tak ale ten członek zarządu kiedyś pracował jako sprzedawca i doradca.
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
tak ale ten członek zarządu kiedyś pracował jako sprzedawca i doradca.
Widać dobrze sprzedawał ;-)
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ale kubek1978 raczej się krytycznie odnosi do zdania tego pana i dziwi się że z takimi brakami w dziedzinie tego co sprzedaje mógł to robić i awansować jeszcze.
Nikt wiedzy sprzedawców chyba nie sprawdza. Tym bardziej ich przełożonych. A klienci czerpią wiedzę od sprzedawców po części , no bo przecież bliżej tej całej tajemnej wiedzy są niż przeciętny Kowalski. I później różne mity krążą.
Tu już jest podróbka oleju Mazdy konkret i z analizą, nawet lepkość się nie zgadza chociaż bez badania pewnie trudno poznać. Wygląda na to że leją stare minerały do butelek bo jakieś dodatki są ale większość pewnie 15W40, piszą też o takiej podróbce Nissana 5W40 też minerał. A potem, że oleje OEM to syf ;-)))
http://www.oil-club.ru/forum/topic/2...iew=getnewpost
Ostatnio edytowane przez wlyszkow ; 25-04-2016 o 22:58
Jestem ciekaw czy i ile z tego trafiło do Polski. Na Allegro jest kilka podejżanie tanich jak dla mnie olejów orginalnych Mazdy, Forda czy Opla (GM-a). Ni jak mi nie chce z mojej kalkulacji na nich zarobek wyjśc przy tych cenach a jednak ktoś na tym musi zarabiać sprzedającw tej cenie. I albo ma bardzo dobre legalne źródło i niską marżę albo źródło jest ..... . Nie pisze tu o od lat funkcjonujących sklepach internetowych czy hurtownaich bo one raczej by się w takie coś nie bawiły a poza tym nie za bardzo widze renomowanych sprzedawców sprzedających tak tanio jak niektórzy mali sprzedawcy z nikąd .![]()
Masz 100% rację, ja w mojej pracy też ludziom oleje sprzedaję, ale wolę się nie znać i odesłać do mechanika niż coś doradzać. Natomiast mój kolega co wszystkie rozumy pozjadał doradza wszystkim, dla niego do Turba to tylko 5W40 EDGE, bo w jego Zafce 2.0T taki jest zalany (pomińmy że z dodatkiem doktora i jak zalał czysty 5W40 to dziura w tłoku wyszła, a ta cała Zafka to szrot na kołach- ale ma 200 kunia)
Nie jest tak do końca- mój dziadek mawiał, że jak już się nachapiesz i będziesz bogaty to będzie ci cały czas mało. Znam jeden przykład takiej hurtowni z centralnej polski, która kiedyś była potęgą, ale szefu chciał coraz więcej i zaczął ładować się w podróby i na ta chwilę to co najwyżej średniak
W zlikwidowanej fabryce podrobek w Rosji o ktorej byla kilka miesiecy temu mowa, z filmu wynika ze nawet filtry Manna podrabiali...
https://www.youtube.com/watch?v=Kg5jHOJbhMU
Takie pytanie: kupiłam Julkę 1.4 MA z przebiegiem 140k, serwisowana wyłącznie w ASO, więc dostawała zawsze Selenię Star PE, podejrzewam jednak że wymiana była co 30k, nie częściej. Po przeczytaniu części tego wątku (ale za to 100 stron o olejach i wymianie w dziale Giulietta/Mito) spodziewam się w silniku obrazu nędzy i rozpaczy. Czy płukaniem AR2820 i wymianą oleju na AMSOIL AFL 5W40 (czy lepiej Penrite Enviro+ lub Liqui Moly Synthoil High Tech?) z dolanym AR9100 nie zrobię krzywdy? Mechanik przewalił mi oczami twierdząc, że tylko rozszczelnię sobie silnik i wymyślam.