Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Stwierdzonej/potwierdzonej agonii nie warto przedłużać ze szkodą dla pacjenta i portfela właściciela - lepiej operacja/przeszczep a jeśli ktoś nie dba o zdowie serducha Alfy to lepiej ją oddać w lepsze ręce.
Lepsze środki smarne są po to aby do stanu agonii nie dopuścić albo znacząco ją opóźnić ale myśleć o tym trzeba trochę wcześniej a nie dopiero w stanie agonalnym i wtedy marudzić, że super olej albo dodatek nie pomagają bo dzwoni dalej...
Dodałem wszystkie 8100 i Specifici z oferty Motula, po południu dodam resztę. Ponieważ moja Alfa ma już wyrok, a następny samochód na wiosnę i nie mam ciśnienia na konkretny olej to będę dodawał po kolei kompletne oferty różnych producentów. Zlecenia na konkretne oleje/silniki rzecz jasna przyjmuję. Mogą być nie tylko od Alfy![]()
jersey, a gdzie ta Twoja słynna tabelka się znajduje??
No i co z tych kosmicznych technologii kazali byście lać do mojego kredensu, zimą przepalany, latem katowany tzn. nie jeżdżę jak emeryt i często zaglądam na czerwone. Nie mam zamiaru zmieniać oliwy sezonowo a co roku bo w porywach zrobię 3kkm.
No i do tego zmierzam... Jeśli ktoś ma nowe auto i planuje nim jeździć do końca życia (bo np. odchodząc na emeryturę dostał odprawę za która kupił auto) lub wyremontował silnik to OK, jestem to w stanie jeszcze zrozumieć. Śmiać mi się jednak chce jak czytam rady w stylu: "Śmiało kupuj teesa! Zalejesz dobrą oliwę i będziesz jeździł!"
Rozumiem, że Ty nie jesteś gamoniem bo gotóweczkę zainkasowałeś...
Wygugluj sobie hasło "koprofilia".
TRUTUTUTU
__________________________________________________ ______________
75, 90, 6, arna... Coś tam by się jeszcze pewnie znalazło![]()
Ostatnio edytowane przez omron8 ; 24-09-2014 o 09:41
kasztelan, mój TS fajnie jeździ na Total Quartz Racing 10W-50, ale mam średnie porównanie z innymi olejami. Wcześniej miałem HPX i 20W w polskim klimacie to jest jakaś porażka.
omron8, Sei jest świetna! Co do reszty zgoda.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Dzięki Omron![]()
Nie ma to jak próbować wmówić innym, że jak się zrobi w pablogarażu zupełnie nieopłacalny remont papierowego silnika i podłogi z paździerza to się jest prawdziwym miłośnikiem motoryzacji, a jak się tego nie zrobi to jest się gamoniem
Wcześniej już jakiś sprzedawca olejów zachwalał swoje
W tefałałenie dorabiasz czy może uczyłeś się w Związku Radzieckim?
Prawdę mówiąc też się zastanawiałem gdzie to jest. Dopiero jak Kasztelan zapytał się to mi się rzuciło na moje lekko sprawne oko. Może powiększ reklamę...