W tym tygodniu 159 dostała pakiet startowy: DPF, klapy wirowe, EGR i rozrząd![]()
W tym tygodniu 159 dostała pakiet startowy: DPF, klapy wirowe, EGR i rozrząd![]()
No, może nie dzisiaj, ale w ostatnim tygodniu:
wymieniony olej wraz z filtrem, miska olejowa, zaaplikowany ceramizer, przejaźdżka 500km. Banan na twarzy.
wstawiłem moją do ciepłego garażu w robocie ( a na dworze zima)
Poza kupie 147 fl dla żony, Alfa pojechała na pakiet startowy:
- rozrząd z pompą wody,
- olej silnikowy + olej w skrzyni
- filtry
- sprężyny Eibach
w tym tygodniu rejestracja.
Poza tym trzeba jeszcze zainwestować w nowy aku.
Pozdrawiam.
- Rafał
Weszły czarne skóry. Jak zrobi się cieplej trzeba będzie je porządnie wyczyścić.
Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia
Były:
Opel Astra 1.6 1998
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
Seat Cordoba 1.6 1999
BMW E36 316i 1998
Jest:
Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005
Moja Becky 1.8 T.S.
Kupiłem zapaszki
Zapaszki z alledrogo, wysłałem Ci na pw co i jak![]()
Ostatnio edytowane przez Majkelek ; 09-02-2015 o 17:29 Powód: Pytanie kolegi niżej.
Gdzie można zakupić zapach koniczynkę QV ?![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Już tłumaczę. Jak zdemontujesz osłonę słupku A i kawałek podsufitki to ukaże Ci się szyba i trochę gołej blachy. Poszycie dachu jest zgrzewane punktowo. Są takie charakterystyczne kropki. U mnie ciekło dokładnie w roguu między pierwszym a drugim zgrzewem. Najpierw to wszystko rozebrałem i zacząłem polewać po rogu szyby. Woda wydostawała się w miejscu opisanym wyżej. Poczytałem forum i kolega miał tak samo więc poczyniłem tak jak on. Rozginasz blachy miedzy zgrzewami, dozujesz silikon i zaciskasz blachy. U mnie pomoglo. Ale przyczyn wody na dywanie może być mnóstwo. Ja zaczynałem od sprawdzenia drożności rynienek w podszybiu bo woda może się wentylatorem dostawać.
Wysłane z mojego LG-P875
Alfa Romeo 156 SW 1.8 TS - była
Alfa Romeo 156 Berlina 1.9 JTD - była
Alfa Romeo 147 teoria 1.6 ECO, praktyka 1.8 1?? KM - jest
Może pierdoła, ale dzisiaj zrealizowałem pomysł czym zabezpieczyć klucz do śrub od kół aby w razie nieuwagi nie porysować świeżo zregenerowanych felg w przyszłości. Przydatne rzeczy to szeroka koszulka termokurczliwa, opalarka i 5 minut wolnego czasu![]()