AlfaOBD

Nie chce zakładać osobnego tematu więc zapytam tutaj. Miał ktoś problem żeby sparować iCar'a z telefonem? Bo dziś wpiąłem iCara v3 do auta przekręciłem zapłon i nie mogę się połączyć przez BT. Telefon nie za każdym razem znajduje iCara a jak już go znajdzie to się nie łączy. Podpowie ktoś.

Vtam

Czy AlfaOBD potrzebuje jakiegoś dodatkowego kodu ??

Jak już połączę się z kompem w aucie to niestety żeby cokolwiek przeanalizować to chce jakiś kod :(

Juz bylo w innym temacie i tu tez ze podobno bez kodu da rade. Kolega pare postów wyżej wysyłał instalki które działają podobno. Ale ja jeszcze nie testowalem.

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

poprosił bym również. poszło priv :)

Ekspresowo, wielkie dzięki. :beer:

Podaj @ to ci podeślę Alfaobd pełna wersja.Torque PRO jest fajne ale do innych marek aut. Można kasować w sumie tylko błędy i jest trochę opcji. Ale do fiata Alfy to tylko Alfaobd.

Napisane na Commodore C64..;)

Witam kolego, czy masz możliwość wysłania jeszcze alfaobd na maila?

alfaobd

witam serdecznie moglby ktos z forum podeslac mi program alfa obd na email lub jakis link z gory dziekuje

- - - Updated - - -

chodzi mi wersje na PC?

Witam wszystkich. Czy ktoś mógłby użyczyć AlfaOBD na Androida? :)

W sklepie Google Play są wersje do pobrania:
darmowa i płatna za chyba ok 156 zł
Potrenować na darmowej, a potem ewentualnie jak się spodoba zakupić pełną wersję.
Ja tak zrobiłem.

W którym miejscu kasuje się zmianę oleju? Wchodzę w wersji demo na silnik ale tam jest tyle control units że nie wiem co wybrać.

[MENTION=87884]DavT[/MENTION] jeśli dalej potrzebujesz to daj maila na PW. Podeślę Ci wieczorem.

Mój smartfon widzi ELM BT w gnieździe OBD, łączy sie z nim, łączy się z modułem silnik, ale przestal łączyc sie z pozostałymi modułami (np. czujniki parkowania, body, nadwozie).
Niedawno wyłączałem tym alarm pasów bezpieczeństwa, więc wszystko działało.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Też poprosił bym o AlfęOBD.
Z góry dziękuję.
Poszło na PW.
Lub może ktoś inny pomoże.

Ostatnia edycja:
Też poproszę o Alfę OBD :)

Również poproszę na email.

Pozdrawiam

PS. Już mam. Musiałem się trochę pospieszyć,bo to jednak samochód żony...

Ostatnia edycja:
Podrzuci ktoś alfaOBD na androida albo na Windowsa? Tak żebym mógł podpiąć się kablem. Będę bardzo zobowiązany!

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót