Cos drogo ten czerwony ON kolego nabywasz. Tomsol oleje przywoza mi do kotla co za 2,5 srednio za litr.
Cos drogo ten czerwony ON kolego nabywasz. Tomsol oleje przywoza mi do kotla co za 2,5 srednio za litr.
2.5 za litr ??? chyba pol roku temu.najtaniej da sie kupic po jakies 3.35za litrNapisał RUDA
![]()
![]()
![]()
Kupuje od 9 lat w tej samej firmie i okolo 2,5 tysiaca l rocznie wiec jakies rabaty sie naleza - inaczej bym z torbami bym poszla za ogrzewaniaNapisał lacky
ceny paliw ida do gory .handlujacy nimi maja srednio od 0.4 do 0.6 na litrze wiec niewiem skad ta cena 2.5 za litr .chyba ze jest to olej przepalony silnikowy z mazutem wymieszanyNapisał RUDA
jesli maja taka cene to moze wpadne do was i wezme z 10000l to moze cos Ci odpala za to .pozdrawiam
Wiecie co, ja nawet starego nissana sunny 2.0d tankuję verwą, nawet mimo ze w piwnicy z 500 litrów "red bulla" :mrgreen: Jakoś mi szkoda, szczególnie po tym jak przyglądałem się corocznemu serwisowi pieca, gdzie z komory spalania facet wymiótł czubatą szufelkę czerwonego proszku (barwnika) BTW. Cena "czerwonej" z wczoraj-3,35zł.
Timeline: Nissan Sunny Y10 2.0d->Alfa Romeo 156 2.5 V6->Ford Focus mk2fl 1.8 TDCI->Lexus IS200 + Fiat 126p elx
Nie wiem, nie pytałem... Może ma drugi mały zbiornik i po prostu przekręca zawór? Szczerze nie mam pojęcia.Napisał Konrado
Wiem natomiast, że można jeździć dieslem na oleju transformatorowym. Kolega ma ciągnik -URSUS- C-330 i już 10 lat zalewa go olejem transformatorowym i śmigaWiem, wiem to nie JTD, ani żadne szkopskie TDI, ale diesel jak diesel
Nie wiem jaka ostatnio jest cena tego oleju, ale to totalna lewucha z jakiejś chyba elektrowni...
Pozdrawiam.
- Rafał
powiem tylko tyle że renaultem 1.9D jeździłem na czerwonym jakieś 4 lata (cena 2zł/litr) i silnik nadal nie do zajechaniaco do nowych diesli to trochę szkoda ze względu na turbinkę, chociaż znajomemu padłą turbina (jeździł na ropie) to w serwisie powiedzieli mu że jak ma taki syf tankować to niech lepiej kupi dobrego czerwonego
P sam wiem co to znaczy, intensywna czerwień a wciska w fotel, lepiej niż na żółtym hehe
P
turbina padla bo gosc niema pojecia o jezdzie turbo dieslem.ja kupilem swego czasu Fiata Crome 2.5tdi miala 180000km przejechalem nia drygie 180000km i to na czerwonym i turbina jakos nie padla ani silnik.samochod jezdzi do dzisiaj i nikt nic nie robil przy nim.czerwone dobre jest lepsze od niewiadomo jakiej ropyNapisał provokator
![]()
SPrawdzilam wlasnie cene :cry: 3,05 - co za zlodziejstwo w bialy dzien - bella zatankowana na ruskim lukoilu - na 1000 km mam spokoj - wiec teraz diesla z lukoila kociol pobierze - nie raz juz dostawal diesla i spalanie lepsze wychodzilo - jakby nie patrzyc teoretycznie czystsze paliwo. Wiec w tym roku podziekuje tym z tomsola a zaprzyjaznie sie bardziej ze wschodem za 2.01 za litr![]()
nigdy nie zrobię tego mojej Belli,ja nie piję byle czego i ona też nie będzieNapisał alces1
![]()
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD