159 Płukanka LIQUI MOLY - engine flush - POMOCY!!!

Jak nie na rozgrzanym? na płukance ma chodzić coś koło 15 minut, więc się grzeje. I zaraz po zgaszeniu należy ten "roztwór" czy zawiesinę zlać, to niby jak nie na rozgrzanym ? . Nawet bez płukanki powinno się ciepły olej zlewać.

Wcześniej przed wlanie płukanki powinno sie korek popuścić, następnie lekko dokręcić, zrobić płukankę przez 15 minut a później korek już normalnie delikatnie sie odkręca.

Następnym razem tak będę musiał zrobić chociaż powinno iść łatwiej bo zakupiłem dzisiaj nowy korek koszt 33 zł. Bella dzisiaj odebrana ze świeżutkim olejem a po przejechaniu kilkunastu kilometrów olej nadal czysty :) Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam

Nie odkręca się korka oleju na rozgrzanym silniku ! Dziękuję i dowidzenia

wysłane z noki 6310i
to niby ,do mechanika jade wieczorem ,zostawiam auto by ostyglo i rano zlewam,
wiesz jakie place musieli by miec mech. a terminy

my sie nie dziwimy , sam zlewam, sam odkrecam i nigdy przez 30 lat z hakiem, z odkreceniem klopotu nie bylo

Ok ok nie mam zamiaru racji swoich udowadniać. Każdy z nas ma swoje doświadczenia - a moje mówi mi by nie odkręcać na rozgrzanym silniku. I tyle...

wysłane z noki 6310i

Nie chcę zakładać nowego tematu na jedno tytanie, mianowicie jaki potrzebuje korek spustu oleju do 156 2.5V6 ? Ten co mam nie nadaje się już do niczego po odkręceniu. Proszę o jakiś link do sklepu, allegro lub o wymiary.

Ok ok nie mam zamiaru racji swoich udowadniać. Każdy z nas ma swoje doświadczenia - a moje mówi mi by nie odkręcać na rozgrzanym silniku. I tyle...
A wystarczy dokręcić z odpowiednim momentem i potem płaskim kluczem na rozgrzanym silniku można korek odkręcić.
Chociaż z własnego doświadczenia wiem, że mechanicy zazwyczaj chcą mieć pewność, że klient nie wróci zaraz z pretensją i wolą korek do.jechać.

Taki korek kupisz w każdej hurtowni z częściami typu intercars, gordon i inne za pare złotych.

Chopie, idź do sklepu z częściami, powiedz że chcesz korek oleju i podaj ten numer, który Ci kolega Cinas wpisał. Prościej już się chyba nie da? Ew. wklep sobie w Gugla to samo: korek oleju i numer części to Ci wyskoczy w wyszukiwarce jakiś sklep co to ma na 100%.

Jersej oświeć mnie swoją mądrością i wpisz w "Gugla" ten numer części i podaj mi proszę link do sklepu lub hurtowni gdzie mogę kupić ten korek a nie piszesz posty nic nie wnoszące do tematu tylko się wymądrzasz.

Ale nie możesz o takie banały prosić, to wygląda na przerzucanie prostej czynności na innych. Ktoś zaraz się wkurzy i zapyta czy Ci ten korek ma może jeszcze kupić i przynieść. Wygląda na to, że sam dotąd nie zapytałeś o to w żadnym sklepie.

Ostatnia edycja:
Korek z bajerami :D W sumie fajna sprawa. Bo to magnes jak widzę??

Amortyzatory
Powrót