• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jaki fotelik samochodowy 15-36 kg

• Autor wątku Autor wątku awj1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

awj1

Nowy
Auto
AR 159 1,9 JTDm 8V + mapa EGR Off by maly_777
Jak w temacie. Jaki fotelik polecacie z kategorii 15-36? Mały wyrasta z dotychczasowego a z tyłu nie mamy w AR super dużo miejsca więc jakiś ergonomiczny by się przydał. Wy jakie macie?

Używam Recaro Young Sport i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa, chociaż niektórzy mówią, że jest wąski i mogą być problemy ze zmieszczeniem "większego" dziecka np. w ubraniu zimowym. Póki co taki problem nas nie dotknął:)

A propos fotelika...Okazał się gwoździem do trumny dla jednego z moich pomysłów...Pojechałem oglądać Brerę...Piękna! Po ochach i achach postanowiłem sprawdzić jakie warunki jazdy będzie miał mój mały skarb. Fotelik jakoś udało się zamontować, ale już w trakcie tej operacji szybko doszedłem do wniosku, że z tyłu w mojej "7" jest o wiele więcej miejsca...Brera jest świetna, ale tylko dla 2+ bagaż. Nic więcej się do niej nie zmieści:(

a ja mam pytanko o fotelik czy jak jest iso fix to czy da sie taki fotelik zapiac do auta bez iso-fixa czy nie?
tez jestem na etapie zakupu i ten monza nova 2 narazie prowadzi w zakupie

a ja mam pytanko o fotelik czy jak jest iso fix to czy da sie taki fotelik zapiac do auta bez iso-fixa czy nie?
To jest opisane w informacji o foteliku.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Tak da się, nie wysuwasz uchwytów i tyle. O ile dobrze pamiętam to były chyba tez wersje bez isofix

Używałem Recaro ale jedyny mankament styropian pęka na boku od wsadzania i wyciągania dziecka a tak ogólnie ok.

Amortyzatory
Powrót