Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Widać :sarcastic: - i do tego to chyba już dawno.
w kraju, gdzie były duże dotacje do EV, a prąd do ładowania był za symboliczną złotówkę. jakieś statystyki za 2023 z Norwegii już są? Bo te za styczeń pokazywały załamanie się sprzedaży EV w Norwegii.Przypominam - w Norwegii 90% nowych aut to elektryki. Dzisiaj. Ale ja jestem, uwaga uwaga, futurystą
w kraju, gdzie były duże dotacje do EV, a prąd do ładowania był za symboliczną złotówkę. jakieś statystyki za 2023 z Norwegii już są? Bo te za styczeń pokazywały załamanie się sprzedaży EV w Norwegii.
Ale co maja do tego dotacje? Już pomijajac, że już wiele z tych benefitów zniknęło - Przeciez sie nic nie da, nie bedzie niczego. Nie da sie zrobic tylu elektryków, nie da sie ich ładować, nie da sie zrobić ładowarek. A no i nie da sie gasić, więc cały kraj powinien stanać w ogniu.
Przypominam - w Norwegii 90% nowych aut to elektryki.
Populacja Norwegii to niecałe 5,5mln ludzi. Ilość zarejestrowanych aut poniżej 3mln. Mówi ci to coś?
Czy ma to jakiś związek z ilością ładowarek, które trzeba postawić? Z ilością miejsca na nie?
W PL mamy ponad 26mln aut...
Jednocześnie tylko 21% WSZYSTKICH aut to elektryki. Czyli mamy ich zaledwie 600tys.
Jakby to przełożyć na nasze warunki, to kropla w morzu, czyli circa 2.3%
No WOW![]()
Ale co maja do tego dotacje?
nadąrzasz?
przykład Norwegii w żaden sposób nie może być porównywany do np. Polski, kiedy posługjesz się %, a nie odnosisz się do liczb bezwzględnych - nadąrzasz?
Otóż zacytuję:
Popularność samochodów elektrycznych w Norwegii wynika z prostej kwestii – po prostu opłaca się je kupować, bo są m.in. tańsze o VAT. I tak np. elektryczny ID.3 kosztuje tam… mniej niż spalinowy Golf najnowszej generacji. Różnica nie jest duża, ale żeby ją docenić, wystarczy przywołać ceny tych modeli dla rynku polskiego – Golf zaczyna się od 76 690 zł, natomiast ID.3 od… 155 890 zł.
artykuł z 2021r. stąd takie ceny
Wiem o tym, a zacząłeś od bredzenia o składowaniu zużytych ogniw na hałdach, byle nie pod Twoimi oknami, gdzie sądziłem, że już nic głupszego, nawet Ty nie wymyślisz, ale widać, jak bardzo Cię, w tym zakresie nie doceniłem - jednocześnie bredziłeś coś o spalinach prosto w twarz, jeżdżąc spalinowcem z niemałym zużyciem paliwa, no ale, jak widzę, to, że kopcisz Ty, opowiadając bajki i elektrykach, jest oknie nadondrzam
czyli jednak elektryki moga z powodzeniem zastapic spalinowe, i jedyną przeszkodą jest cena?
Dzięki Yaniq, bo już mi się nie chce...
Nota bene w Norwegii nie musieli nikogo okradać z miejsc parkingowych stawiając ładowarki, bo przestrzeni akurat mają tam aż nadto![]()
z dostępem do taniej i ekologicznej energii elektrycznej - rozumiesz różnicę?
Nikt o zdrowych zmysłach by nie pisał takich głupot.
Nie trzeba już wysłuchiwać tego pustego bredzenia/apoteozy elektryków głoszonej przez tomtrza.
nie no, to mi wyjaśnij. Skoro niczego nie można zaplanować, to jak można cokolwiek zrobić? Jak zrealizowac jakakolwiek inwestycje? Jak zrobic coś, czego jeszcze nie ma? No twierdzicie, ze sie nie da, nic sie nie da
serio w tym amoku nie dostrzegasz, jak absurdalne rzeczy piszesz?
Przypominam - w Norwegii 90% nowych aut to elektryki. Dzisiaj. Ale ja jestem, uwaga uwaga, futurystą
Jesteś futurystą (kiepskim)
A, co ma do tego wiatr, którego energii nie wykorzystujemy - to tak jak z Twoim rozumem, cóż z tego, że go masz, skoro z niego nie korzystaszNo rozumiem rurznice. Bo przecież u nas wiatr nie wieje. Nie ma niczego, i wiatru niema. Poza tym, który sobie hula w głowie u niektórych![]()