Przeplywomierz

Andrew ale tez wymienianie wszystkiego po kolei to sa mega koszty... juz wymienilem termostat, wszystkie filtry, rozrzad kompletny, sonde, co mam jeszcze wymienic zeby mi to spalanie sie zmniejszylo?? Przeplywomierz, swiece?? Jak to wymienie to mi juz nic nie zostanie... ew katalizator

Konrado napisał:
Andrew ale tez wymienianie wszystkiego po kolei to sa mega koszty... juz wymienilem termostat, wszystkie filtry, rozrzad kompletny, sonde, co mam jeszcze wymienic zeby mi to spalanie sie zmniejszylo?? Przeplywomierz, swiece?? Jak to wymienie to mi juz nic nie zostanie... ew katalizator
No to sam widzisz wymiana na oślep wszyskiego co sie komus tam wydaje to są koszta zaczne od początku ile pali? bo tego nie czytałem

15 litrow w miescie, z 12 na trasie, ostatnio przejechalem na pelniutkim baku do dlugo swiecacej sie rezerwy cale 320 Kilometrow ! a bak ma 51 litrow...

A co do wymianby na oslep to termostat nie grzal, rozrzad wymienilem bo auto nowo zakupione, filtry to samo, sonde wykrylo na kompie...

Masz jakieś dziwne objawy pracy silnika na zimnym i ciepłym silniku?

nie mam, pracuje ciagle tak samo. Nie mam falujaych obrotow. Mam wrazenie ze slabo "ciagnie" bez znaczneia czy zimny czy nie, aczkolwiek da sie nim szybko jechac. Moze to byc tlyko moje glupie odczucie

Konrado napisał:
No temperatura nie rosla, ciagle 50 stopni bylo
Czyli był cały czas otwarty na dużym obiegu . Jesli nie ma odczuwalnych dziwnych objawów pracy silnika trzeba sie zajać zasilaniem w paliwo ( Tanie koszty ) sprawdził bym regulator ciśnienia paliwa nadmiar paliwa powinien być odprowadzony zpowrotem do zbiornika , myślę ze przewód powrotny jest szczelny i jest podłączony do zbiornika a nie zaślepiony. Nastepne sprawdziłbym wtryskiwacze może leją ale było by lekkie szarpanie a może bierze sporo oleju i zasyfia sonde a może masz zamontowaną inną przepływkę sprawdziłbym jej orginalnosć to narazie tyle żadnych kosztów

Gdzie ten regulator cisnienia paliwa i jak to sprawdizc?? Oleju mi nie bierze, jak sprawdzic te wtryskiwacze?? Czy podlaczenie Alfy ponowny raz pod komputer wykarze te usterki?? Przeplywomierz nie mam jak sprawidzc chyba?

Konrado napisał:
A oryginalnosc przeplywomierza to wiesz.. W tym przypadku chyba lepsza tania podroba niz drogi oryginal :D Bardzo drogi..
MI o to chodzi czy teraz masz orginalny przepływomierz a nie jakiś zamiennik

Powiem Ci szczerze, ze nie wiem... Patrzylem kiedys ale nie moglem sie dopatrzyc, bo jest tak przekrecony ze marki nie widac. A co jakby byl zamiennik, badz oryginal?? co kombinujesz?:>

wtedy komputer ma prawo żle odczytywać pomiar powietrza z przepływki

Tez juz czytalem o przypadkach, ze przeplywka nie wychodzila na examinerze... A czy jest tak strasznie droga? Na allegro bosha za ponad 200 zl...

Andrzej a jak sprawdzic wtryski i cisnienie paliwa? :)

Tuti napisał:
A czy jest tak strasznie droga? Na allegro bosha za ponad 200 zl...
Ale chyba nie nówka :?:

A może przyczyną jest źle ustawiony rozrząd, tzn pasek przesunięty o jeden ząbek. Czytałem kiedyś o tym, że wtedy auto jest zmulone i żre paliwo.. Ale to tylko kolejna teoria.. :roll:

rigobert masz racje, to prawda, moj brat tak mial, ale jak pytalem mechanikow zeby mi sprawdzili rozrzad, to mi powiedzial koles 150zl bo to jest tak jakby od nowa skladal... Bo musi rozebrac i sprawdzic i od nowa zalozyc :| A jakby rozrzad byl zle ustawiony to by jescze stkui bylo jakeis slychac, albo charczenie..

Amortyzatory
Powrót