Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No to prawda faktycznie, zapomniałem. Ale tragedii nie ma, silnik to dwóch chłopa rękami wyciągnie hehe;)

Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk

Co tu taka cisza? ;>
Wczoraj na 17 byłem umówiony na wydupcenie DPF-a i chipsa na 180km do http://www.torquetronix.co.uk/ w srode wyskoczył check z zawalonym DPF-em poraz drugi więc wypaliłem go FES-em i wszystko było ok wczoraj Ewelina pojechała na zakupy ujechała 3 km od domu Alfa straciła moc zupełnie,zapaliłem 5 s i sama gasła holować nie było sensu bo to torque 50mil więc pojechałą lawetą za 100f niestety. Dzisiaj auto ma być gotowe kolo 15 mam nadzieje,że DPF turba nie zabił bo w przeciwnym razie Alfa ma u mnie dożywocie :)

Zawsze się mówi ze dożywocie. Ja GT tez z takim zamiarem zrobiłem ale ja raczej na sprzedaż wystawiam i 159 sport wagon albo jakiś van w crew can't. Familia mi się o psa powiększyła i niestety ani GT ani Rav4 nie ma wystarczającego bagażnika żeby coś włożyć i psa zmieścić.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Zawsze się mówi ze dożywocie. Ja GT tez z takim zamiarem zrobiłem ale ja raczej na sprzedaż wystawiam i 159 sport wagon albo jakiś van w crew can't. Familia mi się o psa powiększyła i niestety ani GT ani Rav4 nie ma wystarczającego bagażnika żeby coś włożyć i psa zmieścić.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Alfinka już pod domem turbo troszke dostało po dupce do tego wczoraj wyskoczył jeszcze check (water in fuel) jak już jej sił brakło a próbowałem ją odpalić,ale dzisiaj po wywaleniu DPF-a,wycince EGR-a i chipsie wypluła 190km i 425Nm teraz moge szczerze powiedzieć,że zapierdala!Chłopaki nawet powiedzieli,że kilka Alf już robili i tak zdrowego silnika jak u mnie jeszcze nie było:)

Ostatnia edycja:
Ile kosztuje u nich chipowanie? Hamowali ci auto przed i po?

Sent from my C6603 using Tapatalk

Ile kosztuje u nich chipowanie? Hamowali ci auto przed i po?

Sent from my C6603 using Tapatalk
Nie i hamowali przed bo alfa przyjechała do niech na lawecie noi ożyła dopiero po wywaleniu DPF-a. Za wywalenie DPF-a,EGR-u i chips wołają 350f+vat=420f tyle mnie skasowali za sam DPF chca 300+vat w sportchipie chcą 300e.

Wszystkie firmy wywalaja dpfa systemo a podobno wystarczy tylko mechanicznie polaczyc rurki przed i za dpfem i wtedy system mierzac "roznice cisnien" widzi ze dpf jest zdrowy.

W praktyce sie przekonam w najblizszym czasie ja bedziemy przeszczepiac silnik w Vanie na 150 kucy + mapa na 190 i mamy zamiar przed mapa to wyprobowac :)

Nie i hamowali przed bo alfa przyjechała do niech na lawecie noi ożyła dopiero po wywaleniu DPF-a. Za wywalenie DPF-a,EGR-u i chips wołają 350f+vat=420f tyle mnie skasowali za sam DPF chca 300+vat w sportchipie chcą 300e.

Spoko, ja myslalem żeby swoją Lagune na 180 kucy zrobić hehe. Ale chyba będę musiał najpierw wtryski powymieniac bo chyba leją.

Wszystkie firmy wywalaja dpfa systemo a podobno wystarczy tylko mechanicznie polaczyc rurki przed i za dpfem i wtedy system mierzac "roznice cisnien" widzi ze dpf jest zdrowy.

W praktyce sie przekonam w najblizszym czasie ja bedziemy przeszczepiac silnik w Vanie na 150 kucy + mapa na 190 i mamy zamiar przed mapa to wyprobowac :)
U mnie niestety DPF-a blokował turbo i silnik gasł po 3-5s DPF zajebany był na maxa a dzień wcześniej wypalałem go FES-em i zamiast pomóc to tylko go dobiło :)

- - - Updated - - -

Spoko, ja myslalem żeby swoją Lagune na 180 kucy zrobić hehe. Ale chyba będę musiał najpierw wtryski powymieniac bo chyba leją.

W Sportchipie za samo podciągnięcie chcieli ok 250e nie wiem jak teraz musiałbyś zapytać. Ale uwierz auto dopiero teraz daje frajde z jazdy :)

No jak go nic nie zmula wreszcie to silnik pewnie odetchnął
Ciekawe jak Ci to teraz leci z taką mocą :D

Wg tak a propos na ile możesz swoją 9ke wykręcić?

No jak go nic nie zmula wreszcie to silnik pewnie odetchnął
Ciekawe jak Ci to teraz leci z taką mocą :D

Wg tak a propos na ile możesz swoją 9ke wykręcić?
Bezpiecznie jest tak jak teraz 180-190km gdybym chciał celować więcej trzeba by było większy intercooler i new turbo. Aktualne 190km i 425Nm w zupełności wystarcza,ale za jakiś czas będzie niedosyt :D Trzeba spota jakiegoś zmontowac to sie przekonasz :)

200 kucy spokojnie wystarcza z napedem na przod. Nast etap to raczej juz zamontowanie odpowiedniej szpery. I tak nie ma gdzie tej mocy wykorzystac niestety ;) to nie Polska gdzie zaplacisz 500zl i lecisz dalej hehe;)

Johny

Jak zrobie swoja Lagune na 180 to zobaczymy kto zmienia biegi szybciej, moj triptronic czy twoja reka :P hehehe

- - - Updated - - -

Moja 166 wyladowala na DoneDeal, chyba sie komus nie spodobala;)

200 kucy spokojnie wystarcza z napedem na przod. Nast etap to raczej juz zamontowanie odpowiedniej szpery. I tak nie ma gdzie tej mocy wykorzystac niestety ;) to nie Polska gdzie zaplacisz 500zl i lecisz dalej hehe;)

Johny

Jak zrobie swoja Lagune na 180 to zobaczymy kto zmienia biegi szybciej, moj triptronic czy twoja reka :P hehehe

- - - Updated - - -

Moja 166 wyladowala na DoneDeal, chyba sie komus nie spodobala;)
Powyżej 200km to nawet nie chciałbym jej kręcić,to co jest w zupełności wystarczy:) Ale chcąc celować 200+ to trzeba by pomyśleć nad przeniesieniem tej mocy.

co moze stukac po prawej z tylu w czasie jazdy? ;) i z przedniej osi w czasie skręcania cos mi skrzypi... nie chce zostawiac u mechanika auta na dluzszy czas - bo tak kazda wizyta wyglada.... a chce wstepnie obliczyc koszta ;) nie wiem czy z przodu to wahacze bo wymieniane w 2012 :/

Amortyzatory
Powrót