Irlandia, laczmy sie ::P

w co Derry spimy ale gownie na samej polnocy bedziemy ( grobla olbrzyma, bushmills itp).
Dzieki;) myslalem ze moze uda sie spotkac ale wprowadzajac w gps sugerowany ( narzucony ;) )plan podrozy chyba sie nie uda :(
Nie wiem jak chcesz jechać,ale dla Ciebie najlepsza opcja dojechania do Derry o ile jedziesz najpierw do Derry to wlaśnie Dublin-Newry-Armagh-Dungannon-Omagh-Derry:)Na mapach wyglada jakby Dungannon było z boku w rzeczywistości musisz wjechać na rondo przy wlocie do Dungannon (do centrum masz 2km do mnie 6:D) chyba,że jedziesz najpierw do buschmills to z Newry na belfast albo obok jeziora nad ktorym był spot w północnej.

Dodano po 4 minutes:

Zapomniałem o starej drodze przez Aughnacloy dopiero teraz spojrzalem na mape faktiko omijasz mnie troche bokiem,

Ostatnia edycja:
Dzieki :) nocleg mamy w Ardtara Country House wiec jest to granica co derry. Nie chce sie pchac na belfast wiec wybieram droge kolo Ciebie :) najpierw chyba pojedziemy na groble olbrzyma, pozniej Bushmills i most wiszacy. Powrot na spanie i decyzja co dalej zwiedzamy. Intryguje nas wodospad - polecasz miejsce? Myslelismy jeszcze o rejsie na jeziorze.

Mam nadzieje ze bella nie strzeli focha znowu na tej trasie;)

Dzieki :) nocleg mamy w Ardtara Country House wiec jest to granica co derry. Nie chce sie pchac na belfast wiec wybieram droge kolo Ciebie :) najpierw chyba pojedziemy na groble olbrzyma, pozniej Bushmills i most wiszacy. Powrot na spanie i decyzja co dalej zwiedzamy. Intryguje nas wodospad - polecasz miejsce? Myslelismy jeszcze o rejsie na jeziorze.

Mam nadzieje ze bella nie strzeli focha znowu na tej trasie;)
Na grobli byłem w zeszłym roku,ale mnie tam nic nie zachwyciło osobiście,jeśli mowa o wodospadach to polecam http://www.discovernorthernireland.com/Glenariff-Forest-Park-Glenariffe-Ballymena-P2825 masz tam trzy wodospady idąc od samego dołu w góre a jadąc od strony belfastu przez carrickfergus w strone buschmills i portrusch masz zajebiaszcze widoki całym wybrzeżem tyle,ze masz wtedy kupe drogi a jadąc koło mnie masz jakieś 60 mil od Dungannon.

hej,
chyba znalazlem lekarstwo na virusa zwanego " ALFA" !!

Jutro jak bede mial chwilke to wrzuce jakies foty!

;)

Pewnie kupił jakiegoś sportowego czopka z v-ką pod machą :D

cieplo!!! :cool:

Dodano po 3 minutes:

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0005 [320x200].JPG
    DSC_0005 [320x200].JPG
    13.3 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_0004 [320x200].JPG
    DSC_0004 [320x200].JPG
    15.7 KB · Wyświetleń: 65
  • DSC_0003 [320x200].JPG
    DSC_0003 [320x200].JPG
    15.6 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC_0005 [800x600].jpg
    DSC_0005 [800x600].jpg
    49.9 KB · Wyświetleń: 112
  • DSC_0004 [800x600].jpg
    DSC_0004 [800x600].jpg
    67.8 KB · Wyświetleń: 118
  • DSC_0003 [800x600].jpg
    DSC_0003 [800x600].jpg
    68.9 KB · Wyświetleń: 119
Ostatnia edycja:
2.6 v6 :) automat bo slabo widac? Myslalem o takim tez, bardzo faine autko. Ciekawe jak to brzmi i jedzie. Nigdy nie jechalem e classe hehe.

Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk

fajna lemuzyna :D Zamieniłeś za 147?

2.6 v6 :) automat bo slabo widac? Myslalem o takim tez, bardzo faine autko. Ciekawe jak to brzmi i jedzie. Nigdy nie jechalem e classe hehe.

Sent from my BN Nook HD+ using Tapatalk
To,że to panie automatik to wiem tylko raczej nie 6.3 AMG :) Mesiek do brzydkich nie nalezy broń boże,ale z tego segmentu przemawia do mnie tylko bawara serii 5 :) Wiem wybredny jestem :)

Automat, I musze sie pozbyc tego amg z tylnej klapy..
Ledwo co ściągnąłem glupie brylantowe nalepki z kierownicy, brrr. Na samą mysl mam ciarki!

Ladny Merc. Ja bym akurat to AMG zostawil, znaczek pasuje bardziej niz np. moj TI, zwlaszcza po bokach i niebieskie giugiaro, ktore u mnie i tak odpadly i leza w schowku.

Ladny Merc. Ja bym akurat to AMG zostawil, znaczek pasuje bardziej niz np. moj TI, zwlaszcza po bokach i niebieskie giugiaro, ktore u mnie i tak odpadly i leza w schowku.

Dzięki, jeszcze myślę nad tym.
Hm. Przynajmniej mogę nawkładać niebieskich żarówek i nikt mi nie powie że nie powinienem bo
Wiocha!!:D

Artur dalej slyszysz stukanie w aucie?
dobrze ze nie kupowalem kolejnych czesci...bo zawieszenie jest w 100% sprawne :) u mnie okazalo sie ze stuka plastikowa oslona za podlokietnikiem na tylnej kanapie. Byly tam luzy na zawiasach i ona stukala o obramowke przy malych predkosciach na wybojach.

Swoja droga...jak ostatnio pojechalem na wymiane klockow to spotkalem Pana (Polak kolo 50 lat) ktory bardzo przygladal sie alfie i mowil ze kiedys jezdzil AR 33. Mowil ze to najlepsze auto jakim w zyciu jezdzil i ze kocha Alfy. Mial jakis model z limitowanej serii ktora wznowili na prosbe niemieckiego klubu Alfy. Bardzo duzo opowiadal mi o alfach z tamtego okresu. Zyczyl powodzenia i trzymania sie marki bo takiego auta jak alfa nie ma na drogach :) jezeli chodzi o awaryjnosc to mu przytaknalem ze wszystko zalezy od tego jak sie dba o auto i jak się nim jezdzi. Dawno nie spotkalem osoby ktora z taka pasja opowiadala o Alfie :) budujace:)

Artur dalej slyszysz stukanie w aucie?
dobrze ze nie kupowalem kolejnych czesci...bo zawieszenie jest w 100% sprawne :) u mnie okazalo sie ze stuka plastikowa oslona za podlokietnikiem na tylnej kanapie. Byly tam luzy na zawiasach i ona stukala o obramowke przy malych predkosciach na wybojach.
Byłem u dwóch mechaniorów na podnośniku i żaden nie wie co to może być, plastikowa osłona u mnie to nie jest bo to jest bardzo metaliczny stuk jakby amortyzator a przeciez byłem w kwietniu na przegladzie i były ok z reszta zmieniałem w zeszłym roku.

Amortyzatory
Powrót