Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Temat: Czy Alfa Romeo wypełnia obowiązki jakie nakłada na nią udzielona gwarancja?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał tomekna Zobacz post
    Czekam na odpowiedź.
    Rozumiem,że auto jest cały czas w serwisie?
    Dziwne w takim razie,że jeszcze nie dostałeś zastępczego. W zasadzie to mógłbyś jeżdzić taksówkami i przedstawiś im póżniej faktury do uregulowania

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

AdiCarrion, nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić, że ASO wypuszcza na drogę auto z niesprawnym modułem poduszek bezpieczeństwa. Kto poniesie odpowiedzialność, kiedy w czasie wypadku poduszki nie zadziałają? Albo same odpalą się bez powodu? Z tego co pisze kolega, to sytuacja nie ma trwać kilka dni, tylko kilka miesięcy, więc ryzyka są całkiem realne.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    AdiCarrion, nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić, że ASO wypuszcza na drogę auto z niesprawnym modułem poduszek bezpieczeństwa..
    No wiem, dlatego dziwne jest to odwlekanie udostępnienia auta zastępczego przy takiej usterce w czasie trwania gwarancji. Serwis ewidentnie "prosi" się o jakąś sprawę o zadośćuczynienie za straty wynikające z braku auta. Koledze ukradli katalizator w Skodzie i na czas naprawy dostał auto z ASO z automatu bez jakiegoś dziwnego czekania na decyzję.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Auto cały czas w serwisie i będzie pewnie stało przez całą zimę pd chmurką, nawet nie zdążyłem zrobić mu powłoki na lakierze. Co do auta zastępczego mija tydzień bez odpowiedzi z ich strony.

- - - Updated - - -

Zobacz do książki gwarancyjnej na jaki czas przysługuje Ci auto zastępcze.

- - - Updated - - -

Sterownik uszkodził się w trakcie użytkowania po przejechaniu 500km. Więc był sprawny. Mnie oburza to że mają części bo sprzedają nowe samochody a nie mają by naprawić auto na gwarancji. W mojej ocenie dlatego że zmienili zapisy gwarancyjne które nie określają terminu naprawy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar yaniq
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Dlatego napisałem Ci, żebyś nie korzystał z gwarancji producenta, tylko rękojmi sprzedawcy, to są dwie różne formy zabezpieczenia praw kupującego, gdzie gwarancja ma status umowy cywilno-prawnej, czyli co napisane, obowiązuje, a rękojmia sprzedawcy jest obwarowana przepisami polskiego prawa.

Skontaktowałeś się z rzecznikiem konsumentów, pisałeś do STELLENTIS Polska, albo do centrali STELLANTIS?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Jestem w trakcie uzyskania pomocy prawnej w tym zakresie. Błędem było to że oddałem do serwisu u innego dealera niż gdzie kupiłem. Bede musial go chyba zabrać i zawieźć tam gdzie go kupiłem. Co do Stellantis nie pisalem, gdzie znajdziesz do nich kontakt? Na razie tylko do Alfy Romeo do nas do centrali. Nie sądziłem że w zasadzie gwarancja nie istnieje.

Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Kontakt do STELLANTIS czy to Polska, czy centrali masz, w netcie.

To, że oddałeś do serwisu/dealera nie tego, w którym kupiłeś, było, moim zdaniem, złym posunięciem, bo tam gdzie kupiłeś, dałeś zarobić na prowizji, a zatem byłbyś traktowany jako ich klient.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Będę musiał go zabrać i zawieźć do nich. Co do stellantis gdzie znajdę ich stronę? wszystko to albo odnośniki do peugeota jeepa itp.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Jednak dalej Polmozbyt i zaszczytne 26 miejsce na 29 ASO jednak nie wzięło się z powietrza. Słusznie założyłem oglądając Stelvio i Tonale 2 lata temu, że skoro już na etapie sprzedaży salon ma mnie w pompce, to w razie gwarancji będzie tylko gorzej. Jak umawiam auto na serwis pierwsze co pytają - czy przygotować zastępcze.... Ale to tylko jakiś tam pospolity Seat, a nie premium Alfa Romeo.

Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Stellantis polska sp. z o.o, 02-219 Warszawa, Aleja Krakowska 206
    Kontakt: tel.:+48 22 583 00 92

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    Ale to tylko jakiś tam pospolity Seat, a nie premium Alfa Romeo.
    Przypomnij, czy Seat jest marką Volkswagena, który fałszował dokumentację dotyczącą emisji syfu w swoich zamochodach, za które jego przedstawiciel trafił do pierdla, a koncern płacił miliardy dolarów kar?

Faktycznie, jest powód do dumy, ale jaki dumny, taki i do dumy powód, chociaż, było nie było, póki co, pierwsi i ostatni, po prostu wzór uczciwości i traktowania klientów, a na temat problemów z ASO, w internecie aż się roi [emoji846]
    Ostatnio edytowane przez yaniq ; 15-02-2025 o 12:23