Norwegia

• Autor wątku Autor wątku WeGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

WeGi

Nowy
Auto
159 2.4 JTDm
Witam, czy są jacyś Alfaholicy obecnie mieszkający w Norwegii ?

hehe, miałem nadzieję, że gdzieś bliżej Finlandii, bo ja od połowy marca będę mieszkał w Rovaniemi :D

hej,
ja jestem często w Norwegii :)

czy ktoś tu jeszcze zagląda? ;)

No to Witam,

Ja i moja Bella jestesmy w Norwegi w Bergen.

Niestey nasz wspolny czas doboegl konca. Rok juz minal wiec musze ja oddac do PL.

.... ahhh... zycie :)

Dlaczego musisz ją oddać do PL?chyba że osadziłeś się na stałę ;) ,ja z tymczasowym nr.personalnym już 4 lata bez żadnego problemu śmigam AR.
Znajomy który "osadził"się i chciałby przerejestrować swojego T4 z 1997 roku,musiałby zapłacić 80 tyś koron podatku,szok..

Dlaczego musisz ją oddać do PL?chyba że osadziłeś się na stałę ;) ,ja z tymczasowym nr.personalnym już 4 lata bez żadnego problemu śmigam AR.
Znajomy który "osadził"się i chciałby przerejestrować swojego T4 z 1997 roku,musiałby zapłacić 80 tyś koron podatku,szok..

No chcialbym tutaj zostac pewnie dluzej i mam juz stały numer norweski.

Wolalem nie ryzykowac przyłapania na jezdzie polskim autem gdyz moja piekna byla z roku 2002 w dodatku 2,4 JTD i cło kosztowaloby mnie 128 tyś koron. to jest SZOK!

szkoda, bo mi sie nie psuła nic a nic a nic....

Rozumiem Crazy_joe,szkoda,mogliby by ją nawet Tobie zabrać na poczet podatku,bywały przypadki...ale coś za coś,takie życie,wszystkiego dobrego i pozdrawiam "Vikinga" :)

Oslo

A Wy panowie to żyjecie tu wogóle, bo jakby makiem zasiał, a widziałem nawet wczoraj czarną 166 na polskich blachach:)
czyżby ktoś z forumowiczów???

Witam :cool:

Odswieze temat, jest ktos z was z okolicy Oslo ? Cos to piszcie ;)

Pozdro, Daniel

Elo Elo Vikingowie!

Ja mieszkam w Skien i jestem szczesliwym posiadaczem czarnej Alfy 159 :)

ja jestem z Vollen srebrna 156sw z ramkami ;)

A jak z Alfami w Norge ?
Byłem tam w czerwcu na weekend.... przejeździłem 700km wypożyczonym Citroenem C3 ale żadnej alfy nie widziałem :(
Co prawda pojechałem w góry bocznymi drogami - mega mały ruch :)

Amortyzatory
Powrót