No Panie i Panowie chwalcie się jak radzą sobie wasze Alfy w pierwsze śniegi i mrozy.
Moja dziś jak schodziłem z nocki -12 odpaliła od strzału. Diesel 1,9 ASR też się nawet przydaję jak jadę.
No Panie i Panowie chwalcie się jak radzą sobie wasze Alfy w pierwsze śniegi i mrozy.
Moja dziś jak schodziłem z nocki -12 odpaliła od strzału. Diesel 1,9 ASR też się nawet przydaję jak jadę.
moja po zajęciach zaśnieżona że jej nie poznałem...
Teraz stoi w cieplutkim garażu i grzeje dupcieteż pali na dotyk.
TS-ik nawet przy -16 w zeszłym roku palił od razu.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Moja również dzis odpaliła - mimo ze nadal nie wymienilem pompy sprzęgła i jeździć nią to troche kłopotliwa sprawa (ciągle trzeba pedał sprzęgła podciągać) ale odpaliła dojechała do stacji paliw - odtajała. Wszystko ok
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Narazie odpala bez problemu , ale za to ręczny mi zamarzł .![]()
To moja pierwsza zima z tą alfą i jak na razie sprawuje się dobrze, ale nie ma jeszcze super mrozów.
Poprzednia zima to było wyzwanie dla aut ale moja ówczesna 145 JTD dawała radę - przy -25 gdy wszystkie tdi na ulicy mówiły "kaput" ona paliła od 1 kręceniaa miała sporo ponad 200 tys km na blacie.
Moja też odpala bez problemu - chociaż dzisiaj otwierając tylne drzwi byłam pewna, że je urwę, tak przymarzły, ale w ogólnym rozrachunku Alfinka się zimie nie daje![]()
Alfa Romeo 156 1.8 TS 2000 była i długo służyła
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 2010 jest i ................
W sumie odkąd mam 1.8 ts, czyli ponad 2 lata to nie przypominam sobie abym kręcił 2 razy. Odpala za pierwszym razem w każdych warunkach![]()