wlew paliwa

• Autor wątku Autor wątku ania
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania

Guest
mam imolę z 93 r i ostatnio przy tankowaniu wytryskuje paliwo cpn są wściekli ja też bo benzyna leje się po karoseri co to jest przedtem tego nie było ania

ania napisał:
mam imolę z 93 r i ostatnio przy tankowaniu wytryskuje paliwo cpn są wściekli ja też bo benzyna leje się po karoseri co to jest przedtem tego nie było ania
Niech chłopcy ze stacji naprawią sikawkę :mrgreen:

phantom71 napisał:
zatkany zawór odpowietrzania zbiornika. :wink:
Co ma do tego zawór ? jakby był zatkany to pistolet by się wyłączał i byłby kłopot z nalaniem paliwa

miałem to samo, wywaliłem zawór, wstawiłem kawałek rurki i jest teraz OK
Pistolet się wyłączał ale i tak pryskało na łapki i błotnik.
Zaworek jest na tym przewodzie nr.11 i połączony do rury wlewy paliwa z nr.15

62373155uf8.jpg

przy zatkanym zaworze odpowietrzenia zbiornika gdy odkręca sie wlew paliwa słychać mocne syknięcie powietrza

75andrew155 napisał:
przy zatkanym zaworze odpowietrzenia zbiornika gdy odkręca sie wlew paliwa słychać mocne syknięcie powietrza

niby tak, ale ...... jak nie działa odpowietrzenie to..... szerokość wlewu, pistoletu + klapka we wlewie = benzyna leci przez wlew vs. gazy wychodzą przez wlew, NIE przez odpowietrzenie, zastanów się.

To tym bardziej sprawna sikawka powinna sie wyłączać :D

75andrew155 napisał:
To tym bardziej sprawna sikawka powinna sie wyłączać :D

3 różne CPN, 3 różne sikawki :) problem jeden, zawór, wywaliłem i mam spokój, sikawki się wyłączały, ale po tym jak miałem rękaw mokry :P

kiedy sprzedajesz swoja brykę tak apropo?

75andrew155 napisał:
juz kiedys gdzies pytalem i ponoc alfy tak maja...
co do sikawek to mi normalnie odbija, ale taka sikawka tez sie da wache przelac - trzeba leciutko nacisnac i nie odbije :)

btw wie ktos gdzie w 145 dokaldnie jest ten wezyk od odpowietrznika? bo wypadalo by sprawdzic mimo wszystko :)

W mordę, u mnie trzeba cierpliwości żeby zalać wachę :)))
Trwa to wieczność...a jak syczy przy odkręcaniu...

phantom71 ma racje to wina tego zaworu. lub tez zagietej rurki co by nie dumac brak odpowietrzenia zbiornika

kaes napisał:
W mordę, u mnie trzeba cierpliwości żeby zalać wachę :)))
Trwa to wieczność...a jak syczy przy odkręcaniu...
Właśnie to są objawy zatkanego odpowietrzenia a nie brak odcięcia lania paliwa z pistoletu

u mnie wolno leci ale to dlatego ze nie mozna pistoletu włożyć dokońca do wlewu bo reklamy na nim zabardzo wystaja i sie blokuje o karoserie. A jak sie mocniej naciśnie to sie blokuje ;//

ja mam u siebie uszkodzony wskaznik paliwa jak mam full to pokazuje polowe baku jak mam polowe to pokazuje zero i tak nieraz jak sie nie dogadam ze starszym to mam lipe ostatnio zalal do pelna i nic mi nie powiedzial ja podjechalem na shela wlozylem pistolet i weszlo mi za 1,80gr wstyd jak cholera polalem sobie po nogawce dobilem tak do 4.50 i poszedlem zaplacic a kasjer do mnie z tekstem "co litre na próbe?"

:shock: :mrgreen: haha
bo panowie na stacjach sa bardzo znani z dobrego poczucia humoru a szczególnie w sytuacjach gdy nie ma zbyt duzego rachunku :>> :>>

Amortyzatory
Powrót