Suszona czterolistna koniczyna![]()
Ale z tym że za 159 się ludzie tak ciągle oglądają, to was trochę wyobraźnia ponosi. Oczywiście nie twierdzę że się nie może zdarzyć, ale jeździ tego u mnie mnóstwo i w życiu nie widziałem żeby sobie ludzie łamali karki z wrażenia. Ludzie to się obrócą, owszem, za jakimś Mustangiem, GT-R czy czymś w tym stylu, egzotycznym, a nie za sedanem/kombi z może trochę wciąż się wyróżniającymi światłami z przodu. Zejdźcie na ziemię.
Jesteście okrutni![]()
Będę nawet bardziej okrutny. Prędzej się będą oglądać za audi i BMW niż za alfa. Taka prawda. Jeździłem kiedyś BMW i wiele osób pokazywało ok, i często ktoś zagadywał z każdej płci. Z alfa ciszata marka się generalnie kojarzy z chłamem. Niestety
Nie to żeby nagle ruch zamierał i wszyscy odwracali głowy bo Alfa przejechała, ale wyraźnie zwraca uwagę tych, którzy patrzą na auta, szczególnie jeśli jest w otoczeniu takich bardziej nijakich stylistycznie. Dziwią mnie trochę wypowiedzi powyżej, tu akurat raczej wszyscy są zgodni z tym że stylistyka Alf jest bardzo udana i przyznają się do tego nawet tacy alfożercy, którym Alfa nie daje spokoju (niektórzy po cichu- najpierw mówią głośno jaka to Alfa kiepska, a potem dodają- no ale ona nie jest brzydka...) Ja byłem zaskoczony gdy jadąc moim nowym służbowym B8 (a był tuż po premierze- chyba 3 lata temu) zauważyłem że mniej przechodniów na niego zerka niż gdy jadę prywatną 156.
Sam mam GT i nie powiem bo ludzie czesto sie rozgladaja , a gdyby ona byla w busso to juz wogole karki ukrecone ;D , no ale wracajac do tematu , wybor i tak padnie chyba na 159 , ktos madrze napisal ze podczas wyjscia do sklepu raczej sie nie ogladne za nia. Zycie jest za krotkie zeby jezdzic oklepanymi samochodami , przynajmniej u mnie w miescie 159 nie ma duzo , za to bmw to srednio co drugie auto![]()