Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mnie full kosztowalo tylko 520euro + moja zona driver :D

Ja obdzwoniłem dużo firm i niestety nic, dopiero broker mi załatwił że jedna firma mnie przyjeła :/ Ogólnie to przez to że ja młody i bez żadnych zniżek a auto podciągają pod sportowe :P

- - - Updated - - -

A nie wiecie panowie jak wygląda teraz wymiana prawka ?? Bo jakoś teraz się przepisy zmieniły i teraz nie bardzo wiem jak to wygląda, chyba że macie jakiś link gdzie można gdzieś coś poczytać :P

Jeśli chodzi o zlot to ja się wybieram jak najbardziej, jeśli tylko zdążę załatwić wszystko z ubezpieczeniem, muszę wymienić prawko na IRL to zaoszczędzę 700 euro :D
Ja wymieniłem na UK bo Polskie zgubiłem :)

- - - Updated - - -

jesli chodzi o te klapy to w Gt nie ma ich w standardzie a Vectrach to stala przypadlosc - najpier robia sie luzne i mozesz to ocenic reka a pozniej wpadaja do srodka.
Juz z paru Vectr zesmy wyciagali po prostu profilaktycznie. Lepiej dmuchac na zimne i je wywalic
Pablo jaki koszt u was takiego zabiegu?

Już wszystko wiem :D http://www.citizensinformation.ie/e...ensing/exchanging_foreign_driving_permit.html
link gdyby ktoś potrzebował :D

Jeszcze tylko muszę się dowiedzieć jak to w PL wygląda jeśli bym chciał wymienić je z powrotem na polskie :P bo słyszałem że się traci date wydania czyli jeżeli masz 10 lat i wymienisz, to wygląda to tak jakbyś dopiero co prawko zrobił nawet jak na polskie wymienisz, a jak wiadomo, przy ubezpiczeniu liczy się jak długo masz prawko :P

A moj kolektor jest juz plastikowy wiec ja chyba problemu nie mam :P

Aktualizacja Listy na Spocik 14 Kwietnia
smile.png

1.Jony88
2.Lukas-Galway X3
3.Czester085
4.Arthm
5.FifthGear
6.Mefsito

nie tracisz daty egzaminu ;) bo data wydania prawka to co innego ;) dokument jest odsylany do odpowiedniego organu w Polsce ktory wydal Ci wczesniejsze prawko i tam czeka na Ciebie ;)
teraz prawka irlandzkie beda podobne do polskich :D

Ja zgubiłem to z PL musiałem zaświadczenie wybierać,że mam itd. i tutaj przyjemność kosztowała mnie 50f ale przynajmniej psy juz mnie się nie czepiają podczas kontroli :)

Ja juz dostalem to nowe. Taki twardy plastikowy shit latwy do podrobienia. Jak zwykle irole sie nie wysilili

swoja droga dobrze ze nie mam paska tylko lancuszek rozrzadu :P

- - - Updated - - -

zastanawialem sie nad wymiana ale chyba w mojej sytuacji nie ma sensu ;) dopiero dostalem nowe :P chociaz w krk odradzali mi wyrobienie prawka w pl :/

- - - Updated - - -

PISAL KTOS DO Eilat'a odnosnie spotu??

- - - Updated - - -

moze Czester do Niego podskoczysz? :P

PISAL KTOS DO Eilat'a odnosnie spotu??

- - - Updated - - -

moze Czester do Niego podskoczysz? :P[/QUOTE]
Pisałem do niego

Myslal juz ktos nad tym w ktorym miejscu sie spotykamy nad tym jeziorem ? Trzeba jakas mape dojazdu zrobic :P

ok ja w razie czego napisalem jeszcze raz ;) odpisal cos???
Niestety nie :(

- - - Updated - - -

Myslal juz ktos nad tym w ktorym miejscu sie spotykamy nad tym jeziorem ? Trzeba jakas mape dojazdu zrobic :P
Spokojna twoja rozczochrana:) Więc myśle,że zrobimy tak,że przyjedziecie do Dungannon spotkamy się gdzieś na parkingu pod Tesco albo Sainsburym a pożniej polecimy 15mil autostradą nad jeziorko :)

To ja napisze pare slow od siebie.

Jesli prawo jazdy jest wydane w kraju UE to nie ma problemu zeby jedzic na nim w kazdym kraju UE. Ba, nawet mozna miec w kazdym kraju inne prawko. Generalnie to mozesz tego miec i 10 w kieszeni. Przy kontroli drogowej pokazujesz prawko np. Irlandzkie, zabieraja ci je bo piles. Wracasz do Polski i mozesz spokojnie jezdzic na Polskim prawku! Bo straciles uprawnienia do prowadzenia pojazdow na terenie IE ale nie w PL i nie UE ! gdzie masz oddzielny dokument i zaden sad ci tego prawka nie moze zabrac. Wszystko jest zgodne z prawem. Nie ma tez problemu przy ubezpieczaniu samochodu czy kontroli drogowej. Jesli znajdzie sie jakis nadgorliwiec to mozna mu pomachac przed nosem umowa miedzynarodowa UE i tyle w temacie. Garda sie rzuca bo nie bardzo moze dopisac punkty, dlatego ze nie ma jako takiego systemu inf. i wszystko trzeba robic recznie a dok tlumaczyc co zabiera czas i pieniadze.

Sa jeszcze dwie grupy osob:

1. Ci ktorych prawo jazdy jest uznawane umowami miedzynarodowymi ( nie UE ) ale jesli zostaja na wiecej niz 6m-c to musza zdac test. Po zlozeniu odpowiednich dokumentow i pism, takie osoby nie musza czekac 6 m-c od daty wydania tymczasowego prawa jazdy na podejscie do egzaminu. Niestety musza one wyjezdzic obowiazkowe 12 godzin.

2. Osoby ktorych prawo jazdy nie jest uznawane zadnymi umowami miedzynarodowymi w IE np USA czy Canada. Te osoby nie moga sie poruszac samochodem na terenie IE poza samochodami np. HERTZa czy innymi pozyczonymi.

Jesli chodzi i spot to ja sie dostosuje do was oczywscie. Podajcie czas i miejsce, a sie zjawie:)

Amortyzatory
Powrót