Pokaż wyniki od 2,641 do 2,649 z 2649
-
23-03-2023, 23:18 #2641
- Auto
- Alfa 159
Ja już z nim o tym "dyskutowałem" parę miesięcy temu.... Dla niego wiedza to linki: wklepanie pojęcia do gogla i linki. Podesłałem mu więc linka do Towarzystwa Płaskiej Ziemi. Tam też jest "wiedza oparta o wiarygodne dane". Jakoś mu ten kierunek nie pasował
)
Wcześniej wykazał się tym, o czym piszesz; brakiem WIEDZY. On nawet nie miał pojęcia, że w historii Ziemi występowały cykliczne zmiany klimatu. Nie ma sensu, to jest albo kompletny beton, albo troll.
› Więcej...: Auta elektryczne i ogólnie powszechna elektryfikacja
-
-
Wczoraj, 07:25 #2642
- Auto
- Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16V
Najpierw piszesz, że
??? Kto wybrał? Podglądałeś kto jakie głosy oddawał?
Za chwilę wrzucasz link do wypowiedzi Bosaka. Co ma Bosak do ludzi z forum?
I oczywiście fakty alternatywne...
Mam jedno pytanie: skoro tu jest tak źle i to wszystko jest smutne, najsmutniejsze, to dlaczego tu się udzielasz? I dyskutujesz z tą bandą (wpisz sobie co chcesz)?
Nurtuje mnie to, przesiadujesz tu całymi dniami, tocząc zacięte batalie z wyznawcami faktów alternatywnych, płaskoziemcami, antyszczepionkowcami też się mogło pojawić, było tu pełno epitetów od Ciebie.
Dlaczego nie zostawisz tej swołoczy? Znajdziesz sobie na pewno ludzi na Twoim poziomie, z którymi będziesz mógł dyskutować o naukowych faktach.
-
Wczoraj, 10:15 #2643
uderz w stół
nastepny, który uważa, ze jego "wydajemisię", "slyszałem", jest równoznaczne z faktem. Doskonale wpisuje się w zjawisko "faktów alternatywnych".
zgodnie z waszą doktryną, dyskusje w zasadzie nie maja wiekszego sensu. Kazdy moze sobie plesc, co mu slina na jezyk przyniesie. Nie ma potrzeby weryfikowania tego w zewnetrznych zrodlach, bo po co ? przecież mi się wydaje, i tak napisałem, wiec to z automatu prawda! Po co w takim razie dyskutowac, skoro jednoczesnie każdy ma racje, i nikt nie ma racji?
- - - Updated - - -
przeciez ten tweet pokazuje dokładnie ten sam pomysł na dyskusje, co ma tutaj kilku kolegów z forum - nie ma potrzeby weryfikacji faktów. Ba, w ogole weryfikacja faktów jest zła! Po prostu sobie pleciemy co chcemy, i pewnie wygrywa ten, co plecie głośniej.Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
-
Wczoraj, 10:39 #2644
- Mieszka w
- Lublin
- Auto
- Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280
No to właśnie Twoja zacna osoba weryfikuje fakty wrzucając linki.
Weryfikacja, to bardziej zderzenie rzeczywistości z teorią. Jak np. zasięg Mustanga Mach E i to przy temp. ok. 10 stopni na plusie. 490 km w teorii, do troszkę więcej niż 200.
Tak, tak wiem. W benzynie też spada strasznie zasięg, jak się jedzie, jak szaleniec czasami 150 km/h, a głownie 130
-
Wczoraj, 12:30 #2645
eeee, ze co? 490km w teorii, wedlug cyklu WLTP. Troszke więcej niż 200 w praktyce, ale przy kompletnie innym cyklu. Widzisz rożnicę? Wy macie problem ze zrozumieniem tego, czy udajecie? Nikt nie obiecuje, ze auto przejedzie tyle w kazdych warunkach, a wy namietnie próbujecie przekonac swiat, ze was ktos oszukuje
Jaguar S-type 4.2 V8
-
Wczoraj, 15:09 #2646
- Mieszka w
- Lublin
- Auto
- Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280
A Ty udajesz czy naprawdę nie wiesz o co mi chodzi?
Uważasz, że jadąc przeciętnym samochodem z silnikiem spalinowym, nie szalejąc nie wiadomo jak, jadąc ok 140-150 km/h, też zasięg spadnie o blisko 2,5 raza?? Serio? Problem jest w tym, że Ty udajesz, że nie widzisz o co chodzi, chyba że nie udajesz... Tak czy inaczej nie wiem co gorsze
-
Wczoraj, 15:25 #2647
- Mieszka w
- Warszawa
- Auto
- JEST: Giulia Veloce Ti MY21, 166 FL 3.2, BYŁY: 166 2.0TS, 156 1.8TS
Kolega Tomtrz zwyczajnie "pali głupa" (no chyba, że nie musi ...
) w sytuacji w której opowiada głupoty i zostaje to publicznie rozpoznane - np. w tej konkretnej sytuacji - spadek zasięgu w przypadku elektryków w różnych sytuacjach w porównaniu z silnikami spalinowymi to zupełnie inne zjawisko - ilościowo i jakościowo.
Podejmując żenujące próby stawiania znaku równości pomiędzy tymi dwoma zjawiskami sam sobie wystawia świadectwo - i jakie ono jest, każdy widzi.
To coś zbliżonego do: "PiS i PO to to samo."
Cóż poradzić.
-
Wczoraj, 15:28 #2648
- Auto
- Alfa 159
Doskonale wie. Ale to jest troll. Nakręca celowo dyskusję, żeby wrzucać swoje nonsensy i "fakty" wyjęte z rozlicznych linków. Kazał mi linkować wiedzę o tym, że w historii Ziemi cyklicznie zmieniał się klimat. Zauważ, jak czesto on pisże "wy". Do "was".
Samotny, uzbrojony w linki, rycerz walki o FAKTY. Zalinkowałem mu strony o płaskiej Ziemi. Nadal nie podjął dyskusji. Ma jakieś swoje kryterium, które linki niosą wiedzę a które bajki.
Oczywistym, że wiedza jest w tych linkach, które jemu pasują do teorii. Jak mu nie pasuje bazowa wiedza, jakiej uczą już w szkołach, każe "linkować".
To jest świadome sprowadzenie rozmów na poziom absurdu. I jemu własnie o to chodzi. To dewiant, ma z tego przyjemność. A my mu jej dostarczamy.Ostatnio edytowane przez Teddy Bear ; Wczoraj o 15:31
-
Wczoraj, 15:55 #2649
kłamiesz
najzwyczajniej w świecie łżesz
gdzie kazałem ci to linkować? możesz dać cytat, kłamco ?
- - - Updated - - -
ale co ja niby udaje? Przeciez ja nie zaprzeczam, ze zuzycie energii rosnie. Ty po prostu masz pretensje, ze nie płacze z tego powodu tak głośno, jak tyA i tak sie jeszcze przezornie zapytam, majac nadzieje, ze od ostatniego razu czegos sie nauczyłeś - czy patrzyłeś na rzeczywiste zuzycie pradu, czy tylko na predykcje zasiegu? Bo ja umiem w swojej benzynówce w 30 kilometrów zbić 200km zasiegu z komputera.
Jaguar S-type 4.2 V8