Tomtrz
Aktywny
Podkreślę: KOLIZJA. Nie wypadek, nie masakra, tylko KOLIZJA.
aaa, bo tak powiedział pan kierownik złomowiska, do którego trafiają tylko auta, które nie zostały naprawione? To jest zwyczajna bzdura
Tak się składa, że miałem takie auto. Maska, zderzak, przednie lampy, chłodnica. No tragedia. Silnik nie dostał, podłużnice nie tknięte, ale że marka premium, koszt części i robocizny wysoki, to dostał całkę. No co zrobisz?
Tylko, że w odróżnieniu od takiego elektryka ten samochód dało się naprawić bez żadnego problemu, po naprawie był pełnosprawny, prosty i bezpieczny.
A elektryka nikt nie naprawi - bo nie kupisz używanego pakietu baterii, skoro niezależnie od strony auta (przód, tył, bok) ona zawsze obrywa i jest zniszczona.
ale w USA sie go nie opłacało naprawiać najwyrazniej??? całe mnóstwo tam nowiutkich aut po kolizjach na aukcjach.
serio? nie pogubiłeś się trochę?
- - - Updated - - -
Poza tym sory, ale z takimi potężnymi napięciami i natężeniami płynącymi pod d.... siedzeniem ja jako użytkownik po byle stłuczce bym się sam domagał "całki" , nie wiem wcale jak kabelki prowadze te rzeki prądu są pozabezpieczane, co się gdzie przemiesciło, czy za xx tysięcy km się nie przetrze i mnie nie sfajczy. Więc to złomowanie po kolizji nie dziwi mnie wcale.
ta, a w spalinowym to wymieniasz cały układ paliwowy włącznie ze zbiornikiem paliwa? xD nie bądzmy smieszni.
- - - Updated - - -
pewnie po części chocby z wyższej ceny roboczogodziny przy elektryku. Jeszcze nie wpadł nikt na pomysł dopłat do rbh przy EV najwyraźnej.
ciekawe ile tych roboczogodzin potrzebnych przy wymianie turbosprezarki lub wtrysków w spalinowym, vs elektryk. Oh, wait