Holandia

• Autor wątku Autor wątku alfadrian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alfadrian

Guest
Panie/Panowie niedługo wybieram się do holandii do pracy własnym samochodem.
Słyszałem ze tamtejsi ludzie nie za bardzo ludzia samochody na polskich blachach i moga krzywde zrobic mojej belli. ;)
Czy słyszeliscie coś na ten temat ? Albo macie jakies pomysły jak sie od tego uchronić ??

PS: Jeśli jest ktoś o dobrym sercu i gdyby nie daj boże coś się działo z alfą i pomoże w trudnej sytuacji oczywiscie nie za darmo niech poda numer telefonu do Siebie , bo niewiem jak bede mial z dostępem do internetu tam.

Ostatnia edycja:
Raczej nie masz się co bać o alfe. Np chyba, ze zamieszkasz na tureckiej dzielnicy.
Na pw wyśle ci kontakt do mnie jak będę w stanie to pomogę.
Pozdrawiam

Mieszkam w bardzo spokojnym mieście w holandii i ostatnio uszkodzono koło 10 samochodów (tylko z polskimi blachami). Nie oszukujmy się ale wiatraki nas nie trawią. Moim znajomym notorycznie niszczą samochody ( urwana wycieraczka to raz, u drugiego rozbili boczną tylną szybę, koleżance wyrwali rejestrację i był problem dlatego ja mam na 4 śrubach przykręconą). Nie wspomnę o obijaniu drzwi bo tak się parkują. pzdr

Mieszkam w bardzo spokojnym mieście w holandii i ostatnio uszkodzono koło 10 samochodów (tylko z polskimi blachami). Nie oszukujmy się ale wiatraki nas nie trawią. Moim znajomym notorycznie niszczą samochody ( urwana wycieraczka to raz, u drugiego rozbili boczną tylną szybę, koleżance wyrwali rejestrację i był problem dlatego ja mam na 4 śrubach przykręconą). Nie wspomnę o obijaniu drzwi bo tak się parkują. pzdr
Nie tylko a Holandii tak jest można powiedziec nawet,że w całej europie. Wczoraj w Irlandii jakieś 20mil ode mnie polakom podłozyli bombe pod dom. I tak jest non stop

Lubiani to napewno nie jesteśmy. Bo zabieramy prace innym ale to nic że zagraniczni nie chcą robić gównianych robót a Polak ją zrobi za 5 euro na h i jeszcze będzie szczęśliwy że zarobił troche grosza... Szok ja już mam szczerze mówiąc dość zagranicy i zamierzam wrócić do PL. Wole biedniej a u siebie.

Lubiani to napewno nie jesteśmy. Bo zabieramy prace innym ale to nic że zagraniczni nie chcą robić gównianych robót a Polak ją zrobi za 5 euro na h i jeszcze będzie szczęśliwy że zarobił troche grosza... Szok ja już mam szczerze mówiąc dość zagranicy i zamierzam wrócić do PL. Wole biedniej a u siebie.
Podzielam twoje zdanie i też rozważam opcje zjazdu bo wkurza mnie tu wszystko ale jak narazie w polsce jest jak jest i jak narazie chyba lepiej nie będzie

Panowie nie chodzi o to, że nas nie lubią..
Większość Polaków w Holandii używa pojazdów na polskich blachach co nie jest zgodne z NL prawem.. nie płacisz balastingowi.. płać Nam ( holendrom ) za naprawę.
Pozdrawiam

Będąc nie zameldowanym w holandii nie mam obowiązku zmiany blach na holenderskie. Jeżeli masz meldunek to obowiązuje Cie ubezpieczenie i obowiązek (jeżeli masz samochód na siebie) zmiany tablic rejestracyjnych na holenderskie. A nie oszukujmy się ale większość pracuje przez biura i nie muszą zmieniać blach. Holendrzy szukają cały czas żeby nas ukrucić ale bezskutecznie

Amortyzatory
Powrót