Ten sprzedający jest sprawdzony, nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na jego temat. Napisz po zalaniu Motula jak się sprawuje
Powinieneś odczuć znaczącą poprawę, szczególnie przy mroźnych porankach.
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Ten sprzedający jest sprawdzony, nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na jego temat. Napisz po zalaniu Motula jak się sprawuje
Powinieneś odczuć znaczącą poprawę, szczególnie przy mroźnych porankach.
Motul to porządna marka i super nowoczesne oleje!
Mobil w ostatnim czasie mocno zmienił swoje oleje. Wprowadził HC, czyli oleje na bazie mineralnej z dodatkami synt., co znacznie pogorszyło ich jakość. To już nie ten Mobil co kiedyś. Cięcie kosztów.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Zgadzam się w 100%. Niektórzy producenci zwiększają cenę produktów i utrzymują jakość olejów na bardzo wysokim poziomie podczas kryzysu, a niektórzy tną koszty i serwują nam oleje gorszej klasy (na tym najbardziej cierpi marka).
Witam, w mojej Funi mam już narobione ponad 200 Koła kilometrów dokładnie 215 000 zastanawiam się nad olejem bo nabyłem ją niedawno sprawidziłem bagnet było przy minimum dolałem liter i odkąd jeżdzę teraz znów jest min. a zrobiłem ok. 1500 km więc chyba nie jest aż tak zle ?
(dolany był liter jakiegos lotosu pólsyntetyka bo taki małem nieotwarty pod reką) Obecnie myślałem że Magnatec jest prze dobrym olejem ale Tu dowiaduję się czegoś zupełnie innego myśle teraz nad kupnem Valvoline Mx Live lub Motul 6100 bo naczytałem się w większości wypowiedzi żeby zaufać temu olejowi, ogólnie chodzi mi o poprawę pracy silnika a ciekawsze jest że od mechanika usłyszałem ze nieważne jaki olej grunt żeby nie był juz ten przepalony i czarny a nowy bo mój już jest smołowaty aż brzydko
Myślicie że przy takim przebiegu dobry będzie 10 w40 ?
co by polecił np. moderator, hm ?
z góry dziękuje za uwagi i propozycje
Możesz zalać spokojnie Valvoline Max Life 10W/40 albo Valvoline DuraBlend 10W/40...![]()
<<-<---Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath--->->>
Jeżeli silnik łyka olej od siebie polecam olej Fuchs TITAN CFE MC 10W-40 lub Valvoline MaxLife 10W-40, jednak Fuchs jest lepszym olejem. Powinien zmniejszyć apetyt na olej. Zastanów się również nad Motul 8100 X-Cess 5W-40 lub 8100 X-Clean C3 5W-40 czasem jest tak, że jak jest zalewany słaby olej ze słabymi parametrami to silnik zaczyna go brać w znacznych ilościach. Niektóry właśnie po zalaniu syntetyka odczuwają, że silnik mniej łyka oleju, a przy tym praca silnika jest na dużo lepszym poziomie.
Na Twoim miejscu wpierw bym wypróbował 5W-40 Motula, jeżeli to nie pomoże wtedy bym zalał silnik Fuchsem.
http://ew5.earlweb.com/recommendatio...=&vehicle=1588
Ostatnio edytowane przez Qbaas ; 25-02-2011 o 17:49
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y