Tomtrz
Aktywny
dla odmiany coś dla beki 
https://auto.dziennik.pl/aktualnosc...samochod-elektryczny-cena-jaworzno-wideo.html
https://auto.dziennik.pl/aktualnosc...samochod-elektryczny-cena-jaworzno-wideo.html
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak możesz Tomtrz naśmiewać się ze swojego idola, polskiego patrona elektromobilności, miłościwe nam panującego mateuszka i owoców jego ciężkiej pracy.
Wrzucają takie fejki, żeby podtrzymać przed wyborami sens swoich obietnic.
nawet w tych swoich fantazjach nie są oryginalni, bo turcy swojego elektryka tez pininfariną reklamują
https://elektrowoz.pl/auta/turecka-i...terii-524-kwh/
urodziwym bym go nie nazwal, ale przynajmniej zrobili
Tomtrz - dobra, dobra.
Zamiast torpedować elektromobilność w Polsce- powiedz lepiej co sądzisz o stanowisku przedstawicieli Mazdy oraz Porsche przedstawionym w poniższym artykule i dlaczego jest 'bez sensu'.
Interesuje mnie szczególnie to dlaczego stanowisko Mazdy jest złe.
https://auto.dziennik.pl/aktualnosc...kaz-samochodow-spalinowych-2035-bruksela.html
nadal jedziecie z tematem, naiwniacy? Porsche to jeszcze rozumiem, bo to sportowe auta, ktorymi i tak mało kto jezdzi na codzien. Ale mazda? Kto kupi zwyczajny dupowoz na paliwo drozsze od złota?
ponawiam pytanie - ile według was bedą kosztować e-paliwa?
(1) nie ma takiej konieczności, bo jest alternatywa,
Właściwe pytanie to: ile będą kosztować e-paliwa w 2035r.
Ja nie mam pojęcia.
Ty wiesz?![]()
Liczę na korzyści z ekonomii skali do tego czasu oraz rozwój (i potanienie) tej technoligii
Nie obawiasz się, w przypadku elektryków, "niekorzyści skali"?Np. kłopotów z pojemnością przesyłowej sieci energetycznej albo zapotrzebowania na prąd przekraczającego możliwości podaży?
Jak rozumiem, Ty już dzisiaj wiesz, że to nie będzie kłopot.
![]()
Tomtrz - dobra, dobra.
Zamiast torpedować elektromobilność w Polsce- powiedz lepiej co sądzisz o stanowisku przedstawicieli Mazdy oraz Porsche przedstawionym w poniższym artykule i dlaczego jest 'bez sensu'.
Interesuje mnie szczególnie to dlaczego stanowisko Mazdy jest złe.
https://auto.dziennik.pl/aktualnosc...kaz-samochodow-spalinowych-2035-bruksela.html
rozwój technologii nie przeskoczy fizyki. E-paliwa są tylko nośnikiem energii. Najpierw trzeba przekonwertowac energie elektryczną na e-paliwo. A pozniej silnik musi przekonwertować e-paliwo na pracę mechaniczą. Sam silnik spalinowy generuje 60-70% straty. Rozumiesz?
Poza tym jak pojemnosc sieci przesyłowej bedzie niewystarczająca, to się ja - uwaga uwaga - rozbuduje, tak jak się ją rozbudowuje od ponad 100 lat.
A i jeszcze dla obroncow rodzimych gospodarek
"wprowadzenie do aut systemu zabezpieczającego, który uniemożliwiłby uruchomienie silnika, gdyby był zasilany paliwami innymi niż neutralne pod względem emisji dwutlenku węgla."
Wiemy o czym będą tematy na forach od 2035
W ten sposób nawet na nie wiem, olej słonecznikowy mozna tak nazwac, bo teoretycznie da sie na tym jezdzić.
Zakazy ("przemoc legislacyjna" ), dopłaty/dotacje, wysokie podatki, kary, donosy i kontrola, "silne państwo" to domena pewnej, określonej, zbankrutowanej w Polsce i innych krajach dokryny społeczno-ekenomicznej - której chyba niektórzy nie doświadczyli, a poznali jedynie z książek w na uczelniach "lansu i bounce'u" w naszym kraju.
Oni naprawdę wierzą, że "można to zrobić lepiej" i ustrzec się błędów ("bo to źli ludzie byli").
Tak Miszczu. Dzięki za oświecenie. Co ja bym bez Ciebie zrobił.
Tak, tak - są straty i będzie drogo.
Już wiem.
Tylko wiesz co - jak powtórzysz to jeszcze 10 razy - to nie będziemy widzieli 10 razy lepiej/mocniej - wiesz o tym?![]()
![]()
Hehe - lubię tę perspektywę "małego Jasia" u Ciebie- dziecko chce/dziecko ma.
![]()
Pieniądze też biorą się z bankomatu - zgadza się? ;P
W Kalifornii jakoś się sama ta sieć nie rozbudowała - kilka lat temu groził im black-out - a nie mieli jeszcze tylu elektryków jak dziś.
Więc infrastuktura nie zawsze nadąża - ale u Ciebie jak u socjalistycznych planistów gospodarczych: zaplanowane = wyprodukowane.![]()
I w tym oto środku nocy ta energia będzie pochodzić ze źródeł odnawialnych. Panele odpadają, bo ciemno, wiatru nie, ma wiatraki stoją. Zostaje ci pedałowanie na rowerze, żeby było eko - też nie będzie, bo będziesz wydzielał więcej CO2 pod obciążeniem. I tylko mi nie pisz o magazynach energii, bo to droga donikąd przy obecnej technologii.A będzie się ładować w środku nocy, gdzie zużycie spada.
... I tylko mi nie pisz o magazynach energii, bo to droga donikąd przy obecnej technologii.
...
I w tym oto środku nocy ta energia będzie pochodzić ze źródeł odnawialnych. Panele odpadają, bo ciemno, wiatru nie, ma wiatraki stoją. Zostaje ci pedałowanie na rowerze, żeby było eko - też nie będzie, bo będziesz wydzielał więcej CO2 pod obciążeniem. I tylko mi nie pisz o magazynach energii, bo to droga donikąd przy obecnej technologii.
Taaak, już widzę tą rozbudowę sieci i ludzi którzy chcą mieć pod samym oknem linie WN, taki piękny dźwięk wydają
Skoro tak piszesz odnośnie ceny za e-paliwa w 2035, to rozumiem, że już znasz cenę na 1kW prądu. Podziel się, wszyscy chcą wiedzieć.
Normalnie jak mam zły humor to sobie czytam Twoje wpisy. Z połowy można by niezłe memy zrobić.
Niestety pewnie akcyza zabije cenę, poza tym brak infrastruktury i serwisów, bo bym już stał jak idiota w kolejce po Model 3. Do tej pory auto elektryczne kojarzyło się z małym, brzydkim dziwadłem, jak nissan leaf. I to jeszcze za cenę fajnego sedana średniej wielkości.
(...)
6s do 100 bajera, 8 lat gwarancji. Cena w przeliczeniu na zł 130 000!!!! Wiadomo, dojdzie cło itd, ale to nadal będzie cena porównywalna z bmw 3 w biedzie. I nad czym się tu zastanawiać? Zasięg na pewno jeszcze będą rozwijać i za rok-dwa-trzy będą już wersje z zasięgiem 500km.
no to tym gorzej dla ciebie, skoro wiesz, ze bedzie bardzo drogo, to tez rozumiesz, ze jak nie bedzie masowego uzytku, to nie bedzie sensu utrzymywania infrastruktury do tankowania. Nie bedzie tez sensu za wiele inwestowac w ta branze. nie bedzie wolumenu, beda rosły koszty. Wszystko to wiesz, a nadal uwazasz, ze e-paliwa zbawią spalinową motoryzację?
to czekaj, w nocy wiatr nie wieje niby?
PV w naszej strefie klimatycznej nigdy nie bedzie miało potencjału na duzy udział w produkcji prądu. Domowe instalacje rzadko kiedy maja moce wystarczajace, zeby naładować elektryka i zapewnic prad dla domu w srodku dnia. One nie są od tego, tylko od zmniejszenia sumarycznego zużycia prądu.
poza tym tak, siec da się modernizować, tak jak sie ja modernizuje od dawna:
https://biznes.interia.pl/gospodarka...ii,nId,6556552