Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Polerka mechaniczna !!!

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie Polerka mechaniczna !!!

Witam zdecydowałem sie na polerkę mechaniczną lakiero w swojej belli ponieważ mam wkur.. mnie ryski pierdoły typu tempo czy farcela nie pomagają . Czy któryś z szanownych kolegów robił coś takiego ??? a może ktoś zna jakieoś dobrego lakiernika ze slaska który to robi proszę o pomoc

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

Pasta G3 firmy Farecla jest bardzo dobrą pastą polerską która usunie rysy,które nie są za głębokie.Żeby efekt był zadowalający potrzeba użyć maszyny polerskiej
    http://moto.allegro.pl/listing/searc...category=18903
    Bardzo dobre efekty daje też pasta polerska z firmy 3M.Jak nimi nie usuniesz rys to znaczy że rysy masz za głębokie i niczym innym tego nie zrobisz

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_n5 Zobacz post
    Pasta G3 firmy Farecla jest bardzo dobrą pastą polerską która usunie rysy,które nie są za głębokie.Żeby efekt był zadowalający potrzeba użyć maszyny polerskiej
    http://moto.allegro.pl/listing/searc...category=18903
    Bardzo dobre efekty daje też pasta polerska z firmy 3M.Jak nimi nie usuniesz rys to znaczy że rysy masz za głębokie i niczym innym tego nie zrobisz
    przed uzyciem pasty rysy scina sie papierem sciernym 2500 na wodzie(wodnym) matowi sie powierezchnie nastepnie poleruje. sama pasta mozesz co najwyzej nablyszczyc lakier

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar _RAFI_W
    Mieszka w
    Deszczno k/o Gorzowa Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo 166,3.0

Domyślnie

A nie lepiej zaprowadzić do lakiernika?Ja zapłaciłem 120 zł i problem z głowy.Może gdybym miał pojęcie w tej kwesti to sam do tego zabrałbym się,jednak obawiałem się że mogę narobić więcej szkody.Ogólnie jestem zadowolony.

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał SYSUNIAdq Zobacz post
    przed uzyciem pasty rysy scina sie papierem sciernym 2500 na wodzie(wodnym) matowi sie powierezchnie nastepnie poleruje. sama pasta mozesz co najwyzej nablyszczyc lakier
    jak rysy są powierzchniowe to wystarczy samą polerką bez papieru,jeżeli są głebsze to można papierem,niestety jest to dość pracochłonne,oraz trzeba uważać zeby pod papier niedostały sie jakieś zabrudzenia bo można porysować jeszcze bardziej.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Taka uwaga marginesowa,ale praktyczna! Mianowicie lakier jasny lepiej się poleruje bo nie widać zacieków po polerce,a sama polerkę trzeba przeprowadzić dość ostrożnie,by nie podpalić lakieru zbyt mocnym dociskaniem i prędkością polerki!

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

dokladnie koledzy dobrze pisza. kazdy ma tu racje i nalezy sie z tym zdaniem liczyc. jesli nigdy ni polerowales lepiej daj to lakiernikowi no chyba ze chcesz miec zdarty lakier z rantow i poprzypalane miejsca na masce

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał SYSUNIAdq Zobacz post
    tak!bardzo dobra rada,zwłaszcza sprawdza się przy przecieraniu rantów...

wtedy to już tylko lakierowanie pozostaje.

odpowiednia pasta niweluje rysy i nadaje połysk.żadnych papierów ściernych!!!

moja druga ulubienica...

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    tak!bardzo dobra rada,zwłaszcza sprawdza się przy przecieraniu rantów...

wtedy to już tylko lakierowanie pozostaje.

odpowiednia pasta niweluje rysy i nadaje połysk.żadnych papierów ściernych!!!
    a widziales kiedys zeby ranty czyscic papierem sciernym??? czy ja napisalem zeby scinac ranty?? miales ty kiedy polerke w rece?? wiesz do czego jest papier 2500 i woda?? wiesz co to znaczy matowienie przed polerka?? nie znaczy to przetarcie lakieru bezbarwnego do bazy tylko jego zmatowienie. lub inaczej zagladzenie glebokich rys ktore nie dotarly do bazy lub podkladu jesli lakier jest akrylowy. zanim zaczniesz kogos wysmiewac troche w tym temacie albo poczytaj albo popraktykuj.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Ranty można też okleić taśmą malarską - aby nam się przypadkowo nie zapomniało o rancie - i nie jest to jakiś durny wymysł, ale bardzo często praktykowana metoda podczas gruntownej regeneracji lakieru

Co do przegrzania lakieru, to wg Mnie naprawdę trzeba się przyłożyć aby to zrobić - lub mieć bardzo nieodpowiednią do tego maszynkę (przesadne obroty) - gdyby lakier było tak łatwo przegrzać, pomyśl co działo by się z maską w czarnym samochodzie w upalne lato, w korku - a można bezproblemu na niej jajko ściąć...), zwłaszcza pastą G3 ciężko przegrzać, gdyż nie stosuje się jej na sucho, lecz na mokro - najlepiej gąbką polerską, często moczysz i nakładasz pastę, woda jednocześnie daje radę z odprowadzaniem ciepła
    Ładnie nabłyszczy lakier, ale nawet stosunkowo drobnych rysek się niestety nie pozbędziesz.
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 09-03-2010 o 12:05

diesel power http://je.pl/qeuy