• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Opony 215/40 czy 215/45 ?

Auto
159 2.0 / ex147
Witajcie !

Musze kupic nowe opony, teraz mam 215/45 r17 i zastnawiam sie zmienic na 40tki. Jezdzi sie ok, i sie zastanawiam czy roznica jest duza przy 40tkach. Chetnie poslucham waszych uwag :)

Dawaj 45 tak jak jest 40 to takie plasterki deczko lipa w takim aucie to wygląda :)

Aaaa pomieszalo mi sie, nie ma 40 w 225 na r17. 225/40 jest tylko na 18"

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

zgadza się, tym razem ja źle napisałem, sa 225/45 i 225/50, z tym że te drugie to juz lekko baloniaste.

Gdy kupiłem belle, letnie gumy miałem w rozmiarze 215/45 przód , 225/45 tył . Rok temu również byłem na etapie kupna nowych opon i wybrałem rozmiar 205/40 .
I szczerze mogę napisać , że jestem bardzo zadowolony z rozmiaru . Lepsze "trzymanie" na zakrętach oraz na pewno nie gorsza trakcja w porównaniu do szerszej gumy .

Amortyzatory
Powrót