Jakie wycieraczki bezszkieletowe

Ja kupiłem BOSCH bezszkieletowe do 156, bo standardowo spryski lały mi w szkielet wycieraczek. Po wymianie było super, ładnie lało się na szybę. Pojeździłem rok i wycieraczka kierowcy była prawie do wymiany. Wymieniłem też na BOSCH i po 3 miesiącach się posypała (zaczęła robić paski). Miałem wypróbować inne, ale auto sprzedałem.

W swoich 156 miałem płaskie wycieraczki dwóch firm, tj. Dipp oraz REFRESH AREO WIPER.
Po zakupie wycieraczek DIPP już wiecej płaskich nie chiałem miec w aucie, ponieważ te dipp-y nie dosc że masakrycznie od nowosci!! piszczały, głośno chodziły, oraz zostawiały smugi - jednym słowem padaka i szkoda kasy.
Jakos sie przemogłem i zakupiłem od użytkownika na allegro MOTO-SIGNUM z bielska wycieraczki REFRESH AREO WIPER i różnica kolosalna. Zbierają równo i co najważniejsze cicho, a cenowo podobnie. Tak wiec nastepnym razem tylko te.

650mm to raczej nie sprawdzi się w 156 :-)
:jester:
ale ok - mniejsze też mają :-)

Ostatnia edycja:
Może te sprawdzą się komuś m.in. w 156-stce, gdzie nawet na OE wycieraczkach dysza spryskiwacza bije strumieniem po jej ramieniu.

Jest na to rozwiązanie kosztujące 44 zł ;) Spryskiwacze mgłowe od Octavii 2, są znacznie wyższe od oryginalnych i da się je precyzyjnie ustawić ;)

O proszę nie wiedziałem, że od octavi podejdą.Dziękuję
A co do wycieraczek - KAMOKA -45 zł komplet, po rabacie 36zł - jedyna wada spryskiwacze lekko przychaczają

O proszę nie wiedziałem, że od octavi podejdą.Dziękuję

Poszukaj w dziale 156 był temat o tym, nazwany Problem ze spryskiwaczami czy jakoś tak. Bez przeróbek podszybia nie pasują, trzeba wyciąć około 5mm w kształt prostokątu, ale wężyki pasują bez problemu.

zbierać zbierają, ale faktycznie problem jest ze spryskiwaczem - chociaż to nie przeszkadza, bo płyn i tak zostanie rozprowadzony po szybie.

Amortyzatory
Powrót