Likwidacja ASO w Bielsku-Białej

woyopol

Nowy
Auto
Alfa Giulietta Veloce - biała :-)
Zamieściłem tę wiadomość już na forum regionalnym, ale podam także tutaj.

Niestety od października, najpóźniej od listopada - ASO Fiata w Bielsku-Białej przestaje istnieć. Zniknie cały kompleks: warsztat, sklep z częściami, samochody nowe i używane. Całość marek przejmie Opel Wawrosz - będzie to chyba jeden z tych słynnych kompleksów Stellantis.

Znika kompleks działający od lat 70., gdzie naprawiano rzeczy nienaprawialne w całej Polsce. A jeszcze 4 lata temu zrobiono tam ogromny remont kosztem kilku milionów złotych... Francuzi robią mega-czystki.

Ciężko zrozumieć takie nieracjonalne decyzje ;// byłem tam kilkanaście razy - z reguły bezproblemowo byłem obsłużony (zawsze nazywałem to miejsce jaskinią "lwa Alfy". Nie wiem jak to będzie ostatecznie wyglądać, bo Wawrosz zapakowany na placu do granic w B-B. Może pozostanie wszystko w dotychczasowym miejscu z dotychczasowym zespołem, a jedynie nazwa się zmieni ? Życie pokaże...

Ciężko zrozumieć takie nieracjonalne decyzje ;// byłem tam kilkanaście razy - z reguły bezproblemowo byłem obsłużony (zawsze nazywałem to miejsce jaskinią "lwa Alfy". Nie wiem jak to będzie ostatecznie wyglądać, bo Wawrosz zapakowany na placu do granic w B-B. Może pozostanie wszystko w dotychczasowym miejscu z dotychczasowym zespołem, a jedynie nazwa się zmieni ? Życie pokaże...

Obawiam się, że tak nie będzie. Budynki będą przeznaczone na likwidację. Ponoć ma tam być jakiś park rozrywki, więc widocznie teren już sprzedano.

Amortyzatory
Powrót