blondas - nie licz na to , że publicznie ludzie będą się tu chwalić jaką wersję FES'a sobie nielegalnie pobrali![]()
Nie rozumiesz pytania kolego , chodzi mi o to jaka jest dobra dzieki ktorej wiecej mozna zrobic i nie ma z nia problemów !!!
Teoretycznie najnowsza. Ale u mnie różnie z tym było. Skoro masz możliwość to sprawdź różne.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Jak jest legalna to przecież aktualizacja do najnowszej jest free
Witam.
Auto: ALFA 164 V6 3.0
FES wykrywa sterownik: Bosch Motronic M1.7 Injection (3.0 V6 E.Key)
FES łączy się ze sterownikiem:FES pokazuje tylko zakładki: przed połączeniem F11 wybór, F5 wykres (to chyba norma?), ale po połączeniu tylko F2 info, F3 błędy, F5 wykres, gdzie powinny być jeszcze co najmniej zakładki: F4 parametry, F6 testy.Kod:ECU ISO Code: D3 85 01 94 C2 2012-02-23 22:04:15 CONNECTED TO: ALFA 164 V6 ECO C.A. Bosch Motronic M1.7 Injection (3.0 V6 E.Key) -------------------------------------------------------------- Kod ISO: D3 85 01 94 C2 Wersja oprogr.: 0858537621 Wersja sprzętu: 1383021620 Numer rysunku FIAT:
Dlaczego tak jest, skoro FES wykrywa i łączy się z ecu? (w trybie symulacji również nie ma tych zakładek).
Błędy odczytuje i kasuje, parametrów brak
pozdrawiam
mirek
pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
AR 145 bx - smoczyca(drago);
AR 164 V6 - sokół millennium;
AR 159 jtdm - mała czarna;
AR 164 V6 tb - wściekła(furioso);
AR 166 V6 sportronic - black lady
Kupię wzmacniacz i wiązkę DSP
Witam
Zakupiłem ten kabel http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...121440109.html
I mam problem ponieważ 147 jtd 02 niechce połączyć się z ECU wyskakuje "no ecu response" ABS i poduszkami łączy się bez problemu. W 166 2.0TS łączy się ze wszytstkim tylko że wyskakuje mi zbyt duże opóźnienie i wywala mnie po ok 2-3 min
Wie ktoś w czym może być problem? czy może kabel do du**y kupiłem?
Mam taki dziwny problem, bo w pełnej wersji po połączeniu z ecu i przejściu do parametrów albo mnie wywali do głównego okna fes albo gdy już nie wywali, a odznaczę jakąś opcję nic się nie dzieje(brak informacji).
W wersji free jest ok. Jakiś pomysł?
2.5 "uzdrowiony"