ale po co ja mam wymieniac, jak juz wymieniłes przykładowe? Dla ciebie to ten samochod, dla mnie to inny samochód. A mam cie znalezc "zrodla", gdzie nazywaja seata i skode blizniaczymi samochodami?
Tak, wymieniłem przykładowe różnice, które są różnicami kosmetycznymi nie powodującymi, że to nagle dwa różne samochody.
Ty mi nie szukaj źródeł dla Skody i Seata, tylko odpowiedz jakie to znaczące różnice są pomiędzy tymi modelami, które powodują, że to zupełnie inne samochody

I przy okazji jakie to totalnie różne silniki, bo 2.0 Zeetec i 2.5 Duratec w Europie też był oferowany

Bo bardzo chcesz opowiadać o Skodzie i Seacie, a kilku konkretnych rzeczy, które tak różnią te Fordy do tej pory nie potrafisz wymienić tylko odwracasz kotka ogonem.
A co do Skody i Seata to oczywiście możesz zacytować te źródła, ale pod warunkiem, że będą dotyczyły samochodów które mają:
- tę samą płytę podłogową,
- te same silniki,
- te same skrzynie biegów,
- to samo nadwozie, różniące się jedynie elementami demontowalnymi jak błotnik czy lampa,
- te same deski różniące się jedynie przełącznikami czy elementami wyposażenia itd.
no fajnie, ze sobie wrzuciłeś wszystko powyzej 2 litrów, jako jedną wersję. Bo tak ci pasuje

Ale jak wezmiesz tylko 2.0, to...107 ogłoszeń. Czyli jak 1.6 ma 129, 1.8 ma 127, a 2.0 ma 107, to ktora wersja jest najpopularniejsza?
Nie, nie dlatego, że tak mi pasuje, tylko dlatego, że już mi się nie chciało sprawdzać dalej Twojego na oko
Inna sprawa, że dyskusja nie dotyczyła ilości każdej wersji silnikowej, a tego, czy 1.6 to standard i Twojego twierdzenia, że większość benzynowych Passatów na otomoto to 1.6 (poniżej cytat z pogrubieniem)

Okazuje się, że raptem nieco ponad 30% rynku wtórnego benzynowych Passatów w PL to 1.6, a nie większość.
Wchodze na otomoto, wybieram niesmiertelnego paszteta B5, modelowego sedana dla mas. Tak na moje oko spokojnie wiekszosc to 1.6. I wszystkie najpopularniejsze modele w Europie miały silniki 1.6, czy to 20, czy 30 lat temu. Tak wiec ja uwazam, ze jednak to był standard rynkowy. Uwazasz inaczej, trudno.
A i tak z tymi 20 letnimi, to przeciez juz napisalem, ze nie musialem koniecznie trafic z tym, ze one musza miec konkretnie 20 lat, a ty, kompletnie bez sensu, udajesz, ze nie widzisz. Mało tego, udajesz, ze to ma jakies znaczenie dla tezy, ze, jeszcze raz - w przeszlosci, w autach segmentu D, były też małe silniki. No bo były. Czy to jest 20 lat, czy 25, robi jakas roznice dla tez tezy? No nie robi. Nawet gdyby to było 40, to nie miało znaczenia.
A Ty kompletnie bez sensu udajesz po raz kolejny, że napisałem coś czego nie napisałem
Poproszę w takim razie, gdzie wspomniałem cokolwiek o tym, że w samochodach segmentu D nie było małych silników. Nigdzie tego nie neguję, zanegowałem jedynie, że 20 lat temu 1.6 to nie był standard w segmencie D - tyle i tylko tyle, a reszta to Twoje dopowiedzenie.
Najpierw sypnąłeś głupotę z tymi 20-letnimi rodzinnymi sedanami i silnikami 1.6, potem że większość Passatów w benzynie to 1.6, a teraz próbujesz standardowo odwrócić kotka do góry ogonem, bo się okazało, że nie do końca to prawda