• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

KOLOR dla mojej Gt'ki

inserter19

Nowy
Auto
alfa romeo 147
Witam serdecznie wszystkich alfaholikow ,mam pytanie gdyz ostatnim razem malowalem mają gt na czarno (bazowy podklad z plasti dipa) i teraz pytanie do was w jakim kolorze najlepiej by moja Gt wygladala ,ktore elementy zostawic czarne lub czy cos przerobic . Z gory dzieki za pomoc

Załączniki

• 20190702_160449.jpg
    20190702_160449.jpg
    87.6 KB · Wyświetleń: 8
  • 20190625_174141.jpg
    20190625_174141.jpg
    79.9 KB · Wyświetleń: 8
Każdy inny niż czarny mat :D - ale ja osobiście nie trawię czarnego matu, więc możesz zupełnie olać to zdanie. A całkiem na poważnie, skoro i tak chcesz malować, to ciekawy byłby niebieski albo czerwony, lekko matowy. Tak tylko mówię.

Nigdy nie zrozumiem takich postów - nie wiesz jakie chcesz mieć auto? ludzie mają wybrać za ciebie?

Czarny/ciemny szary- 100% mat brzmi dobrze.

Albo po bandzie, jaskrawo zielony (satynowy by kobieta powiedziała), taki jaki jest czasem stosowany w wersjach sportowych seryjnych modeli.

satin-metallic-matt-chrome-green-vinyl-for-car-wrapping-film-wrap-foil-auto-stickers-with-air-dr.jpg

Osobiście zmieniłbym kolor na podobny do tego z palety Alfy, czyli Blu Digione, ewentualnie coś czerwonego.

Nigdy nie zrozumiem takich postów - nie wiesz jakie chcesz mieć auto? ludzie mają wybrać za ciebie?

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi a panu u gory ,moze chcialem zobaczyc jakas inna perspektywę na to auto ale zawsze ktos sie znajdzie co sie dopier$oli jesli nie rozumiesz to po co sie odzywasz?

Ale jaką perspektywę? Kolorów nie znasz? Spodziewałeś się jakiś nowy poznać?

„Napinaczu”? Skoro jestem taki niemądry, to mi wytłumacz, uprzejmie proszę - co ci to da, ze zapytasz o kolory i kilka osób ci jakieś wypisze? Przecież to tak samo przypadkowe, jak wylosowanie ich sobie w dowolny sposób. W dobie google, gdzie można pewnie znaleźć zdjęcia tego auta w 50 różnych kolorach i odcieniach i na ich podstawie minimalnie chociaż wyrobić sobie jakieś zdanie, faktycznie nie potrafię zrozumieć sensu zakładania takich tematów. Chyba ze jesteś jedną z tych osób, które same nie są zdolne podjąć żadnej decyzji

jakbyś załozył temat czy zdjąć nalepkę z tylnej klapy to na pewno miałbyś moją odpowiedź :D
o przepraszam, także pytanie o parapet byłoby dla mnie :D

Amortyzatory
Powrót