim zdaniem może być 2 tygodnie, idealnie.
Zgrajmy solidnie 2 ekipy, lubińską i z jelonki, spotkamy się to pogadamy, a potem można organizować, szykuje się, że będzie fajnie. ;)

Moim zdaniem może być 2 tygodnie, idealnie.
Zgrajmy solidnie 2 ekipy, lubińską i z jelonki, spotkamy się to pogadamy, a potem można organizować, szykuje się, że będzie fajnie. ;)
Co tydzień też może być byle regularnie i w jednym miejscu (mając za przyklad Legnicki street.lca) zawsze ktoś przyjedzie chociażby w 2 auta. BTW Bartek bedziesz w ten czwartek ?? Dałbym ci tą sonde.

ja na pewno nie dam radę być na każdym spocie ze względu na pracę (na 4 zmiany, co tydzień inna), ale dostosuję się, na któryś z rzędu na pewno trafię

Co tydzień też może być byle regularnie i w jednym miejscu (mając za przyklad Legnicki street.lca) zawsze ktoś przyjedzie chociażby w 2 auta. BTW Bartek bedziesz w ten czwartek ?? Dałbym ci tą sonde.

Powinienem być, tylko bez przejażdżek bo szkoda mi męczyć autko w tej postaci (czasem gwałtownie szarpnie z migającą marchewą). A póki co przebiję twoje zastępcze Tico bo tymczasowo... VW T4 blaszak :D ale jutro go oddaję.
Co do spotów, można i co tydzień zostawić jak jest, wtedy można umawiać się tutaj lub po prostu wpaść na tesco i znaleźć kolegów i koleżanki, przecież obecność nie jest obowiązkowa, chociaż miło patrzyło się na fajną frekwencję.

Pytanie gdzie można zrobić w Lubinie tanio diagnostykę komputerową lub czy ktoś ma możliwość podłączenia się swoim sprzętem? ;)

Pytanie gdzie można zrobić w Lubinie tanio diagnostykę komputerową lub czy ktoś ma możliwość podłączenia się swoim sprzętem? ;)

Ja przyjadę z kablami i z kompem - podstawowe dane Ci sprawdzę grubsze grzebanie to niestety czeka Cie diagnosta.

Ja przyjadę z kablami i z kompem - podstawowe dane Ci sprawdzę grubsze grzebanie to niestety czeka Cie diagnosta.

Dobra już sprawdziłem. Poszła mi pompa paliwowa, na jutro umówiłem się u Żygadły za Taboo w prawo. Było jeszcze parę błędów ale wynikających najprawdopodobniej właśnie przez tą pompę.

żygadło jest dobry ale drogi. Coś za coś. Co prawda jak odebrałem od nich auto (zima), to na wiosnę zauważyłem że klima mi nie działa, pojechałem na diagnostykę klimy, wszystko niby ok, ale nie steruje nią, okazało się iż jak grzebali przy silniku to rozłączyli przewód od niej i zapomnieli podłączyć.

ja także mogę wsiąść swój sprzęt do diagnostyki.

Ostatnia edycja:
żygadło jest dobry ale drogi. Coś za coś. Co prawda jak odebrałem od nich auto (zima), to na wiosnę zauważyłem że klima mi nie działa, pojechałem na diagnostykę klimy, wszystko niby ok, ale nie steruje nią, okazało się iż jak grzebali przy silniku to rozłączyli przewód od niej i zapomnieli podłączyć.

Każdemu może zdarzyć się o czymś zapomnieć, nikt nie jest idealny i perfekcyjny ;) Drogo, bo drogo przynajmniej jest jakaś pewność dobrze zrobionej roboty. Chociaż zastanawiam się czy samemu tej pompy nie zrobić, bo nie wydaje się trudne jednak mechanikiem nie jestem i jeszcze coś spitole. ;)

Amortyzatory
Powrót