Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No właśnie dlatego turlam się micrą teraz i jeszcze dłuzszy czas sie pomęcze heh
Jedyne dla mnie ze za małe to auto i mi trochę ciężko śmigać nią ale dam radę ;]
Wazne ze jeździ z punktu A do B i spokój

Witam!
Ktos wyzej chcial zebym wrzucil fotki mojej belli i napisal cos o sobie.Wiec jedziemy!
Zaden ze mnie Alfista, w 159-tce sie poprostu zakochalem wiec padla decyzja o poszukiwaniach szczegolnie modelu Ti, chociaz w kazdej wersji sa piekne i tez je bralem pod uwage. Autko mam od 2 miesiecy, przy zakupie wybieralem miedzy BMW e90/e92 330/320d m sport, Lexus is250, volvo s40 R-Design. Wszystkimi jezdzilem, do Alfy wsiadlem jako ostatniej. Bylem bliski kupienia Lexusa i BMW 330d, ale trudna decyzja o zakupie nie zapadla. E92 samo sie wyeliminowalo cena stosunkowo za duza. Przyszedl czas na Belle, wsiadlem i poczulem ze to jest to, auto stworzone dla mnie, jakby tylko dla mnie je zaprojektowali :) Konkurencje miala jak widzicie ciezka, ale nadrabiala z kazdym etapem moich ogledzin. Piekna na zawnatrz, piekne wnetrze i jeszcze lepiej jezdzi! i dotego jest ich naprawde malo. Nie chce sie juz wiecej rozpisywac. mowiac krotko zostanie na bardzo dlugo. pozdrawiam

ps. aparat slaby(albo fotograf) wyszla zbyt jasno czerwona, ten kolor jest ciemniejszy.
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSCN1044.jpg
    DSCN1044.jpg
    77.8 KB · Wyświetleń: 151
  • DSCN1043.jpg
    DSCN1043.jpg
    59 KB · Wyświetleń: 155
  • DSCN1042.jpg
    DSCN1042.jpg
    71.3 KB · Wyświetleń: 154
  • DSCN1039.jpg
    DSCN1039.jpg
    80.7 KB · Wyświetleń: 146
  • DSCN1036.jpg
    DSCN1036.jpg
    93.9 KB · Wyświetleń: 140
  • DSCN1035.jpg
    DSCN1035.jpg
    79.3 KB · Wyświetleń: 150
  • DSCN1033.jpg
    DSCN1033.jpg
    75.2 KB · Wyświetleń: 152
  • DSCN1025.jpg
    DSCN1025.jpg
    118.9 KB · Wyświetleń: 148
  • DSCN1026.jpg
    DSCN1026.jpg
    95.8 KB · Wyświetleń: 157
  • DSCN1028.jpg
    DSCN1028.jpg
    89.4 KB · Wyświetleń: 142
Darek, zadbana, ladna i 'rasowa' sztuka. Przyjemnosci :)

PS. Z tych samochodow co wymieniales to chyba tylko lexus moze byc konkurencja. Wiem bo znajomy wlasnie ma takiego i musze przyznac, ze niczego sobie...

Pzdr

Dzieki panowie!
Czorny05 zgadzam sie, Lexus byl na 2 miejscu, mimo tego ze zawsze wzdychalem do BMW, ponoc genialna 330d zostala w tyle. Prawie kupilem Lexusa is250 automat z manetkami, bylem zdecydowany ale uznalem ze wroce do domu i jak ochlone to podejme decyzje, pomyslalem auto drogie, szybko sie nie sprzeda. Jak wysiadalem, przyjechal go ogladac Irlandczyk, od razu powiedzial ze go bierze, bez jazdy probnej :) za 2 godziny dzwonie do dealera, sprzedany!

ciekawostki ;)

http://www.gumtree.ie/cp-cars-in-mayo/alfa-romeo-147-589879178

Artur jakbys widzial gdzies w Polnocnej taniego spidera to daj znac :P
Poki co nie ma nic jest jeden ale z '99 . Ja ubezpieczylem dzisiaj swoja w axie i zaspiewali mi 497f wiec jak na moje 26 lat to dobra cena zwlaszcza ze w zeszlym roku mialem prawie 800f

Dodano po 5 minutes:

Darek piekna suka szkoda tylko,ze nie 2.4 :) Mi juz sie sni po nocach 2.4 zrobiona w okolice 250bhp oby tylko moja ktos zechcial przytulic to przesiadziemy sie na cos mocniejszego jesli.nie trafi sie zadna alfa rozwazam rowniez e60,e92 i a6.

Ostatnia edycja:
Darek piekna suka szkoda tylko,ze nie 2.4 :) Mi juz sie sni po nocach 2.4 zrobiona w okolice 250bhp oby tylko moja ktos zechcial przytulic to przesiadziemy sie na cos mocniejszego jesli.nie trafi sie zadna alfa rozwazam rowniez e60,e92 i a6.

Dzieki! Mi musi starczyc 1.9 na dluzszy czas, przesiadlem sie z Primery 105 KM wiec moc jest nie do porownania:), W nastepnym tygodniu robie rozrzad, 4 nowe tarcze i klocki wiec bedzie gotowa na remap do 180. tylko gdzie to najlepiej zrobic. robia to w Newry, ale najbardziej polecana jest Torquetronix w Ballymenie. Jakbyscie mogli cos polecic to dzieki.

Dzieki! Mi musi starczyc 1.9 na dluzszy czas, przesiadlem sie z Primery 105 KM wiec moc jest nie do porownania:), W nastepnym tygodniu robie rozrzad, 4 nowe tarcze i klocki wiec bedzie gotowa na remap do 180. tylko gdzie to najlepiej zrobic. robia to w Newry, ale najbardziej polecana jest Torquetronix w Ballymenie. Jakbyscie mogli cos polecic to dzieki.
Ja wlasnie robilem w Torquetronix i moge smialo polecic jest jeszcze Spotrchip w Dublinie ale oni nie chcieli mi wstawic rury po wypruciu DPF-a a w Torque chlopaki zrobili jak bog przykazal. W kwietniu mialem MOT i przeszla bez problemow emisje jedyny minus calego zabiegu jest delikatna mgielka dymy jak jej mocno pocisne no,ale jak to mowia bez dymu nie ma ognia :D Szwagier robil u nich A4 dpf off i chips ze 143bhp na 192bhp i smiga bez problemow juz drugi rok.

Cześć
Możecie mi powiedzieć jakie są koszty naprawy lub wymiany silnika po pękniętym pasku w diesel 1,9 ?

Ktorys z chlopakow z Galway mial silnik do 1.9 16V w garazu do opchniecia jesli mowa o twoim aucie. Nie wiem jak u was ceny sie ksztaltuja u mnie z wymiana rozrzadu mysle ze w 1000f bym sie zmiescil

Cześć
Możecie mi powiedzieć jakie są koszty naprawy lub wymiany silnika po pękniętym pasku w diesel 1,9 ?

Jak ci bardzo zależy to mogę ci jutro wszystko wycenić. Robiliśmy taka operacje 2 lata temu ale nie pamiętam cen. Ale na 100 do wymiany 16 zaworów, wszystko koniki i prawdopodobnie hydraulika tez. No i wiadomo pasek z pompa ☺

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

zamiast naprawiać nie lepiej wymienić silnik na inny ?
koszta pewnie będą podobne ?

zamiast naprawiać nie lepiej wymienić silnik na inny ?
koszta pewnie będą podobne ?

Masz rację. Koszty podobne, ale nie masz żadnej gwarancji, że ten wymieniony silnik też nie będzie na granicy żywotności.

Amortyzatory
Powrót