No to jak obiecałem
Tak własnie zrobiłem Foty najazdów i kobyłek/koziołków jakie też sobie zrobiłem![]()
http://dziarek.wutanic.com/najazdy/
Co do najazdów hmm nie są jeszcze pomalowane ( jakoś nie miałem kiedy tego wykończyć ). Każdy najazd ma wyszlifowane haki i dopasowane są do felgi ze idealnie pasuje i nie ma możliwości żeby coś odleciało . Jest to rozbieralne i nie zabiera wiele miejscaNajazdów użyłem już z 30 razy , są pewne stabilne (Ducato raz na tym stało ) może nie cudo ale ważne ze daje możliwość coś podłubania - pamiętajmy ze to tylko najazd a nie dmuchany kanał
Zresztą jak już się robi to i tak stawia się auto na kobyłki/koziołki
![]()
Jakby kolega sie uparł to sobie można takie coś samemu wyspawac i zrobic to silidniej i mocniej. Dobra spawarka inwertorowa + dobre elektrody (najlepsze zasadowe, ale to inna broszka spawania, dostepnosci i przechowywania ich), rutylowymi (potocznie zwanymi różowymi raczej nie polecam takiego czegos spawac - ewentualnie dołożyc jakies wzmocnienia, bo te elektrody mają mała wytrzymałosc, ale praktycznie każdy nauczy sie nimi spawac i najlepiej sie nimi spawa), oczywiscie rutylowymi też to można pospawa i to nawet wytrzyma
jakbym miał czas to bym sobie zrobił bardziej profesjonalne, ale mam kanał i niepotrzebne mi to![]()
To nie ma wyglądać profesjonalnie to ma spełniać swoją rolęi ma być pewne
![]()
Ja też bym mógł się z tym bawić tydzień tylko po co ?
Jak wjeżdżasz na te najazdy to te felgi nie podnoszą się w stronę samochodu pod ukos ? Bo mi taki pierwszy obraz w głowie się ukazał.
Nie , w ogóle .
Wszystko jest stabilne itd.
odgrzebując
jest dom i budynek gosodarczy zawierający garaż, ale z raci tego, że wkopując się na 50cm stoi woda kanał odpada - z resztą garaż za krótki dla alfy jest.
myślę nad budową najazdu zamiast kanału. Nie widzą mi się takie spawane klatki z allegro, bałbym się wejść pod coś takiego. Miejsce na podwórku by się znalazło - najwyżej wytnie się ze 2 drzewkaco myślicie, żeby zbudować taki najazd z bloczków fundamentowych??
http://allegro.pl/bloczki-betonowe-f...178271577.html
szerokość 38cm starczy na koła. wysokość 48cm to 4 takie bloczki. długość pozioma tak ze 4m, troszkę ponad, no i pochylnia ze 2 m. Liczyłem w sumie 200szt bloczków, kilka worków cementu.
Jakie odczucia??
Myślę, że taki sprzęt sprawdzi się głównie do eksponowania auta, a nie do grzebania pod nim. Jak na moje niewielie tam zdziałasz, bo będziesz miał ograniczone ruchy. No, ale wiadomo, dolną osłonę silnika może będzie Ci łatwiej odkręcić i zrobić jakieś tam podstawowe czynności.
Jak potrzebujesz kanału, to ja bym poszukał na Twoim miejscu jakiegoś ogólnodostępnego podwyższenia pod którym możesz swobodnie chodzić jak w kanale. U mnie w mieście jest coś takiego, dostępne dla każdego i darmowe