Temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie??

Jaki olej byś wybrał/wybrała?

• Motul

Głosów: 49 22.6%
  • Vavoline

Głosów: 37 17.1%
  • Castrol

Głosów: 7 3.2%
  • PENRITE

Głosów: 12 5.5%
  • MILLERS OILS

Głosów: 33 15.2%
  • Selenia

Głosów: 14 6.5%
  • Yacco Lube

Głosów: 1 0.5%
  • Texaco

Głosów: 1 0.5%
  • Total

Głosów: 3 1.4%
  • Mobil

Głosów: 4 1.8%
  • RAVENOL

Głosów: 13 6.0%
  • Shell

Głosów: 15 6.9%
  • Fuchs

Głosów: 4 1.8%
  • Midland

Głosów: 0 0.0%
  • Eurol

Głosów: 9 4.1%
  • Liqui Moly

Głosów: 15 6.9%

• Łącznie głosujących
    217
Do busso zalecany jest 10w60 chociaż spotkałem się z wypowiedzią , że to za gęste oliwsko do codziennej jazdy. Chyba, że jezdzisz weekendowo i lubisz powyciskać.

Tu wszyscy na Kujawskim lecą, wal pan śmiało.

Ja do busso leję Liqui Moly 10W-40 z MoS2, jestem zadowolony. Wcześniej podjąłem próbę przejścia na syntetyk 10W-60 Selenia Racing i zaczął go więcej brać, wróciłem do 10W-40

przepraszam bo pewnie było, ale łatwiej mi tak będzie, do mojej GT z Q2 co do skrzyni dobrego nalac? standardowo motul czy macie lepsze propozycje..?

Pany i panewki
Co byście lali do 159 1.9 jts?
Milersa? Ponoć silnik po nim ciszej pracuje.
Może vavoline? Aktualnie chyba najbardziej polecany ogółem.
Czy warto się ukłonić nad czymś innym?

Pany i panewki
Co byście lali do 159 1.9 jts?
Milersa? Ponoć silnik po nim ciszej pracuje.
Może vavoline? Aktualnie chyba najbardziej polecany ogółem.
Czy warto się ukłonić nad czymś innym?

Valvoline najbardziej polecanym???:confused:2523 Ogólnie średnia półka jakościowa a na plus dość dobry stosunek ceny do jakości.
Meguin będzie jak najbardziej ok. Millers na pewno też.
A propo Meguina to mam już w końcu na magazynie i od dziś można zamawiać. Pozwoliłem sobie na wpis o tym bo dostawa bardzo mi się przeciągnęła a bardzo dużo osób z forum o niego pytało i już nawet nie wiem do końca kto:)

Ktoś coś jakieś opinie na temat Shell Helix Ultra 0W40??

magil, a nie chcesz Ravenola RCS? Znalazłem osobę, która ma do niego dostęp. Jak ktoś byłby chętny mogę podać namiary na PW. Koło 260zł za 5l. Tanio nie jest ale to już górna półka ;)

Ee nie, dzięki. Jeśli chodzi olej do TBi to już właściwie wybrałem. A o Shell pytam z ciekawości, może do innego auta wleję.

magil, a nie chcesz Ravenola RCS? Znalazłem osobę, która ma do niego dostęp. Jak ktoś byłby chętny mogę podać namiary na PW. Koło 260zł za 5l. Tanio nie jest ale to już górna półka ;)

To by sie zgadzalo, bo w oficjalnym sklepie kosztuje 56,95 Euro plus koszty przesylki. Ale czy warto ?....To juz indywidualna sprawa.

Ktoś coś jakieś opinie na temat Shell Helix Ultra 0W40??

Jak nie zmienili receptury, to warto.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót