Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: Sposób na drożejacy olej napedowy do naszych JTD

RUDA
    Gość

Domyślnie

Cos drogo ten czerwony ON kolego nabywasz. Tomsol oleje przywoza mi do kotla co za 2,5 srednio za litr.

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RUDA
    Cos drogo ten czerwony ON kolego nabywasz. Tomsol oleje przywoza mi do kotla co za 2,5 srednio za litr.
    2.5 za litr ??? chyba pol roku temu.najtaniej da sie kupic po jakies 3.35za litr

RUDA
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lacky
    Cytat Napisał RUDA
    2.5 za litr ??? chyba pol roku temu.najtaniej da sie kupic po jakies 3.35za litr
    Kupuje od 9 lat w tej samej firmie i okolo 2,5 tysiaca l rocznie wiec jakies rabaty sie naleza - inaczej bym z torbami bym poszla za ogrzewania

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RUDA
    Cytat Napisał lacky
    Cytat Napisał RUDA
    Kupuje od 9 lat w tej samej firmie i okolo 2,5 tysiaca l rocznie wiec jakies rabaty sie naleza - inaczej bym z torbami bym poszla za ogrzewania
    ceny paliw ida do gory .handlujacy nimi maja srednio od 0.4 do 0.6 na litrze wiec niewiem skad ta cena 2.5 za litr .chyba ze jest to olej przepalony silnikowy z mazutem wymieszany jesli maja taka cene to moze wpadne do was i wezme z 10000l to moze cos Ci odpala za to .pozdrawiam

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Tomek G.
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 2.5 V6 blue cosmo

Domyślnie

Wiecie co, ja nawet starego nissana sunny 2.0d tankuję verwą, nawet mimo ze w piwnicy z 500 litrów "red bulla" :mrgreen: Jakoś mi szkoda, szczególnie po tym jak przyglądałem się corocznemu serwisowi pieca, gdzie z komory spalania facet wymiótł czubatą szufelkę czerwonego proszku (barwnika) BTW. Cena "czerwonej" z wczoraj-3,35zł.
    Timeline: Nissan Sunny Y10 2.0d->Alfa Romeo 156 2.5 V6->Ford Focus mk2fl 1.8 TDCI->Lexus IS200 + Fiat 126p elx

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    Jak on to robi?? przeciez to nie gaz zeby sobie przelaczac na jakim oleju chce jezdzic.. Jak raz zaleje frytowe to ciagle ja bedzie mial, wiec nie ma mozliwosci odpalania na zwyklym
    Nie wiem, nie pytałem... Może ma drugi mały zbiornik i po prostu przekręca zawór? Szczerze nie mam pojęcia.
    Wiem natomiast, że można jeździć dieslem na oleju transformatorowym. Kolega ma ciągnik -URSUS- C-330 i już 10 lat zalewa go olejem transformatorowym i śmiga Wiem, wiem to nie JTD, ani żadne szkopskie TDI, ale diesel jak diesel
    Nie wiem jaka ostatnio jest cena tego oleju, ale to totalna lewucha z jakiejś chyba elektrowni...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

provokator
    Gość

Domyślnie

powiem tylko tyle że renaultem 1.9D jeździłem na czerwonym jakieś 4 lata (cena 2zł/litr) i silnik nadal nie do zajechania co do nowych diesli to trochę szkoda ze względu na turbinkę, chociaż znajomemu padłą turbina (jeździł na ropie) to w serwisie powiedzieli mu że jak ma taki syf tankować to niech lepiej kupi dobrego czerwonegoP sam wiem co to znaczy, intensywna czerwień a wciska w fotel, lepiej niż na żółtym heheP

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    powiem tylko tyle że renaultem 1.9D jeździłem na czerwonym jakieś 4 lata (cena 2zł/litr) i silnik nadal nie do zajechania co do nowych diesli to trochę szkoda ze względu na turbinkę, chociaż znajomemu padłą turbina (jeździł na ropie) to w serwisie powiedzieli mu że jak ma taki syf tankować to niech lepiej kupi dobrego czerwonegoP sam wiem co to znaczy, intensywna czerwień a wciska w fotel, lepiej niż na żółtym heheP
    turbina padla bo gosc niema pojecia o jezdzie turbo dieslem.ja kupilem swego czasu Fiata Crome 2.5tdi miala 180000km przejechalem nia drygie 180000km i to na czerwonym i turbina jakos nie padla ani silnik.samochod jezdzi do dzisiaj i nikt nic nie robil przy nim.czerwone dobre jest lepsze od niewiadomo jakiej ropy

RUDA
    Gość

Domyślnie

SPrawdzilam wlasnie cene :cry: 3,05 - co za zlodziejstwo w bialy dzien - bella zatankowana na ruskim lukoilu - na 1000 km mam spokoj - wiec teraz diesla z lukoila kociol pobierze - nie raz juz dostawal diesla i spalanie lepsze wychodzilo - jakby nie patrzyc teoretycznie czystsze paliwo. Wiec w tym roku podziekuje tym z tomsola a zaprzyjaznie sie bardziej ze wschodem za 2.01 za litr

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    jakiś bodajże Włoch zalał do Alfy JTD olej pod marketem i po prostu odjechał...
    nigdy nie zrobię tego mojej Belli,ja nie piję byle czego i ona też nie będzie

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD