• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wyjazd na targi IAA 2015- Giulia na żywo

Belfer

Nowy
Auto
Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD
Witam.
Czy byli by chętni na taki wyjazd do Frankfurtu?
Targi odbywają się od 19-27 września i można będzie na żywo obejrzeć między innymi Giulię. Ceny biletów to np 12 Euro (od poniedziałku do piątku) lub 14 w weekend. Ja mogę na pokład autobusu (http://www.forum.alfaholicy.org/przedsionek_alfisty/121795-ze_niby_lancia_.html?highlight= )wziąć 6 osób a jechał bym przez Kraków, Opole, Wrocław itd. Koszty paliwa można rozłożyć i wyszły by wtedy symboliczne kwoty. Hostele w okolicy też są w miarę tanie.
Są jakieś konkretnie zainteresowane osoby? Może by się więcej aut uzbierało. Formalności mogę wziąć na siebie.

Ostatnia edycja:
Nie ma problemu. Jeżeli tylko nie będzie kolidować z pracą/dostanę wolne, to jadę.

Wyjazd można zrobić w piątek po pracy. Zostaje wtedy cała sobota na targi i niedziela na powrót.

Dajcie znac co i jak to chetnie sie spotkam z alfistami na IAA(ja mieszkam 50km od frankfurtu)a moze i jakis nocleg sie znajdzie dla 1-2osob

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka

w sumie też mnie to zainteresowało, tylko Paweł nie bedziemy tej Giulii pamiętać;D

Hehe damy Luke rade, 100km przed przestaniemy % by wytrzezwiec;)

Ja mieszkam 200km od Frankfurtu i praktycznie co rok na targach jestem. Jedyne co mogę powiedzieć, to że nie wybierajcie się w weekend. Nie zobaczycie kompletnie nic i przebicie się do czegokolwiek graniczy z cudem. Nie mówiąc już o kompletnych premierach. 2 lata temu przy okazji premiery Ferrari 458 Italia kolejka do samej hali gdzie samochód stał(a hala ogromna bo na niej kilkadziesiąt innych modeli) była taka że, żeby zobaczyć przynajmniej z daleka sam samochód trzeba było odczekać z 40minut a przy okazji rozdeptać 30 Azjatów z aparacikami. Lepiej wziąć 2 dni wolne w tygodniu i się wybrać.

Ja mieszkam 200km od Frankfurtu i praktycznie co rok na targach jestem. Jedyne co mogę powiedzieć, to że nie wybierajcie się w weekend. Nie zobaczycie kompletnie nic i przebicie się do czegokolwiek graniczy z cudem. Nie mówiąc już o kompletnych premierach. 2 lata temu przy okazji premiery Ferrari 458 Italia kolejka do samej hali gdzie samochód stał(a hala ogromna bo na niej kilkadziesiąt innych modeli) była taka że, żeby zobaczyć przynajmniej z daleka sam samochód trzeba było odczekać z 40minut a przy okazji rozdeptać 30 Azjatów z aparacikami. Lepiej wziąć 2 dni wolne w tygodniu i się wybrać.

Ja tam byłem raz ponad 10 lat temu w dzień powszedni i też było ciasno.
Podejrzewam, że wiele osób nie będzie mogło pojechać w innym terminie niż weekend przez pracę. Ale tak, jak piszesz opcja np poniedziałkowa była by najlepsza. Można by wyjechać w niedzielę rano (mniejszy ruch na autostradach bo w zasadzie bez Tir'ów) przenocować w hostelu i rano ruszyć na targi. W drogę powrotną można ruszyć około 19-20 i przy dobrych układach na 7-8 rano byli byśmy w Gorlicach ( Kraków, Opole, Wrocław jakieś 2-4-5 godzin wcześniej).

Jest jeszcze inna opcja... Jako, że w tym samym czasie odbywa się Oktoberfest w Monachium: f-BRI-oktoberfest-a-20140922.jpgarticle-0-1822CEBE00000578-145_964x641.jpg3l3s3717.jpgmożna by lekko zboczyć (w sumie 250 km więcej wracając przez Wiedeń) i odwiedzić tą imprezę. Wtedy już na wtorek nie wrócimy ale uwierzcie mi, że opłacało by się jeden dodatkowy dzień urwać.

Wstępnie obliczyłem koszty:

- paliwo i autostrady około 950-1000 zł ale to się może zmienić w zależności od ceny ON.
- wejście w dzień powszedni to 12 Euro czyli około 50 zł
- noclegi w hostelu od 20-25 euro ze śniadaniem lub 30-35 w hotelu 4 gwiazdkowym (https://www.novum-hotels.de/hotel-imperial-frankfurt/hotel-imperial-zimmer-frankfurt.php#). Ceny są na dzień dzisiejszy. Im wcześniej się zarezerwuje, tym lepiej/ taniej i większy wybór. W sierpniu to już nawet pod mostami jest zarezerwowane:)

Łatwo obliczyć, że dla jednej osoby jest to wydatek rzędu 300-400 zł (głównie w zależności od opcji noclegowej i ilości osób na pokładzie). Oczywiście dotyczy to wersji bez Oktoberfest'u.
Osoby zainteresowane muszą być świadome, że noclegi trzeba już zamawiać. W razie pytań i propozycji najlepiej pisać na PW.

Ostatnia edycja:
To ja też sie pisze;) Tak jak mówie wróce 159 tką;D

- - - Updated - - -

To ja też sie pisze;) Tak jak mówie wróce 159 tką;D

Ja też bym się pisał na 99%! Opcja w tygodniu z Oktoberfest byłaby najlepsza :)

Ja tez się wybieram, ale akurat na dni prasowe. Postaram się po pierwszym dniu podrzucić Wam tutaj jakieś informacje, które mogą pomóc w poruszaniu się itp. podczas trwania targów.

Amortyzatory
Powrót