W pierwszym teście sam narrator faworyzował opla wyraźnie, a kubka i tak bym w takiej alfie nie postawił w na tacy bo nic by w nim nie zostało po mojej jeździe![]()
W pierwszym teście sam narrator faworyzował opla wyraźnie, a kubka i tak bym w takiej alfie nie postawił w na tacy bo nic by w nim nie zostało po mojej jeździe![]()
Niech tak pozostanie:
Opel jest super,
VW jest niezawodny,
BMW jest jedynym prawdziwym sportowym samochodem,
Mercedes jest doskonały pod każdym względem,
a my "wariaci" będziemy dalej jeździć tymi wstrętnymi nie funkcjonalnymi, psującymi się Alfami, tylko dzięki takim rankingom będziemy kupować nasze Belle za o wiele niższą cenę niż te wszystkie "wypasione i niezawodne" pojazdy.DD
Mnie to nie przeszkadza, a nawet jestem za tym, aby ogłosili że nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi Alfa Romeo:twisted:
bo to auto nie do wyscigow! sie jezdzi benzyna do 2 tys to silnik robi przebiegiNapisał AR_33
no nie ma co, jak sie zabic to pozadnym BMW 316i M Power :mrgreen: dobrze, ze dziewczyny nie umiom sprawdzic na alegro ze nie som tak naprawde drogieNapisał AR_33
zwlaszcza jazda w upalach przyprawia o bol glowy... i nie z powodu temperatury tylko z powodu klepoczacych szyb dr-r-r-r-rNapisał AR_33
A Alfy sa niefajne bo nie ma uchwytow i bo to FIAT :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
rozumiem miłość do marki i wszystko oddanie, ze kazdy ma swoje zdanie itd. itp.....
ale fakty są faktami...
316 m power... dlaczego nie wymieniłes czegos mocniejszego?
bmw to jest auto najbardziej sportowe, wyłaczajac marki pro sportowe.
rzędowe 6 stki - to już LEGENDA to trzeba przyznać bo to fakt (takie modne słowo)
ja po fajnej przejażdzce taka 6 oniemowilem...
co do reszty to mozna pisac i pisac, kazda marka ma swoje dobre i zle strony...
ale najlepsze samochodu są takie które mają najmniej złych stron... tak mi sie wydaje
co do OPLA to mam strasznie duzy sentyment do tej marki, zresztą taki jeden model z pod loga błyskawicy jest moim najwiekszy marzeniem...
ja tych aut nie oceniam. myslalem, ze po ostatnim zdaniu zrozumiecie, ze to sarkazm
to troche ubarwione anegdotki
o zabijaniu w porzadnych autach powiedzial mi wlasciciel bmw 316 z 95 roku. po prostu rozsmieszylo mnie to nieco, bo ja tam nic tak porzadnego zeby sie zabic nei widzialem... pomijajac fakt, ze ceny tych aut sa podobne do cen seicento. jaki wiec problem sprzedac seicento i zabic sie w porzadnym bmw 316?
tak samo jak gadanie ludzi, ze vw zrobi wiekszy przebieg. dziwne zeby nie robila jak silniki alfy maja inna charakterystyke i inaczej sie nimi jezdzi.
a mercedes to juz aluzja do skrzypiacych plastikow w alfie, zdaje sobie sprawe ze w nowych klekotach wibracji juz nie czuec, ale kogo w polsce stac na nowego mercedesa?
chodzilo o poglad ludzi na samochody. ze jedni wola miec tanie wygodne auto, a inni latajaca kierownice, skaczace plastiki to normalne.
a w alfie nie ma uchwytow na napoje nie bez powodu... zeby nie bylo czym narobic w gacie![]()
będziecie gadać o uchwytach na napojeja ich nie mam i mi to nie przeszkadza bo w aucie nie pije zazwyczaj
Co do mercedesa to uwarzam ze to przereklamowana marka, szczególnie rozśmiesza mnie C klasa, i modele 99 i te z okolic 2002 po liftingu, cała buda w tym skrzypi a fotele... twarde jak komunistyczne materace :? A ceny z kosmosu za ten "luksus" , nigdy bym sie nie zamienił ..
A tak na marginesie, przeglądałem dzisiaj test w jakimś tam Auto Bildzie w niemczech a w nim
porównanie - Maserati GT i BMW 6 , Maserati dostało około 300 punktów a BMW.... 400... malutka różnica.. Mimo tego ze GT było mocniejsze, bardziej luksusowe, miało krótszą drogę chamowania, więcej mocy z mniejszej pojemności i wyglądało o NIEBO lepiej, to jednak miało sporo wyższe spalanie![]()
![]()
![]()
pewnie dbaja o ekologie i zasoby swiatowe ropy
ale czy ktos kto chce wydac tyle kasy na auto ktore non stop sie psuje czyta takie rzeczy?! oni lubia denerwowac marzycieli
stare mercedesy sa boskie, moze nie sa szczegolnie ladne, ale maja klase, ktorej nowym mercedesom brakuje, to zwykle auta... calkiem jak alfaNapisał Daniel156SW
![]()
:mrgreen:Napisał BiG_G
A propo tego porownania...![]()
ten opel przy tej alfie wyglada jak qpa przy smacznej pizzy
![]()
![]()
![]()
Sory ale juz vectra b jest ladniejsza moim skromnym zdaniem :roll:
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
dla niemcow wszystko co niemieckie jest najlepsze taka maja polityke chyba juz od bismarka a ich narod swiecie w to wierzy .w sumie to my polacy troche jestesmy pod tym wzgledem uposledzeni ,nie doceniamy polskich produktow a zapatrzeni jestesmy we wszystko co jest zagraniczne. wracajac do testow czy ktos slyszal o marce,, lowe ,,? /te o to z dwoma kropkami /dla szwaba to najlepsze telewizory swiata ich cena jest duzo wyzsza od najlepszej japonskiej marki czy slusznie nie wiem . wracajac do samochodow ,stuknijmy sie w piers i powidzmy co takiego ostatnio alfa zrobila aby utrzymac wizerunek marki o sportowym zacieciu moim zdaniem NIC. BRERA ciezka jak krowa ,jej dane to szkoda gadac.niemcy z bmw i audi bija wlochow juz jak chca.ten mariaz ze s.... oplem to chyba jakas dywersja . tylko 8c jakos jeszcze ratuje alfe przed calkowitym upadkiem wizerunku marki. bo jak mozna sie upierac przy przednim napedzie w wersji gta ,wszyscy laduja turbo do benzyny a makarony spia .ja osobiscie uwazam ze po 33 i 155 /tylko wersja q4/ technicznie makarony spia dobrze ze choc wygladem jakos nadrabiaja