Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja zawsze chętny. Czorny z tego co z nim dzisiaj rozmawiałem rowniez

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Tak poszlo. Mam teraz cos na przeczekanie. W nast roku moze zamienie na 159 w kombi i dieslu. Szkoda mi bylo oddawac to auto, ale trudno sie mowi. Musialbym zabulic za duzo za tax, bo od jakiegos czasu nie placilem;) Pozmieniali te przepisy i dupa.

Wrzucam fotki tego za co sie zamienilem. Wyposazenie full, grzane siedzenia z pamiecia, full skora, navi, dzwiek caabase, panoramiczny dach, diesel, automat itd nie chce mi sie pisac;) za duzo tego.

20131129_175657-1.jpg20131129_175730-1.jpg20131129_175801-1.jpg20131201_151027-1.jpg20131201_151059-1.jpg20131201_151158-1.jpg20131201_151236-1.jpg

Oczywiscie auto jest do roboty ale nic szczegolnego. Wczoraj po zakupie zdarzylem zrobic pompe wspomagania i pasek. Musze kupic jeszcze nowa maske bo ta dziwnie wyglada. Srodek standardowo, jak to po Irolu, syf kila i mogila wiec jutro bede to czyscil. Olej do wymiany, wydech do roboty ( uszczelka pod kolektorem jest walnieta najprawdopodobniej bo smierdzi spalinami i rzuca autem ) Lapa silnika i inne mniejsze rzeczy. Nic szczegolnego generalnie. Ceny czesci sa smieszne w porownaniu z Alfa wiec nie bedzie problemu. Szroty maja tego pelno w IE hehe. Wczoraj na szybko o 16 udalo mi sie kupic jeszcze nawet pompe i pasek od reki:P wiec jestem zadowolony.

aaaa no i skory sa oczywiscie SZARE ! sa tak ujebane ze na zdjeciu wygladaja jak bezowe! Ale to samo mialem w 166 ;) juz mam opracowana metode czyszczenia wiec 2 dni roboty i bedzie jak nowa.

Ostatnia edycja:
Tak poszlo. Mam teraz cos na przeczekanie. W nast roku moze zamienie na 159 w kombi i dieslu. Szkoda mi bylo oddawac to auto, ale trudno sie mowi. Musialbym zabulic za duzo za tax, bo od jakiegos czasu nie placilem;) Pozmieniali te przepisy i dupa.

Wrzucam fotki tego za co sie zamienilem. Wyposazenie full, grzane siedzenia z pamiecia, full skora, navi, dzwiek caabase, panoramiczny dach, diesel, automat itd nie chce mi sie pisac;) za duzo tego.

Pokaż załącznik 115644Pokaż załącznik 115645Pokaż załącznik 115646Pokaż załącznik 115647Pokaż załącznik 115648Pokaż załącznik 115649Pokaż załącznik 115650

Oczywiscie auto jest do roboty ale nic szczegolnego. Wczoraj po zakupie zdarzylem zrobic pompe wspomagania i pasek. Musze kupic jeszcze nowa maske bo ta dziwnie wyglada. Srodek standardowo, jak to po Irolu, syf kila i mogila wiec jutro bede to czyscil. Olej do wymiany, wydech do roboty ( uszczelka pod kolektorem jest walnieta najprawdopodobniej bo smierdzi spalinami i rzuca autem ) Lapa silnika i inne mniejsze rzeczy. Nic szczegolnego generalnie. Ceny czesci sa smieszne w porownaniu z Alfa wiec nie bedzie problemu. Szroty maja tego pelno w IE hehe. Wczoraj na szybko o 16 udalo mi sie kupic jeszcze nawet pompe i pasek od reki:P wiec jestem zadowolony.

aaaa no i skory sa oczywiscie SZARE ! sa tak ujebane ze na zdjeciu wygladaja jak bezowe! Ale to samo mialem w 166 ;) juz mam opracowana metode czyszczenia wiec 2 dni roboty i bedzie jak nowa.
Miał królową serwisów to teraz na królową lawet :D

Hehe na.jedno wychodzi ;) Swoja droga to ostatnio u mnie w Rush stal na lawecie nowy Jag Xj ministra zdrowia Irlandii, ktory mieszka w Rush:) Nie zebym sie cieszyl ale moja Alfa nigdy na lawecie nie jechala ;)

Ps. Artur nie denerwuj sie hehe :)

Ja juz nad renowka pracuje, jutro robie wydech, w pon lapy silnika i olej. Pozniej zajme sie reszta.

Acha, wykupilem juz AA membership hehe, na wszelki wypadek. Jak bedziecie robic spotkanie to wpadne pogadac pod warunkiem ze nikt nie bedzie mnie probowal rozjechac;)

Sent from my C6603 using Tapatalk 4

Jak bedziecie robic spotkanie to wpadne pogadac pod warunkiem ze nikt nie bedzie mnie probowal rozjechac;)

Ja na Pierwszy spot przyjechałem A4 także nikt Cie nie zlinczuje:) Teraz panowie zasadnicze pytanie przed świętami czy w nowym roku ?

ja sie mam denerwowac?:P przynajmniej auto doprowadzilem do ladu ;) dobrze ze stalo sie to w drodze do Polnocnej a nie do Polski ;) nie wiem czy gratulowac...czy co :P

Spoko :) moja sie tez rozkraczyla, dobrze ze 2km od domu to pozczylem wiadro wody od kolesia z domu i jakos dojechalem;) Inaczej bez lawety by sie nie obylo.

Samochod ladny, cos innego niz Alfa, zuplenie innego. Jest lzejszy, troche mniejszy, bardziej zwrotny, cos w stylu 156/159. Oczywscie stylistyka auta na zewnatrz i wewnatrz jest bardziej zorientowana na praktycznosc. Wrazen wizualnych tutaj raczej nie doswiadczymy. Nie oszukujmy sie, wolalbym 159 ale nie zaluje zamiany.

Co sie chopaki nie odzywacie ? Ja smigam swoja Renia, ale mam kaca troche;) Jak patrze na swoja 166 to mi sie lezka w oku kreci. Moze gdybym nie robil tego samochodu sam przez tyle czasu....oby nie trafil na zlom:(

Wymylem dzis Lagune, wczoraj poczyscilem troche srodek, staram sie do niej przekonac. Pod wzgledem komfortu jest to napewno fajne autko. Ceny czesci smieszne, ludzie na forum Renault Laguna ;) no coz;)
Zostalem juz prawie zbanowany hehe, moj temat zostanie usuniety, a chcialem sie tylko przywitac.

20131210124918.jpg20131210124934.jpg

Ostatnia edycja:
jezdzilem ( a znaczy sie bylem wozony) laguna 06 ;) jakos jakosc skor i trzeszczace plastiki z konsoli mi nie przypadly do gustu ;)

na forum trzeba bylo....pisac...w jezyku milosci ;)takiej miedzy panami ;) to moze nie wywaliliby :P

zartuje oczywiscie co do tego drugiego ;)

- - - Updated - - -

jakie wycieraczki polecacie? ;) mam juz dosc boscha....

Kup wycieraczki bosha bezprzegubowe? ja nie mialem z nimi problemu. Mialem tez Tescowe bezprzegubowe i dawaly rade :) W haldfordsie jest duzy wybor roznych producentow i nie jest drogo. Po bosha najlepiej do motorfactors, chyba taniej maja.

A co ci sie dzieje ze nie jestes zadowolony?

Jakosc skor nie jest moze tak dobra jak Alfie ale tragedii nie ma, widzialem gorsze np w bmw ;) Plastiki lekko lataja ale da sie zyc. Najgorzszy jest brak wytlumienia podlogi jak w 166. Ale w srodku glosno nie jest. Osobiscie wolabym Vel Satis ale moja zona nie chce sie zgodzic :( mowi ze ochydne auto.

jakie wycieraczki polecacie? ;) mam juz dosc boscha....
Ja tam na boscha nie narzekałem jak do tej pory choć jedna już zaczyna powoli słabo zbierać więc trzeba będzie je zmienić na dniach :)

- - - Updated - - -

ludzie na forum Renault Laguna ;) no coz;)
Zostalem juz prawie zbanowany hehe, moj temat zostanie usuniety, a chcialem sie tylko przywitac.

Pokaż załącznik 116311Pokaż załącznik 116312
hehe miałem podobnie na forum a4-klub.pl :D

u mnie bosch ( aero twin) zwykle po paru miesiacach zostawia juz smugi :/

No to raczej.normalne. Generalnie wycieraczki wytrzymuja do 6 mc. Aero twin to chyba nie jest bezprzegubowa? Jesli nie to kup wlasnie takie, lepiej wygladaja i maja lepszy docisk.

Moja Corsa miala takie jak wyjezdzala z salonu, dwa lata na nich jedzilem. Wiec smiem twierdzić ze sa dobre :) hehe

Sent from my C6603 using Tapatalk

Siemanko panowie :D wiem że to nie tu ale jak to mówią "próba nie strzelba" :D poszukuję silnika do 156 2.0 JTS właśnie sie wybieram do PL i jestem na kupnie Alfy, macie może kogoś do polecenia kto mógłby iść taki silnik w PL bo raczej z IRL to mi się nie opłaca ściągać :P

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Tutaj JTSa silnika to chyba nigdzie nie widzialem, odezwij sie do Pabla moze on cos pomoze. Wysylka silnika z IE to jakies 200e. W Polsce szukaj na allegro.

Gdyby ktos potrzebowal dobrego oleju

http://www.intrexcarparts.ie - Po polsku w Dublinie

Jade dzis po 7l sic! do mojej laguny Motul 10w40 synergie+ - 55e

Zamiast lac ten syf z motorfactors albo Halfordsa.

Ostatnia edycja:
W piątek przygarnołęm kolejną Alfine 1.9 16V '04 107tyś. przebiegu ogólnie auto w bardzo dobrym stanie mechanicznie jak i wizualnie do zrobienia :
-podklejenie progów
-scudetto bo w zderzaku brakuje
-termostat niedomaga
-wywalenie tej kalabryny z klapy
Foty na szybkiego DSCN3883.jpgDSCN3881.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót