Polityka cenowa FCA.

To całkiem realna wizja. W 1992 roku kupiliśmy Fiata Temprę. Po ok 100km zepsuł się prędkościomierz. Szybko się okazało, ze przetarła się linka. Jeszcze prędzej naprawili (zamontowali nową linkę). Po kolejnych 100km. znowy się przetarła. Tym razem wymienili cały zestaw zegarów. Byłem pod wrażeniem dostępności części. Okazało się że na placu stała podobna Tempra jako dawca części :)

To całkiem realna wizja. W 1992 roku kupiliśmy Fiata Temprę. Po ok 100km zepsuł się prędkościomierz. Szybko się okazało, ze przetarła się linka. Jeszcze prędzej naprawili (zamontowali nową linkę). Po kolejnych 100km. znowy się przetarła. Tym razem wymienili cały zestaw zegarów. Byłem pod wrażeniem dostępności części. Okazało się że na placu stała podobna Tempra jako dawca części :)

Oczywiście, norma fiata / Alfy / Polmozbytu (znaki równości w zasadzie powinienem użyć) . Po zakupie Fiata 125p ( 71 ) ojciec narzekał na hamulce, już po gwarancji, dostępność wiadomo jaka... mechanik podszedł do wiszącego na podnośniku takiego samego fiata i … wyjął klocki, przełożył. Oświadczył że tamten ma gwarancję bo dopiero do odbioru szykowany, więc jego nowy właściciel zaraz wróci, to mu wymienią, bo do gwarancyjnych muszą mieć .
Moja 156 pierwsza , nówka , służyła z kolei za dawcę sondy lambda (dostała zgniecioną , i zlutowane kabelki z drugą prawidłową, aby od razu komp nie krzyczał, widać progres, jakieś szkolenia chyba mieli przez te lata). Byłem tym co "wróci na gwarancji to mu wymienimy"...

Amortyzatory
Powrót