Witam, tym razem mam pytanko- jak w temacie...co sądzicie o dodatkach do paliwa, czy je stosujecie w swoich alfuniach?
Witam, tym razem mam pytanko- jak w temacie...co sądzicie o dodatkach do paliwa, czy je stosujecie w swoich alfuniach?
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
jakiego rodzaju to dodatki?
jesli chodzi o jakies skladniki ktore maja zmniejszac spalanie, dodawac +20 koni, top secret nasa usa to sobie odpusc
na cpnach mozna kupic plyn ktory wlewa sie do baku i ma on za zadanie czyscic wtryski, wytracac nieczystosci z baku itp. uzywalem go kilka razy, ale zmian nie zauwazylem - moze jeszcze za czyste wtryski mialem
podobne dodatki sa juz w paliwie na stacjach shella - ta najdrozsza odmiana benzyny
ja leje od swojego diesla i musze przyznac ze ladniej silnik pracuje zreszta zauwazylem to na firmowych samochodach zalalismy to patre razy do fordow cuirerów i jak wczesniej nie chcialy jechac wiecej jak 120 to teraz nawet 140 wyciskaja
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
mowisz o tych srodkach do czyszczenia z cpnow czy wynalazkach z allegro?Napisał CIAMILL156
![]()
jakiej marki srodki do czyszczenia wtryskow i ukladu paliwowego polecacie? mam w planach zakup czegos takiego i zastanawiam sie ktore wybrac![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
JA co jakis czas leję taki środek do czyszczenia wtrysków Shella. Jak czesto jeżdzę na gazie to wtryski sie przybrudzaja i potem troszke szarpie na benzynie.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
mam ten sam problem. szarpie czasem na benzynie. jest tak ze gdy przyspieszam mocno dodajac gazu silnik jak by przerywa. mechanik mi doradzil zeby wlac jakis srodek zeby sie wszystko przeczyscilo i powinno byc cacy. Pytanie tylko - jaki ??Napisał Majkel
![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
www.flar-ital.pl
Ja stosowałem Kleen-flo Injector kleen pomaga. 395ml na 75l benzynki.
gdzie to kupic? stacja benz.? market? ..Napisał phantom71
drogie to jest?![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
www.flar-ital.pl
W każdym motoryzacyjnym, cena ok 15 złNapisał fr33