Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Popytalem troche i znajomy mi powiedzial, ze kupujac dwa bilety powrotne na tzw. krotki powrot wychodzi taniej niz jeden tam/powrot. Tunel 100£...

Czesc panowie. Moja belka po wymianie tylnego zderzaka
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Powiedzcie mi moze troche swiruje :D Nie wiem czy bedziecie tak to widziec jak ja(slabe foto) ale nie podoba mi sie w jaki sposob przykleili "159". Jest peknieta 5-tka, za duze odstepy miedzy cyferkami i 9-tka krzywo troche (chrom tez peka na niej). Ogolnie najlatwiejsza robete zchrzanili. Powiedzialem lakiernikowi ze chce miec to porawione, na co sie troche obrazil. Lakiernik o duzej renomie, ale dla mnie fuszera z tym znaczkeim.
Dotego mam blad swiatel stopu, jeszcze nie wiem czy to zarowka, i jak wlacze lewy kierunkowskaz to na desce ta zielona strrzaleczka szaleje jak opetana. I jeszcze nie ma swiatla na rejestracji.Pewnie cos pochrzanili z sensorami parkowania. Nie rozumie jak oni moga tak auta oddawac:mad:

Jedyny pozytyw to postawa mojej ubezpieczalni. Pobawilem sie pare dni fajnym "Mietkiem" E klasa 220 AMG sport :cool:
attachment.php
attachment.php

edit: co do swiatel , to wlasnie sprawdzilem. W ogole nie podlaczyli wtyczek, bo po co, klient moze to sam zrobic :)

Załączniki

• IMG_20150130_135133[1].jpg
    IMG_20150130_135133[1].jpg
    60.1 KB · Wyświetleń: 209
  • IMG_20150130_135111[1].jpg
    IMG_20150130_135111[1].jpg
    162.7 KB · Wyświetleń: 198
  • IMG_20150130_135123[1].jpg
    IMG_20150130_135123[1].jpg
    103 KB · Wyświetleń: 199
  • IMG_20150129_130504[1].jpg
    IMG_20150129_130504[1].jpg
    151.1 KB · Wyświetleń: 199
  • IMG_20150129_130532[1].jpg
    IMG_20150129_130532[1].jpg
    122 KB · Wyświetleń: 195
Ostatnia edycja:
witam mam na zbyciu nowy wahacz wzdluzny lewa strona do 147 jakby ktos potrzebowal mam tez pompe paliwa i klocki hamulcowe pozdrawiam

Darek,

Moja alfe tez czeka wymiana tylnego zderzaka na dniach. Tyle, ze zderzak uszkodzil 'sprytny' laweciarz, chcial wciagnac alfe na lawete tylem i zderzak nie wytrzymal jak lina go podwazyla.

Ja przed wymiana juz kilka razy zwrocilem uwage i zwroce raz jeszcze jak juz bedzie oddawana do wymiany. Zderzak ma byc identyczny, czujniki i naklejki (159 i jtdm). Poprosze rowniez o swoj zderzak do zwrotu, ciekawe czy przejdzie :) Oczywiscie pomierze sobie gdzie sa teraz umieszczone znaczki i czujniki, Twoja akcja tylko mnie w tym uswiadowmila.

Mozliwe, ze twoje '159' zostalo odklejone ze starego zderzaka i przyklejone na nowy. Bo jak inaczej wytlumaczyc pekniecia :confused:

Wydaje mi sie, ze masz prawo do reklamacji tego faktu ze znaczkiem, ma byc jak bylo i tyle.

Daj znac czy poprawili.

PS. Agnelli Motor Park wycenili: nowy zderzak, naklejki (159 i jtdm), malowanie i robocizne na 'jedyne' 1050e:) i ta wycene wyslalem ubezpieczycielowi (No Nonsense). Oczywiscie nie bedzie to przez nich robione a przez CarTow, zapewne duzo taniej.

Daj znac czy porawili.

Pzdr
Darek

Coś pechowo się ten rok dla nas zaczął każdy jakaś stłuczka w środe facetka punciaka przykasowała lampa,zderzak,maska do wymiany koszt naprawy przewyższa wartość auta na 1500f ubezpieczone tyle mają dać z Axy i zabrać auto więc w sumie spoko,dzisiaj poszła zaliczka na czarne GT z 07 więc będzie siostrzyczka na dniach :)

Siemanko , orientuje się ktoś jakie są koszta uszczelki pod głowicą w 1.8 ts ?
+ co trzeba wymienić i ile to trwa ?

W ts przy uszczelce bym
zrobił uszczelnienia zaworów czyli najlepiej kupić cały head set no i w zależności od przebiegu można a raczej trzeba zrobić rozrząd z pompa wody dla święto spokoju. Czas około 2 do 3 dni na spokojnie a cenę mogę ci podać jak namierze ceny części.

Amortyzatory
Powrót