no sprawdz jaka jest dynamika wzrostu udziału w rynku aut elektrycznych, i zrób symulację, co będzie za 12 lat. Czy nie ma po co, lepiej klepać bezmyślnie w klawiatrure, nie?![]()
za 12 lat będzie 500% udziału elektryków w rynku. albo nawet 1200%
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
no sprawdz jaka jest dynamika wzrostu udziału w rynku aut elektrycznych, i zrób symulację, co będzie za 12 lat. Czy nie ma po co, lepiej klepać bezmyślnie w klawiatrure, nie?![]()
1. Tak, własnie tak. Wyobraz sobie, ze to całkowicie normalnie, przewidywać przyszłe warunki w ten sposób
hehe - właśnie, że nienormalne - bo błędnie zakładasz, że tak by było (1) gdyby nie było dotacji i zakazu, (2) udział będzie się zwiekszał w takim samym tempie :sarcastic:
... śmieję się, bo jest z czego - to co wypisujesz to deletanctwo prima sort, a nie "zrobiona matematyka" (jakoś ciągle mnie bawi to określenie rodem spod budki z piwem) - to co uprawiasz to "analiza" "małego Jasia" - to już nie jest moja wina :sarcastic:
ale to na pewno ten zakaz, a nie to, ze juz dzisiaj, niezaleznie od zakazu, elektryki sukcesywnie zwiekszaja swoj udzial w rynku?
tak tak, juz slyszali wszyscy, ze zakaz dzisiaj ma wplyw na sprzedaz elektrykow, bo ludzie "słyszą głosy"
oczywiscie, ze nie bedzie rosl w tym samym tempie, dlatego pisałem o dynamice, ale ty nie masz pojęcia co to jest
nie wiem, goldman sachs to tez pewnie małe jasie
tak tak, juz slyszali wszyscy, ze zakaz dzisiaj ma wplyw na sprzedaz elektrykow, bo ludzie "słyszą głosy"![]()
no kto by pomyślał, będzie potrzeba więcej prądu! No, to mnie oświeciłeś
Hehe - wygląda na to, że jak zwykle, ściemniasz - napisałeś, że "niezaleznie od zakazu, elektryki sukcesywnie zwiekszaja swoj udzial w rynku" - pomijając efekt dotacji - bo po co o nim wspominać- jak się przymknie jedno oko tak jest.
Najlepiej od razu zapisz się do piSSu - będziesz mógł sie sprawdzić w tvpinfo.![]()
Goldman nie, ty - tak.:sarcastic:
Przedstawiona prognoza Goldmana (1) opiera się na założeniu, że w EU od 2035r. będzie praktyczny zakaz rejestracji nowych samochodów (i zapewne uwzględnia dopłaty), (2) nie odnosi się UDZIAŁU EV w całości samochodów użytkowanych o którym mowisz, a jedynie o udziele sprzedaży nowych :sarcastic:
Skaczysz z jednej kwestii na drugą i pomijasz istotne elementy (dotacje) w swoich wypocinach. :sarcastic:
I jak mały Jasiu, zawieszasz się na "dynamice" :sarcastic: - chociaż chwilę wcześniej przyznałeś, że chcesz coś aproksymować liniowo na podstawie aktualnych wzrostów - wiesz chociaż na czym polega aproksymacja i co to słowo oznacza - "matematyku"? :sarcastic:
tak tak, wiadomo, gdyby nie dopłaty, to by nie kupowali, bo tobie sie tak wydaje. Tylko ze, w wielu ankietach, ktore tutaj wrzucałem, te dopłaty nie były znaczacym czynnikiem, ktory skłaniał ludzi do zakupu EV (w przeciwienstwie do oszczednosci na eksploatacji i ochronie srodowiska). No co tam ankiety, dane. Najwazniejsze jest, co tobie sie wydaje
2. caly czas mówimy o rynku piertownym, czyt. sprzedaży nowych
jeszcze raz - przeczytaj moze czym jest dynamika np. wzrostu, zanim dalej będziesz się ośmieszać.
Napisał IRC
... aha - czyli aproksymujesz wzrost do 2035 na podstawie danych które masz - zakładając taki sam wzrost?
... taka to "zrobinoa matematyka" - powiedzieć, że masz perspektywę "małego Jasia" - to cię pochwalić ... matematyku
1. Tak, własnie tak. Wyobraz sobie, ze to całkowicie normalnie, przewidywać przyszłe warunki w ten sposób
Szczeniackie uśmieszki, które umieszczasz na końcu każdego skleconego zdania to poziom tiktoka. Podobnie jak to, że ubzdurałeś sobie, iż mój wpis miał Cię oświecić. Co do samego rozumienia treści mego wpisu i braku merytorycznej odpowiedzi - prezentujesz dno.
Panowie, NAPRAWDĘ NIE WARTO.
Przecież Tomtrz to typ patologiczny, jemu radość sprawia wciąganie Was w "dyskusje". Macie jeszcze cierpliwość?
Zachęcam do ignorowania, albo lekceważenia (niekomentowania) jego bełkotliwych wpisów. Komentowanie go napędza. Bez paliwa, zniknieKwestia czasu.
żadne ankiety tego nie zmienią, np. w sondażach pis jest permanentnie niedoszacowany, bo wstyd
Poza tym - tobie się wydaje, że zakaz za 12 lat nie ma wpływu
kupujący samochód dzis mogą mieć na uwadze możliwość kłopotliwości jego użytkowania za te 12 lat (wyższe ceny paliw, dostępność stacji, koszty serwisu).
Chyba nie
... lepiej przeczytaj to co napisałeś wcześniej w tej kwestii. :sarcastic:
Zachęcam do ignorowania

Istnieje tu na forum opcja "dodaj do ignorowanych".
Róbmy swoje, jak mawiał Młynarski. Może to pomoże na takie durne komusze zapędy nowych komuchów.
Wyjaśnisz o co ci chodzi z tym chamskim wpisem? zgłaszam do admina.
Wyjaśnisz o co ci chodzi z tym chamskim wpisem? zgłaszam do admina.
no standardowo - moje dane oszukane, ale twoje, żadne, sa lepsze
Napisał IRC
Poza tym - tobie się wydaje, że zakaz za 12 lat nie ma wpływu
Reszta świata nie ma żadnego zakazu, a elektryki i tak rosną.
Jeszcze raz - dawałem ankiety, nie wskazywał takiej odpowiedzi. Oczywiscie, mozemy poszukać danych, ile osób kupuje samochód na 12+ lat. Mysle, ze domyslasz, ze nie ma takich zbyt wielu
nope, cały czas praktycznie w całej dyskusji rozmawiamy o rynku nowych samochodów, ty nagle wyskoczyłeś po prostu z wszystkimi jezdzacymi samochodami.
Napisał IRC
... lepiej przeczytaj to co napisałeś wcześniej w tej kwestii.
ale ja cały czas piszę o dynamice, nie moja wina, ze nie zrozumiałeś.
... aha - czyli aproksymujesz wzrost do 2035 na podstawie danych które masz - zakładając taki sam wzrost?
Nie kumam o co Ci chodzi. Ja nie odebrałem tego, jako jakikolwiek chamski wpis, a już zupełnie że niby skierowany do Ciebie. Napisał kolega Andrzej, że zamiast się wkurzać możesz kogoś dodać do ignorowanych
Wybacz Kurynio, źle to odebrałem. ...
Nie żeby mi na tych przeprosinach zależało, ale w zasadzie to chyba nie Kurynia powinieneś przepraszać .
.