Szyberdach

• Autor wątku Autor wątku Tiga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tiga

Guest
Witam!

Tak sobie wymysliłem,ze przydałby sie szyberdach. Niby mam klimatyzacje,ale to nie to samo co gołe niebo nad głową i wiatr we włosach. Czy orientuje sie ktoś ile może kosztować założenie szyberdachu? Najlepiej elektryczny. Najlepiej w jakiejś znanej firmie np. Webasto jak orginalnie miały Fiaty Bravo.

Pozdrawiam Tiga

No fakt jak w swojej mam otwierane okno dachowe ale fabrycznie. I powiem Ci że przy pełnym otwarciu wada jest taka, że słońce wali z góry i to troszkę na dłuższą mete przeszkadza i jest męczące.

Kiedyś patrzyłem na szyberdachy to najprostszy kosztuje około 1200zł, elektryczny pewnie z 1500zł albo i więcej. Musisz popatrzeć na googlach jakieś firmy poszukać czy coś, szyberdach fajna sprawa jednak to nie to samo co pojeździć Alfą Spider z otwartym dachem :)

montazu odstraszylylo kilka rzeczy. Podobno jest dosyć ciężki. Ponadto utrata sztywnosci. i ewentualne problemy z rdza albo bym musial wydac dodatkowe pieniadze zeby po tych co mi to zaloźą.
Bo samo urzadzenie mnie zaczwyca. Z racji tego ze dosc czesto podrozuje autem z oknem w dachu wymienione wczesniej niedogodnosci nie dawaly mi sie szczegolnie we znaki.
Mozesz spojrzec gdzie montowal szyber kozmozz z alfaclubu do swojje 3.0 z kompresorem

A może by tak oryginalny zamontować ?? Koszt chyba niezaduży jak byś kupił używkę z allegro.

a moze lepiej kupic druga alfe z klima i z szyberdachem

Tiga napisał:
Witam!

Tak sobie wymysliłem,ze przydałby sie szyberdach. Niby mam klimatyzacje,ale to nie to samo co gołe niebo nad głową i wiatr we włosach. Czy orientuje sie ktoś ile może kosztować założenie szyberdachu? Najlepiej elektryczny. Najlepiej w jakiejś znanej firmie np. Webasto jak orginalnie miały Fiaty Bravo.

Pozdrawiam Tiga
Ojojoj Tiun jak się patrzy :lol:

75andrew155 oj głowa boli - jak sie patrzy. :DDD :DDD :DDD

Dzieki za rade w sprawie szyberdachu.

FlaY napisał:
A może by tak oryginalny zamontować ?? Koszt chyba niezaduży jak byś kupił używkę z allegro.

Orginalny pasowałby najbardziej, jednak o ile sie nie myle orginalny chowa sie pod dach i wtedy trzeba było przekładać całą podsufitke,a i tak nie mam pewności i gwaracji na element.

b.pawelek, faktycznie oglądałem to na Alfaclub.pl ,właśnie o taki szyberdach mi chodzi. Dzieki.

Pozdrawiam Tiga

Jest na allegro (a przynjamniej była) Alfa 145 na czesci własnie z szyberdachem. Gość za całe urządzenie chciał 500 zł. Nie wiem jak jest potem z montażem tego ale chyba da się to zrobić jeżeli szyberdach bedzie wymontowany starannie i bedzie miał wszystkie elementy.

Amortyzatory
Powrót