Klima Świdnica i okolice

Majkel™

Nowy
Auto
159 3.2 Q4
Witam,
możecie polecić jakiś dobry zakład, zajmujący się klimą w Świdnicy (ew. okolice)? Nie chodzi mi o fachmanów, którzy kupili maszynki i potrafią jedynie nabijać. W zeszłym roku byłem u takich na ks. Bolka (West-gum, czy jakoś tak) i po nabiciu czynnik zniknął po 2 dniach, bo układ był nieszczelny. Później (podobno) wymienili wąż, który był winowajcą, skasowali 300PLN i po roku z węża leje się jak z durszlaka. Znajomy polecił mi firmę Mielnik w Pszennie (na górce - Ci, którzy spawają też alu) - podobno ogarnięci w sprawach klimatyzacji. Ktoś ich sprawdzał?

Z góry dzięki za opinie,
Michał

Majkel™;1211429 napisał:
Witam,
możecie polecić jakiś dobry zakład, zajmujący się klimą w Świdnicy (ew. okolice)? Nie chodzi mi o fachmanów, którzy kupili maszynki i potrafią jedynie nabijać. W zeszłym roku byłem u takich na ks. Bolka (West-gum, czy jakoś tak) i po nabiciu czynnik zniknął po 2 dniach, bo układ był nieszczelny. Później (podobno) wymienili wąż, który był winowajcą, skasowali 300PLN i po roku z węża leje się jak z durszlaka. Znajomy polecił mi firmę Mielnik w Pszennie (na górce - Ci, którzy spawają też alu) - podobno ogarnięci w sprawach klimatyzacji. Ktoś ich sprawdzał?

Z góry dzięki za opinie,
Michał
Jak nie chcesz problemów i poprawek to Mielnika omijaj szerokim łukiem - kiedyś mając warsztat chciałem z nimi współpracować i na 5 zleconych robót 4 były do poprawki (do poprawki w innych firmach bo pan Mielnik nie chciał uznać że skopał robotę...) i do tego cena z kosmosu, zdecydowanie wyższa niż u konkurencji za każdym razem.

Co do fachowca od klimy ja mogę polecić firmę Dobrowolski - pracuje tam Karol który jest ogarnięty w sprawach klimy - ma zrobione szkolenia itp. Znam go osobiście ale nie polecam go z tego względu że go znam tylko właśnie dlatego że wiem jakie ma podejście i jaką ma wiedzę na ten temat. Dodatkowo wszystkie rzeczy typu spawanie aluminium w przypadku gdy jakiś wąż trzeba pospawać chłopaki robią na miejscu. Pewnie znalazł by się jeszcze jakiś inny fachowiec na terenie Świdnicy ale ja nie znam ;)

Do DZA tylko firmówką zajeżdżasz, czy AR też bywasz ?
Tylko firmówką. Popłakałbym się chyba na tej Waszej 'pięknej' drodze z Piławy :p

mogę polecić firmę Dobrowolski - pracuje tam Karol który jest ogarnięty w sprawach klimy
No właśnie szef CarTecu też polecał mi Dobrowolskich, ale wspominał, że tylko jeden chłopak jest tam ogarnięty w klimach i że muszę trafić akurat na niego - pewnie mówił o Karolu.

Majkel™;1211564 napisał:
Tylko firmówką. Popłakałbym się chyba na tej Waszej 'pięknej' drodze z Piławy :p

No właśnie szef CarTecu też polecał mi Dobrowolskich, ale wspominał, że tylko jeden chłopak jest tam ogarnięty w klimach i że muszę trafić akurat na niego - pewnie mówił o Karolu.
Dokładnie, szef CarTecu i Karol to kumple ;)

Jutro alfa idzie do Karola, bo okazało się że trzeba ściągać zderzak i takie tam, a u nich ciężko z terminami. Swoją drogą YaSIuVKP, to nie o Twojej Vectrze rozmawiałem z Karolem? Wspominał, że ktoś zostawił u niego niezłą sumkę, żeby uruchomić w niej klimę.

No ale teraz z innej beczki - kto poleci w okolicy dobrych fachowców od naprawy felg? Po południu miałem spotkanie trzeciego stopnia z krawężnikiem i moja 18-ka wygląda, jakby jej ktoś wybił zęba xD a jako, że wygląda to dość poważnie, to nie chcę oddawać tego w ręce jakichś paprochów :P

Majkel™;1218583 napisał:
Jutro alfa idzie do Karola, bo okazało się że trzeba ściągać zderzak i takie tam, a u nich ciężko z terminami. Swoją drogą YaSIuVKP, to nie o Twojej Vectrze rozmawiałem z Karolem? Wspominał, że ktoś zostawił u niego niezłą sumkę, żeby uruchomić w niej klimę.

No ale teraz z innej beczki - kto poleci w okolicy dobrych fachowców od naprawy felg? Po południu miałem spotkanie trzeciego stopnia z krawężnikiem i moja 18-ka wygląda, jakby jej ktoś wybił zęba xD a jako, że wygląda to dość poważnie, to nie chcę oddawać tego w ręce jakichś paprochów :P

Cztery 18 tylko w Twoim samochodzie... to jest teraz trendy... to jest teraz w modzie :D A dekielków brak :D

Majkel™;1218583 napisał:
...
Nie, nie to nie o mojej Vectrze rozmawiałeś z Karolem ;) ale znam temat, zostało tam wymienione 99% wszystkich części całej klimy. Taniej było by klientowi wymienić samochód na taki ze sprawną klimą ale chciał to mu uruchomili klimę ;) Tak to jest jak się nie używa i zaniedba klimę przez kilka ładnych lat ;)

Nie pasują :( także, jakby ktoś był chętny, to do sprzedania są ori dekielki AR 59mm w bardzo dobrym stanie.

Amortyzatory
Powrót