Jakie żarniki - zamienniki ? Temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku KaaC
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

KaaC

Nowy
Auto
AR 166 2.4M-Jet 06r
Witajcie.
Jakie polecacie zarniki firmy zamiennej, nie osram, nie Philips.

Dotąd używałem firmy Vertex, klientom też takie montowałem Vertex D1S sobie też takie zakładałem, dwa lata wytrzymały i zaczynają świecić na różowo.

Mysle nad Niemiecka firma Einparts 5000k.
Kupił bym ponownie Vertex, ale mają tylko 4300k i 6000k, a chciałbym teraz 5000k

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Mysle nad Niemiecka firma Einparts 5000k.

Znam właściciela firmy i na Niemca nie wygląda ;)

A tak poważnie zdecydowanie lepszy wybór niż chińskie podróby osrama z allegro. Na einpartsa masz 3 lata gwarancji za te cenę jak najbardziej warto.

Ostatnia edycja:
Ja miałem Bosme 4300 K. 5000 K chyba nie robią. Wytrzymały rok, ale zabiły je prztwornice które nagle zaczęły szaleć, inaczej pewnie byłyby dalej. Dopóki były to świeciły bardzo ok, trochę bardziej białe niż obecne Osramy 4250K, ale ilość światła na jezdni była ok.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

ja mam D2S GE 4300 K. jest spoko. święcą zdecydowanie lepiej niż chińczyki. Światło jest białe, nie wpada w niebieski.
Drogowe H7 "philips super white cośtam więcej światła" giną w świetle tych xenonów.

- - - Updated - - -

Pokaż załącznik 237370

Ostatnia edycja:
W mojej poprzedniej 166 z xenon D2S = Visiony padały jak muchy.

dałem szansę ponownie firmie Vertex.

D2S nie ma zintegrowanej elektroniki, jak D1S. Może przetwornice miały wahania napięcia i mniej solidny żarnik nie dawał radę. Dziś z ciekawości zadwonię i spytam, jak to u niego wygląda. Ale to człowiek tego pokroju, że sam na pewno by ich nie wymienił i pewnie już bym wiedział o awarii.:)

A jeszcze jakie jest pewne źródło zakupu żeby uniknąć chińskich podróbek ?

Na YT jest kilka poradników, jak odróżnić podróbki od oryginałów. Ja np oryginały kupuje poprzez zaprzyjaźniony salon... VW:) Nie dość, że taniej to jeszcze mam pewność, że to oryginały. Nie są to Philipsy. Przeważnie Osram lub Bosch w opakowaniu VAG.

Z visionami też miałem doświadczenie - d1s. Jak kupowałem 166 to właściciel przy mnie wymieniał jedne visiony, które mrugały, na nowe, dał mi jeszcze kolejny komplet w zapasie. Te założone przez niego wytrzymały z pół roku, po czym znowu mrugały, zmieniłem znowu na visiony, które dostałem, i jedna padła po 3 miesiącach. Po nich przyszedł osram bodajże (na pewno coś markowego) i zapomniałem o temacie.

W jagu zaraz po zakupie musiałem wymienić i padło na bosma, bo nic innego akurat w sklepie nie było, i o dziwo jestem zadowolony. Cena jakoś pomiędzy chińszczyzną a markowymi produktami.

Amortyzatory
Powrót